Κυπριακές Φλαούνες

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Για 12 κομμάτια

Υλικά (για 12 φλαούνες)
1 πακέτο Ζύμη για Πίτσα ΚΑΝΑΚΙ
2 ποτήρια τυρί (1 χαλούμι, 1 ανάλατο αιγοπρόβειο ή αγελαδινό)
5 αβγά
10-20 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι μέχλεπι αλεσμένο
½ κουταλάκι μαστίχα αλεσμένη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
¼ φλιτζανιού προζύμι διαλυμένο σε νερό ή ¼ κουταλάκι μαγιά
½ φλιτζάνι σταφιδάκια
2 κουταλιές σουσάμι βρασμένο και στραγγισμένο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από τα 2 αβγά και το σουσάμι. Φτιάχνουμε τις φλαούνες σύμφωνα με τις οδηγίες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνοστους 180˚C, για 20 λεπτά περίπου.

Για να φτιάξετε Φλαούνες
Κόβουμε τη ζύμη σε μεγάλα τετράγωνα περίπου 10x10εκ και στη συνέχεια ανοίγουμε ελαφρώς με τα δάκτυλα κάθε ένα από αυτά πριν τοποθετήσουμε τη γέμιση.
Προαιρετικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλάστης  για γίνει η ζύμη πιο λεπτή.

Τοποθετούμε 2 κουταλιές γέμισή στο κέντρο κάθε τετραγώνου και στη συνέχεια  διπλώνουμε σαν φάκελο αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα στην επιφάνεια της γέμισης.
Σφραγίζουμε τέλος τις γωνίες της φλαούνας πιέζοντας ελαφρά κάθε γωνία με ένα πιρουνάκι.

Σπάμε τα 2 αβγά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μέσα το σουσάμι και με αυτό αλείφουμε όλη την επιφάνεια της φλαούνες.

Related Posts