Πιπεριές γεμιστές με μπαρμπούνια

Κόκκινες πιπεριές (Φλωρίνης τις λέμε εμείς οι Βόρειοι) γεμιστές...με μπαρμπουνάκια....
Εύκολη συνταγή....
Πάρτε κάθε πιπεριά και κόψτε το πάνω μέρος.
Καθαρίστε το εσωτερικό και αλατίστε το.
Προσθέστε επίσης μια πρέζα ζάχαρη, ένα φύλο βασιλικού και λίγο (ελάχιστο) δενδρολίβανο.
Γεμίστε την πιπεριά με ένα ψαράκι και προσθέστε λίγο λάδι και μαιντανό(μέσα σε κάθε πιπερια).
Κόψτε ροδέλες κρεμύδι ,απλώστε τες σε ένα τηγάνι και βάλτε απο πάνω τις πιπεριές.
Αλατοπιπερώστε,προσθέστε μια σκελίδα σκόρδο ελαφρά πατημένη(για το άρωμα) και προσθέστε λάδι για το μαγείρεμα.
Ξεκινήστε το φαγητό σε πολύ σιγανή φωτιά(στο 2) και όταν χρυσίσουν το σκόρδο και το κρεμμύδι προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξύδι και 1/2 ποτήρι νερό.
Σκεπάστε και αφήστε το φαγητό να γίνει με την ησυχία του(περίπου 20 λεπτά...όχι παραπάνω).....
Καλή όρεξη παιδιά....

Related Posts