Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς κάνουν φιλίες τα νήπια

Το παιχνίδι με τα άλλα παιδιά είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα για ένα νήπιο.
Στην ηλικία των 18 μηνών, εξακολουθούν να εστιάζουν υπερβολικά στο εαυτό τους για να είναι καλή παρέα.
Όμως μπορούν να εξασκηθούν σε αυτό..........
Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν παρέες και στενούς φίλους.
Προς το παρόν, όμως, είναι αρκετό να τα αφήνουμε να παίζουμε μαζί.
Είναι πολύ νωρίς για να περιμένει κανείς φιλίες όπως τις εννοούμε εμείς οι ενήλικες.

Δεν είναι καλή παρέα - ακόμα
Τα νήπια δεν είναι το ίδιο κοινωνικά όσο είναι τα μεγαλύτερα παιδιά και οι ενήλικες. Σε γενικές γραμμές, ενθουσιάζονται όταν συναντούν άλλα μικρά παιδιά και το απολαμβάνουν. Συμπεριφέρονται όμως πάντα εγωιστικά και ο εαυτός τους είναι η πρώτη τους προτεραιότητα. Προτιμούν να παίρνουν πράγματα, παρά να τα δίνουν. Επίσης, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη η διαφορά μεταξύ του "σωστού" και του "λάθους". Το πιο σημαντικό πρόσωπο από όλα είναι ο... εαυτούλης τους, χωρίς εξαιρέσεις.

"Το παράλληλο παιχνίδι" είναι ένα αναγνωρισμένο και σημαντικό στάδιο της ανατροφής τους.

Εξάσκηση στο παιχνίδι με άλλα παιδιά
Αν έχουμε την ευκαιρία να εξασκηθούμε στο παιχνίδι, στην επικοινωνία και στη φροντίδα για τους άλλους, μπορούμε εν καιρώ να μάθουμε πώς να κάνουμε φιλίες και να ενδιαφερόμαστε για τους άλλους.

Φέρτε λοιπόν το δικό σας παιδί με άλλα και αφήστε το να παίξει μαζί τους χωρίς πολλές απαιτήσεις. Ξεκινήστε με έναν φίλο. Ενθαρρύνετε τα κοινωνικά παιχνίδια, αλλά μην περιμένετε πολλά πράγματα. Μην απομακρύνεστε, σταματήστε τυχόν διαφωνίες και να τηρείτε πάντα ουδέτερη στάση. Μη ζορίζετε τα πράγματα - το πιο σημαντικό είναι να διασκεδάσουν όλοι οι συμμετέχοντες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια