Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρονομηχανή 12 Δεκεμβρίου

*  Η επιστροφή της Μόνα.
Ο περίφημος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι "Μόνα Λίζα" επιστρέφει στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι στις 12 Δεκεμβρίου 1913.
Πού είχε πάει; Είχε κλαπεί από το μουσείο το 1911 και εμφανίστηκε 2 χρόνια αργότερα στη Φλωρεντία. Σήμερα φυλάσσεται στο Λούβρο πίσω από αλεξίσφαιρο τζάμι.
*  Με το δικό του τρόπο
Στις 12 Δεκεμβρίου 1915 γεννιέται ο τραγουδιστής και ηθοποιός Φρανκ Σινάτρα. Ο Σινάτρα ήταν γιος Ιταλών μεταναστών στην Αμερική. Έπαιξε σε 58 ταινίες και ηχογράφησε πάνω από 1.400 τραγούδια, στα οποία συγκαταλέγονται τεράστιες επιτυχίες, όπως το "Strangers in the Night" ,"My Way". Οι εμφανίσεις του και η ερμηνεία του στη σκηνή προκαλούσαν ομαδικές λιποθυμίες
*  Για πάντα ελεύθερος
Ο Κέικο, η φάλαινα όρκα που πρωταγωνίστησε στην σειρά ταινιών "Free Willu", έφυγε από τη ζωή στις 12 Δεκεμβρίου 2003 χτυπημένος από πνευμονία. Ο Κέικο είχε επιστρέψει στη θάλασσα ύστερα από 25 χρόνια αιχμαλωσίας, όμως επειδή είχε συνηθίσει εκτός του φυσικού του περιβάλλοντος δεν μπορούσε να κάνει παρέα με τις άλλες φάλαινες. Το 2000 μεταφέρθηκε σε ένα κέντρο αποκατάστασης άγριων ζώων στην Ισλανδία, όπου και παρέμεινε έως το τέλος της ζωής του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια