Καρβέλι γεμιστό |̶̿ ̶̿ ̶̿| |͇̿ ͇̿ ͇̿|

Υλικά
1 στρόγγυλο καρβέλι
Φέτες διάφορων αλλαντικών της αρεσκείας μας π.χ. μπριζόλα καπνιστή, ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι κ.α
Φέτες διάφορων τυριών της αρεσκείας μας π.χ. φέτα, μοτσαρέλα, κασέρι, καπνιστό κ.α.
Ψητά λαχανικά σε φέτες π.χ. μελιτζάνα, πιπεριά κόκκινη, κολοκυθάκι κ.α.
Φύλλα μαρουλιού, φέτες αγγούρι
Διάφορες σάλτσες της αρεσκείας μας π.χ. μουστάρδα, μαγιονέζα, πέστο κ.α.

Εκτέλεση
Κόβουμε οριζόντια το πάνω μέρος του καρβελιού με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού.
Το κομμάτι το κρατάμε για καπάκι.
Προσεκτικά αδειάζουμε την εσωτερική ψίχα, αφήνοντας ανέπαφο ολόγυρα το ψωμί.
Γεμίζουμε το εσωτερικό του ψωμιού, βάζοντας με τη σειρά που θέλουμε τα υλικά μας και προσθέτοντας ανάμεσα τη σάλτσα (ή σάλτσες) που διαλέξαμε.
Όταν η κοιλότητα γεμίσει, απλώνουμε λίγη σάλτσα πάνω από τα υλικά και στο στόμιο του ψωμιού και τοποθετούμε το καπάκι.
Για να το σερβίρουμε, το κόβουμε ακτινοτά σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι ψωμιού.
www.radicio

Related Posts