Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National French Fry Day / Ημέρα τηγανιτής πατάτας

Είτε τις αποκαλείτε «Πατάτες τηγανιτές», «Τσιπς», πατάτες τηγανητές ή τηγανητές πατάτες, αυτή η νόστιμη απόλαυση λατρεύεται σε όλο τον κόσμο και η ημέρα των τηγανητών πατατών τις γιορτάζει.
Για να μην συγχέεται με τα αμερικάνικα «Chips», τα οποία είναι κομμάτια πατάτας σε λεπτές φέτες τηγανισμένες μέχρι να γίνουν τραγανές, οι τηγανητές πατάτες είναι το γευστικό αποτέλεσμα από «μπατονέτες» πατάτας κομμένες σε διάφορα πάχη και στη συνέχεια τηγανισμένες σε λάδι. 
Το εξωτερικό αυτού του βασικού συνοδευτικού φαγητού για χάμπουργκερ και άλλα αγαπημένα λαδόκολλα έχει γενικά μια χρυσαφένια υφή, που ποικίλλει από μαλακή έως τραγανή και τις περισσότερες φορές σερβίρεται με λίγο περισσότερο από ένα ξεσκόνισμα αλατιού.
Μάθετε για την Εθνική Ημέρα Γαλλικών Τηγανητών
Φυσικά, η National French Fry Day δημιουργήθηκε για να γιορτάσει αυτό το εκπληκτικό φαγητό! Είτε τρώτε τηγανιτές πατάτες όταν παίρνετε τα McDonalds είτε μαγειρεύετε συχνά τις δικές σας πατάτες στο σπίτι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προσθήκη αυτού του πιάτου με πατάτα μπορεί να απογειώσει οποιοδήποτε είδος γεύματος. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σωστό να έχουμε μια Εθνική Ημέρα τηγανιτών πατατών, ώστε να μπορούμε να επιδοθούμε σε όσες τηγανιτές πατάτες θέλουμε και να μην νιώθουμε ένοχοι γι' αυτό.
Ιστορία της τηγανιτής πατάτας
Οι τηγανιτές πατάτες είναι ένα από τα πολλά τρόφιμα των οποίων το όνομα είναι πιο παραπλανητικό, καθώς η προέλευση αυτού του λιπαρού τηγανιτού φαγητού φαίνεται να είναι στο Βέλγιο. Η ιστορία της δημιουργίας τους βρίσκεται σε ένα οικογενειακό χειρόγραφο του 1781, το οποίο αποκαλύπτει ότι οι πατάτες κόπηκαν αρχικά σε σχήμα ψαριού και σερβίρονταν αντί των ψαριών που αλιεύονται συνήθως σε μια σειρά από μικρά χωριά στο Βέλγιο. Φαίνεται ότι το ποτάμι είχε παγώσει και τα ψάρια που κανονικά έπιαναν και τηγάνιζαν δεν μπορούσαν να πιαστούν.
Το γιατί ονομάζονται Γαλλικά αποδίδεται συχνά στα στρατεύματα που ήρθαν κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και τα οποία έπιασαν στα χέρια τους τις βελγικές πατάτες. Η επίσημη γλώσσα του βελγικού στρατού εκείνη την εποχή ήταν τα γαλλικά, και ως αποτέλεσμα οι άνδρες νόμιζαν ότι βρίσκονταν στη Γαλλία και όχι στο Βέλγιο. Είναι ενδιαφέρον ότι σε αυτήν την περιοχή του κόσμου, εξακολουθούν να ονομάζονται «Φλαμανδικές πατάτες» για να περιπλέξουν περαιτέρω τα πράγματα. Τώρα, αυτές οι λιχουδιές λατρεύουν σε όλο τον κόσμο, ακόμη και γίνονται το «εθνικό σνακ» της Ολλανδίας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια