Chimichangas με κοτόπουλο

Υλικά (6 τεμάχια)
Για τη συνταγή
6 τορτίγιες από αλεύρι, ζεσταμένες στον φούρνο στους 180° C για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν
600 γρ. κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένο, ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
50 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
1/2 ματσάκι ρίγανη φρέσκια
1 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. πράσινο τσίλι ψιλοκομμένο (ή πιπεριά κέρατο)
150 γρ. κασέρι Ξάνθης τριμμένο
150 γρ. τσένταρ τριμμένο
2 ασπράδια χτυπημένα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 ματσάκι κόλιαντρος μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το γκουακαμόλε
2 αβοκάντο ώριμα, καθαρισμένα, λιωμένα με το πιρούνι
50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά jalapenos λιωμένη (ή πιπεριά κέρατο καυτερή)
χυμός λάιμ
1/4 ματσάκι κόλιαντρος φρέσκος (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το τσίλι σε σκόνη και το κύμινο με λίγο ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το ψημένο κοτόπουλο.
Αλείφουμε περιμετρικά τις τορτίγιες με το ασπράδι, μοιράζουμε το κοτόπουλο και μετά από πάνω το τυρί και τις διπλώνουμε σαν φάκελο.
Τηγανίζουμε τις τορτίγιες στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο μεριές.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για να ετοιμάσουμε το γκουακαμόλε.

Σερβίρουμε τα chimichangas με το στραγγιστό γιαούρτι και το γκουακαμόλε.
nitsiakos.gr

Related Posts