Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στέφανος Τσιτσιπάς 1998 επαγγελματίας τενίστας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (12 Αυγούστου 1998) είναι επαγγελματίας τενίστας από την Ελλάδα. Είναι ο μόνος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους τενίστες.

Ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους ITF singles Futures καθώς και έξι ITF τίτλους Futures στο διπλό.
Είναι γιος Έλληνα πατέρα, του Απόστολου Τσιτσιπά, και Ρωσίδας μητέρας, της πρώην επαγγελματία τεννίστριας Τζούλια Αποστόλη. Ο παππούς του, Σεργκέι Σάλνικοφ, ήταν Ρώσος ποδοσφαιριστής και μάνατζερ.
Οι γονείς του συναντήθηκαν σε ένα τουρνουά WTA στην Αθήνα όπου η μητέρα του αγωνίζονται και ο πατέρας του ήταν δικαστής γραμμής.
Ο Στέφανος έχει τρία μικρότερα αδέλφια, τον Πέτρο, τον Παύλο και μια αδελφή την Ελισάβετ. Όλα τα αδέλφια του είναι επίσης παίκτες του τένις.
Με τα υπόβαθρα του τένις, οι γονείς του Τσιτσιπάς έκαναν το γιο τους να ξεκινήσει σε πολύ μικρή ηλικία.
Είπε: "Η πρώτη μου μνήμη είναι να είμαι 3 και να χτυπάω τις μπάλες με τον πατέρα μου στο διάλειμμα ανάμεσα στα μαθήματα. Θυμάμαι να βλέπω παιχνίδια στην τηλεόραση, σαν μωρό, δεν μπορώ να σας πω ποιος παίζει, αλλά θυμάμαι να παρακολουθώ". 
Συμμετείχε επίσης σε άλλα αθλήματα ως παιδί, συμπεριλαμβανομένων ποδοσφαίρου και κολύμβησης. Ο πατέρας του είπε ότι ο Στέφανος έκανε την απόφαση να γίνει ο ίδιος παίκτης τένις, υπενθυμίζοντας ότι ο γιος του «ξύπνησε στη μέση της νύχτας» μετά από ένα τουρνουά στη Γαλλία στην ηλικία των 9 και του είπε «μπαμπά, πρέπει να σου πω κάτι: Θέλω να γίνω τενίστας, μου αρέσει ο ανταγωνισμός, μου αρέσει η πρόκληση ". 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια