Μακαρόνια με τόνο

Σαν πολύ άργησα νομίζω.
Τόσοι μήνες και ούτε ένα ζυμαρικό?
Ντροπή μου.
Αφού το μακαρόνι είναι βασικό είδος επιβίωσης.
 Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει τουλάχιστον ένα πακέτο μακαρόνια.
Στο δικό μας σπίτι δε, υπάρχουν πάντα τόσα μακαρόνια ώστε σε περίπτωση 3ου Παγκοσμίου Πολέμου να το ρίξουμε στη μαύρη αγορά.
Υπάρχουν περίοδοι που καταναλώνουμε τόσα ζυμαρικά, που ο γιός μου αρχίζει να μοιάζει με σπαγκέτι.
Εγώ δυστυχώς από πένα και κάτω.
Αν ,λοιπόν, βαριέστε να λιώσετε στην κουζίνα, είτε είστε μόνοι είτε με παρέα, αυτή η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, χωρίς περίπλοκα υλικά.

Υλικά:
(για 2 άτομα)
2 ντομάτες μεγάλου μεγέθους
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου
1 κουτάκι τόνου
ελαιόλαδο
3 κτσ ξύδι
μία πρέζα ζάχαρη
αλατι,πιπέρι
λίγο μαϊντανό
1/2 πακέτο μακαρόνια

1. Σε μία μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ιδρώσει. Σβήνουμε με το ξύδι.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ζάχαρη και τη ντομάτα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
3. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι η σάλτσα ν’απορροφήσει τα υγρά της, περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τoν τόνο με τα νερά του και μαγειρεύουμε έως να απορροφηθούν και αυτά.
4. Βράζουμε μακαρόνια της επιλογής μας ανάλογα με τις οδηγίες, συμπληρώνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
cook affair

Related Posts