Αλάδωτο μακαρονάκι με σάλτσα από ταχίνι

Κατά τη διάρκεια της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής, δεν καταλύουμε λάδι, ούτε και οίνο φυσικά, τόσο την Τετάρτη, όσο και την Παρασκευή. Για το λόγο αυτό τις δύο αυτές μέρες, η επιλογή της κατάλληλης συνταγής είναι έργο ακόμα πιο δύσκολο.
Η σαρακοστιανή συνταγή για το μακαρονάκι κοφτό με ταχίνι, είναι ένα εύκολο φαγητό, πλούσιο ωστόσο σε θρεπτικά συστατικά. Ιδανικό για την περίοδο που διανύουμε.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το σαρακοστιανό αλάδωτο μακαρονάκι με ταχίνι είναι:
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
5 κ.σ. ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (προαιρετικά)
χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Επί το έργον:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Όταν μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε αφού προηγουμένως κρατήσουμε 1-2 ποτήρια από το νερό τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το σκόρδο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε το μείγμα, ώσπου να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε σιγά – σιγά το νερό των ζυμαρικών.
Συνεχίζουμε το χτύπημα, ώσπου να έχουμε μια παχύρευστη και ομοιογενή σάλτσα.
dogma.gr

Related Posts