Χωριό χωρίς TV

Ένα ολόκληρο χωριό άνευ τηλεόρασης! Και μάλιστα όχι επειδή φταίει η ποιότητα της εικόνας, αλλά διότι οι κάτοικοί του αποφάσισαν ότι δεν τη θέλουν στα πόδια τους. Και πού συμβαίνει αυτό το πράγμα;
Ε, λοιπόν, συμβαίνει κάπου εδώ κοντά μας, μιας και η πρωτοβουλία ανήκει στην κοινότητα του Σενιουβά, ενός τουρκικού χωριού στην κοιλάδα Σαλ, πλησίον της Μαύρης Θάλασσας.
Στη θέση της τηλοψίας οι χωριανοί προτιμούν το κουβεντολόι, το τραγούδι και τον χορό. Λένε μάλιστα ότι έτσι και επιτρέψουν την εισβολή των τηλεοπτικών δεκτών στις οικίες τους, θα καταστραφούν οι σχέσεις καλής γειτονίας και θα συντριβεί ο τρόπος ζωής τους.
Σημειώστε ότι στο Σενιουβά δεν βλέπουν με καλό μάτι τις κάθε είδους εκφράσεις της "προόδου", καθώς δέχτηκαν το ηλεκτρικό ρεύμα μόνο όταν τα καλώδια τοποθετήθηκαν υπογείως, ενώ επέμειναν η ασφαλτόστρωση να σταματάει 500 μέτρα από το χωριό τους. "Δεν θέλουμε ν αλλάξει η ζωή μας" δήλωσε ο κοινοτάρχης, προσθέτοντας: "Άμα βρέχει, μαζευόμαστε στα σπίτια μας και συζητάμε. Άμα έχει καλό καιρό, βγαίνουμε έξω και βλέπουμε το ηλιοβασίλεμα. Τι να την κάνουμε, δηλαδή, την τηλεόραση;"  

Related Posts