Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζώδια και κρύσταλλοι

Ζώδια και ημιπολύτιμοι λίθοι
Εδώ θα βρείτε την σχέση που έχουν οι ημιπολύτιμοι λίθοι με τα ζώδια αλλά και πως αντιστοιχούν μεταξύ τους!!!
Βρείτε το ζώδιο που σας ενδιαφέρει και θα παρατηρήσετε πολύ αξιόλογα πράγματα!!...
Κριός
21 Μαρτίου - 19 Απριλίου
Κυρίαρχος πλανήτης: Άρης
χρώμα: κόκκινο
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
Τύπος της περιπέτειας & της ενέργειας, πρωτοπόρος & γενναίος,
γεμάτος ενθουσιασμό & αυτοπεποίθηση,
δυναμικός & ετοιμόλογος
Στο Κριό ταιριάζει απόλυτα το κόκκινο κοράλι. Όμως και ο αμέθυστος το σμαράγδικαι ρουμπίνι εκφράζουν τον επιβλητικό του χαρακτήρα, την αποφασιστικότητα και το θάρρος του. Ο σίδηρος είναι το κατάλληλο μέταλλο για τον Κριό γιατί καταδεικνύει τον δυναμικό του χαρακτήρα και το πρωτοπόρο του πνεύμα.
Hμιπολύτιμοι λίθοι που αντιστοιχούν στο ζώδιο του Κριού: 
Αιματίτης, Αμέθυστος, Αχάτης κόκκινος, Γρανάτης, ΄Ιασπις, Καρνεόλη, Κοράλι, Μαγνητίτης, Μάτι Τίγρης, Ροδονίτης, Ροδοχρωσίτης,Ρουμπίνι, Σαρδόνυχας, Σμαράγδι, Σπινέλιος, Τουρμαλίνη κόκκινη.
Ταύρος
20 Απριλίου - 20 Μαίου
Κυρίαρχος πλανήτης: Αφροδίτη
Xρώμα: ροζ 
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
υπομονετικός & αξιόπιστος,
καλόκαρδος & τρυφερός,
επιμένων & αποφασιστικός,
γαλήνιος & λάτρης της ασφάλειας.
 Ο Ταύρος εκπροσωπείται από το Διαμάντι που αντικατοπτρίζει αρετές χαρακτηριστικές για τον Ταύρο όπως η πρακτικότητα και η υπομονή. Στην έκδηλη ανάγκη του για ηρεμία ταιριάζουν επίσης το ζαφείρι και το σμαράγδι ενώ ως αντιπροσωπευτικό μέταλλο τον εκφράζει καλύτερα ο Χαλκός που εκφράζει την επιδίωξη του για σταθερότητα, σιγουριά και ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής τους
Hμιπολύτιμοι λίθοι που αντιστοιχούν στο ζώδιο του ταύρου:
Αβεντουρίνη, Αχάτης, Διαμάντι, Ζαφείρι, Ίασπις κόκκινος, Λάπις Λάζουλι, Μάτι Τάυρου, Νεφρίτης, Περίδοτο, Μαλαχίτης, Χρυσόκολλα, Ρόζ Χαλαζίας, Σμαράγδι, Τουρμαλινη πράσινη, Χαλληδόνιος, Χρυσοπράσιο.
 Δίδυμοι
21 Μαίου - 21 Ιουνίου
Κυρίαρχος πλανήτης: Ερμής
Χρώμα: Πράσινο
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
παραδοσιακός,
προσαρμοστικός & πολύπλευρος,
διαχυτικός & πνευματώδης,
διανοούμενος & εύγλωττος,
γεμάτος ζωή.
Στους Διδύμους ταιριάζει απόλυτα το Σμαράγδι. Όμως και το Ζαφείρι τους εκφράζει γιατί ικανοποιεί την αγάπη τους για τη ποικιλία και την αλλαγή ενώ οαχάτης εκφράζει την ικανότητα τους για επικοινωνία με άλλους ανθρώπους και τον εκλεκτικό τους χαρακτήρα. Επίσης η ίασπις τους ταιριάζει υποδηλώνοντας το δισυπόστατο χαρακτήρα τους και την ολοένα μεταβαλλόμενη προσωπικότητα τους. Το κατάλληλο μέταλλο για τους Διδύμους είναι ο Υδράργυρος που τονίζει την έμφυτη περιέργεια τους και την τάση τους να αναλύουν τα πάντα.
Hμιπολύτιμοι λίθοι που αντιστοιχούν στο ζώδιο του διδύμου:
Αβεντουρίνη, ΄Ακουα Μαρίνα, Αχάτης μπλέ, Βήρυλλος, Διαμάντι,Ζαφείρι, Ίασπις, Κιτρίνης, Μάτι Τίγρης, Νεφρίτης, Σμαράγδι, Μαργαριτάρι, Χρυσοβήρυλλος, Σοδαλίτης, Τυρκουάζ, Φθορίτης, Χαλαζίας, Χρυσόκολλα.
Καρκίνος
22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου
Κυρίαρχος πλανήτης: Σελήνη
Χρώμα: ασημί
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
συναισθηματικός & τρυφερός,
διαισθητικός & γεμάτος φαντασία,
ευφυής & προσεκτικός,
προστατευτικός & συμπονετικός.
Το Μαργαριτάρι που υποδηλώνει τον αντιφατικό του χαρακτήρα και τη γρήγορη αντίληψη που έχει για τα πράγματα, αντιπροσωπεύει απόλυτα τον Καρκίνο. Σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε το σμαράγδι που καταδεικνύει το συναισθηματικό, εσωστρεφή και ευαίσθητο χαρακτήρα του. Μέταλλο κατάλληλο για το Καρκίνο είναι το ασήμι που ταιριάζει με το έντονα φιλοσοφικό του πνεύμα. 
Hμιπολύτιμοι λίθοι που αντιστοιχούν στο ζώδιο του καρκίνου:
Αβεντουρίνη, Άκουα Μαρίνα, Αμαζονίτης, Βήρυλλος, Ζαφείρι, Κεχριμπάρι, Κοράλι, Μαλαχίτης, Μαργαριτάρι, Ιαδείτης, Τουρμαλίνη, Νεφρίτης, Οπάλιος, Ρόζ Χαλαζίας, Σμαράγδι, Φεγγαρόπετρα,
Χαλαζίας, Χαλκηδόνιος.
Λέων
23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου 
Κυρίαρχος πλανήτης: Ήλιος
Χρώμα: χρυσό
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
γενναιόδωρος & τρυφερός,
δημιουργικός & ενθουσιώδης,
ανοιχτόμυαλος & επεκτατικός,
πιστός & αγαπησιάρης.
Ο Λέοντας εκπροσωπείται από το Ρουμπίνι που αντικατοπτρίζει αρετές του όπως η δημιουργικότητα και η ικανότητα του να οργανώνει τα πάντα γρήγορα και αποτελεσματικά. Επίσης ο όνυχας εκφράζει την ανάγκη του να παίζει πάντα ηγετικό ρόλο ενώ το σμαράγδι συνδέεται με τη γενναιοδωρία και την εξυπνάδα του. Τον αυτοκρατορικό χαρακτήρα του Λέοντα αντιπροσωπεύει το Διαμάντι ενώ τον ενωτικό του χαρακτήρα ένα ισχυρό μέταλλο, ο χρυσός.
Hμιπολύτιμοι λίθοι που αντιστοιχούν στο ζώδιο του λέωντα:
Αχάτης, Διαμάντι, Ζιρκόνιο, Καρνεόλη, Κεχριμπάρι, Κιτρίνης, Μάτι Τίγρης, Όνυχας, Όπάλιος, Όλιβίνης, Χρυσός, Γρανάτης, Περίδοτο, Ρουμπίνι, Τοπάζι, Σμαράγδι, Ηλιόδωρο.
Παρθένος
23 Αυγούστου - 23 Σεπτεμβρίου
Κυρίαρχος πλανήτης: Ερμής
Χρώμα: πράσινο και σκούρο καφέ
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ταπεινός & ντροπαλός,
λεπτολόγος & αξιόπιστος,
πρακτικός & επιμελής,
έξυπνος & αναλυτικός.
Χαρακτηριστικός πολύτιμος λίθος για τον Παρθένο είναι το Σμαράγδι που καταδεικνύει το συναισθηματικό, εσωστρεφή, ευαίσθητο και δεκτικό χαρακτήρα του. Άλλοι πολύτιμοι λίθοι που του ταιριάζουν είναι ο ίασπις, το τοπάζι και οκίτρινος αχάτης ο οποίος αντιπροσωπεύει την ιδιαίτερη κατανόηση στα προβλήματα των άλλων ανθρώπων, την παρατηρητικότητα, και τον εκλεκτικό χαρακτήρα του Παρθένου. Το κατάλληλο μέταλλο για τον Παρθένο είναι ουδράργυρος που υποδηλώνει την αφοσίωση και την ιδιαίτερη κατανόηση στα προβλήματα των άλλων ανθρώπων.
Hμιπολύτιμοι λίθοι που αντιστοιχούν στο ζώδιο του παρθένου:
Αβεντουρίνη, Αιματόπετρα, Αχάτης κίτρινος, Βήρυλλος, Ζαφείρι κίτρινο, Ιάσπις, Καρνεόλιο, Λάπις Λάζουλι, Μαγνητίτης, Σμαράγδι, Τοπάζι, Φεγγαρόπετρα, Φθορίτης.
Ζυγός
24 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου
Κυρίαρχος πλανήτης: Αφροδίτη
Χρώμα: μπλε
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
διπλωμάτης & αβρός,
ρομαντικός & χαριτωμένος,
ανέμελος & κοινωνικός,
ιδεαλιστής & ειρηνικός.
Η πολύτιμη πέτρα του Ζυγού είναι το Διαμάντι ενώ το σμαράγδι, αντιπροσωπεύει τον ανεκτικό και πράο χαρακτήρα του και ο χρυσόλιθος το αισθητικό του κριτήριο, την καλαισθησία στην εμφάνιση του και το εξαιρετικά καλό του γούστο. Η ισορροπημένη ιδιοσυγκρασία του εκφράζεται από το μέταλλο του χαλκού.
Hμιπολύτιμοι λίθοι που αντιστοιχούν στο ζώδιο του ζυγού:
Ηλιόλιθος, Αβεντουρίνη, Άκουα Μαρίνα, Αμέθυστος, Αχάτης πράσινος, Βρυοαχάτης, Διαμάντι, Κιτρίνης, Λάπις Λάζουλι, Μάτι Τίγρης, Νεφρίτης, Οψιδιανός, Περίδοτο, Ροζ Χαλαζίας, Ρουμπίνι, Σμαράγδι, Τυρκουάζ, Τουρμαλίνη, Αμαζονίτης, Τοπάζι, Φθορίτης, Χαλαζίας, Χαλκηδόνιος, Χρυσόλιθος Χρυσοπράσιο.
Σκορπιός
24 Οκτωβρίου - 22 Νοεμβρίου
Κυρίαρχος πλανήτης: Πλούτωνας 
Χρώμα: σκούρο κόκκινο έως ερυθροκάστανο
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
αποφασιστικός & επιβλητικός,
συναισθηματικός & αισθαντικός,
δυνατός & γεμάτος πάθος,
συναρπαστικός & σαγηνευτικός.
Στον Σκορπιό ταιριάζει το κόκκινο Κοράλλι που δίνει μια γεύση από την γεμάτη πάθος και αποφασιστικότητα προσωπικότητα του. Ο μαλαχίτης εκφράζει την ικανότητα του να γίνεται σκληρός όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, ενώ τορουμπίνι και το τοπάζι είναι ενδεικτικά της σοβαρότητας και του μυστηρίου που τον διακατέχει.
Σε αυτά θα προσθέσουμε το πλουτώνιο και το σίδηρο ως τα μέταλλα που αντιπροσωπεύουν τον ατσάλινο χαρακτήρα του Σκορπιού.
Hμιπολύτιμοι λίθοι που αντιστοιχούν στο ζώδιο του σκορπιού:
Αιματίτης, Αμέθυστος, Αχάτης, Γρανάτης, Ζαφείρι, Ζιρκόνιο, Ίασπις, Καρνεόλιο, Κοράλλι, Κουνζίτης, Μαγνητίτης, Μαλαχίτης, Μάτι Τίγρης, Όνυχας , Οψιδιανός, Ρουμπίνι, Σπινέλιος, Τοπάζι.
Τοξότης
23 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου
Κυρίαρχος πλανήτης: Δίας 
Χρώμα: πλούσιο μοβ
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
αισιόδοξος & λάτρης της ελευθερίας,
εύθυμος και με καλή αίσθηση του χιούμορ,
ειλικρινής & ευθύς,
διανοούμενος & φιλόσοφος.
Ο Τοξότης εκπροσωπείται από το κίτρινο Ζαφείρι που εκφράζει τις ιδιαίτερες πνευματικές και διανοητικές ικανότητες και την γρήγορη μάθηση του. Άλλος πολύτιμος λίθος είναι το τοπάζι που συνδέεται με την ισχυρή τους θέληση και την τάση τους για ανεξαρτησία. Κατάλληλα μέταλλα για τους Τοξότες είναι οΨευδάργυρος και ο κασσίτερος που τους εμπνέει την ανάγκη να ασχολούνται με φιλοσοφικά ζητήματα.
Hμιπολύτιμοι λίθοι που αντιστοιχούν στο ζώδιο του τοξότη:
Αζουρίτης, Ζαφείρι, Κιτρίνης, Λάπις Λάζουλι, Μάτι Τίγρης, Σοδαλίτης, Τοπάζι, Τουρμαλίνη μπλέ, Τυρκουάζ, Χαολίτης. 
Αιγόκερος
22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου 
Κυρίαρχος πλανήτης: Κρόνος 
Χρώμα: καφέ και τα περισσότερα σκούρα χρώματα
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
αρπακτικός & συνετός,
φιλόδοξος & πειθαρχημένος,
υπομονετικός & προσεκτικός,
χιουμορίστας & συγκρατημένος.
Το μπλε ζαφείρι είναι ο πολύτιμος λίθος του Αιγόκερου. Όμως τον εκφράζουν και πέτρες όπως το ρουμπίνι ο όνυχας που αντιπροσωπεύουν το μεθοδικό του χαρακτήρα και το ρεαλισμό του ενώ ο γρανίτης εκφράζει την ικανότητα του για σκληρή και επιμελή εργασία. Ο μόλυβδος αντιπροσωπεύει την επιμονή του.
Hμιπολύτιμοι λίθοι που αντιστοιχούν στο ζώδιο του αιγόκερου:
Αιματίτης, Αιματόπετρα, Αμέθυστος, Αχάτης μαύρος, Γαγάτης,Γρανίτης, Δάκρυ Απάχη, Καπνίας,Μπλέ ζαφείρι, Όνυχας, Οπάλιος, Χαλαζίας, Οψιδιανός, Ρουμπίνι, Τουρμαλίνη μαύρη, Χαλκηδόνιος
Υδροχόος
20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου
Κυρίαρχος πλανήτης: Ουρανός
Χρώμα: τυρκουάζ
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
φιλικός & ανθρωπιστής,
ειλικρινής & πιστός,
αυθεντικός & επινοητικός,
ανεξάρτητος & διανοούμενος.
Ο ανθρωπιστής Υδροχόος με τις υψηλές ηθικές και πνευματικές αξίες αντιπροσωπεύεται από το μπλε ζαφείρι. Ο Γρανίτης εκφράζει την δύναμη και την αποφασιστικότητα τους στη προάσπιση μιας σημαντικής ιδέας καθώς επίσης και το γεγονός ότι μπορεί να γίνουν σκληροί και επιθετικοί προκειμένου να προωθήσουν τα ιδανικά τους.
Ο κασσίτερος και το ουράνιο είναι τα κατάλληλα μέταλλα για αυτούς.
Hμιπολύτιμοι λίθοι που αντιστοιχούν στο ζώδιο του υδροχόου:
Αβεντουρίνη, Άκουα Μαρίνα, Αμαζονίτης, Αχάτης μπλέ, Γρανίτης, Ζαφείρι, Ζιρκόνιο, Ίασπις, Μάτι Γάτας, Νεφρίτης, Σμαράγδι, Σοδαλίτης, Τοπάζι, Τυρκουάζ, Χρυσοπράσιο 
  Ιχθείς
19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου
Κυρίαρχος πλανήτης: Ποσειδώνας
Χρώμα: απαλό πράσινο της θάλασσας (ακουαμαρίνα)
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
γεμάτος φαντασία & ευαισθησία,
συμπονετικός & ευγενικός,
ανιδιοτελής & απλός
διαισθητικός.
Ο πολύτιμος λίθος που αντιπροσωπεύει τους Ιχθείς είναι το κίτρινο ζαφείρι που ταιριάζει στην ανάγκη τους για τελειότητα και στις υψηλές πνευματικές και ηθικές αξίες που ακολουθούν στη ζωή τους. Άλλοι πολύτιμοι λίθοι που τους εκφράζουν είναι η Άκουα Μαρίνα και ο Αμέθυστος που αντικατοπτρίζουν τα τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης που έχουν. Το μέταλλο που ταιριάζει στους Ιχθείς είναι η πλατίνα.
Hμιπολύτιμοι λίθοι που αντιστοιχούν στο ζώδιο του ιχθή:
Αζουρίτης, Άκουα Μαρίνα, Αλεξανδρίτης, Αμέθυστος, Αχάτης, Ζαφείρι, Κοράλλι, Λάπις Λάζουλι, Μάτι Γερακιού, Σοδαλίτης, Τοπάζι, Τουρμαλίνη, Τυρκουάζ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια