Γρήγορη και εύκολη τυρόπιτα

Σας έχουμε την ιδανική πρόταση για ένα πλήρες, νόστιμο, θρεπτικό σνακ, πλούσιο σε πρωτεΐνες & ασβέστιο και, το πιο σημαντικό, εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία του! Η πιο απλή τυρόπιτα, χωρίς φύλλο, με 5 βασικά υγιεινά υλικά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας: τυρί της επιλογής σας, γιαούρτι, αλεύρι, αυγά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο!

Υλικά για ένα γυάλινο πυρέξ (8 περίπου κομμάτια)

½ κιλό φέτα (δοκιμάστε φέτα με 40% λιγότερο αλάτι ή ελαφρύ τυρί άλμης με 12% λιπαρά, αν συντρέχει λόγος υγείας)
200 γρ τυρί cottage
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 αυγά
½ φακελάκι baking powder
1 ποτήρι αλεύρι λευκό ή ολικής
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
πιπέρι
1 κ.γ. κουρκουμά ή κάρι ήπιο
σουσάμι καβουρδισμένο
τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και ρίχνουμε το νερό, το baking και το αλάτι, ανακατεύοντας. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τριμμένη τη φέτα, το cottage και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180oC .

HealthyTips
Πειραματιστείτε και εμπλουτίστε την συνταγή με λαχανικά (π..χ μανιτάρια) και μυρωδικά (π.χ. άνηθο). Φροντίστε τα λαχανικά να μην έχουν καθόλου υγρασία γιατί η πίτα από μόνη της έχει αρκετή υγρασία.
Προσθέστε μπαχαρικά όπως κουρκουμά ή κάρυ και πασπαλίστε την επιφάνεια με σουσάμι και Ζεμύθα (τριμμένο τυρί με 27% πρωτεΐνη και 1% λιπαρά)
Μπορεί να τοποθετηθεί σε γυάλινο πυρέξ ή σε ατομικές θήκες muffin και να αποτελέσει ένα ιδανικό αλμυρό muffin για το δεκατιανό γεύμα στο σχολείο!

Related Posts