Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ιατρική Αστρολογία: Με ποιο τρόπο μπορεί να μας βοηθήσει

Λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί η Αστρολογία να βοηθήσει ουσιαστικά στην υγεία ενός ατόμου. Λίγοι είναι και οι αστρολόγοι που έχουν την γνώση και την εμπειρία να ασχοληθούν με μία τόσο ευαίσθητη πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης.
Σίγουρα ο Αστρολόγος ούτε είναι, ούτε μπορεί, ούτε θέλει να υποκαταστήσει τον γιατρό και την ιατρική επιστήμη. Μπορεί όμως να καθοδηγήσει και να βοηθήσει στον εντοπισμό του προβλήματος ώστε να μην ψάχνουν στα τυφλά πού υπάρχει πρόβλημα αλλά και την περίοδο που γεννήθηκε ή που πρόκειται να γεννηθεί ένα πρόβλημα και σε άλλα πιο σημαντικά θέματα όπως πχ πότε πρέπει να γίνει μία επέμβαση για να είναι ασφαλής και αποτελεσματική. Πότε πρέπει να γίνει μία εξωσωματική για να έχει πιθανότητες επιτυχίας, πότε πρέπει να ξεκινήσει μία θεραπεία τι επηρεάζει θετικά και τι αρνητικά την φυσική και ψυχική υγειά ενός ατόμου και πολλά άλλα.
Η αστρολογική ιατρική έρευνα έχει προχωρήσει τόσο ώστε μπορεί και συνδέει την βιοχημεία με την αστρολογία δίδοντας στο κάθε ζωδιακό χώρο το πλέον απαραίτητο για τον οργανισμό του βιοχημικό άλας και αυτή η έρευνα βρίσκει μεγάλη απήχηση στην ομοιοπαθητική ιατρική που στις μέρες μας κερδίζει την αποδοχή όλο και πιο μεγάλης μερίδας ατόμων παγκοσμίως.
Ας δούμε όμως κάποια απαραίτητα ιστορικά στοιχεία της Ιατρικής Αστρολογίας που όπως θα διαπιστώσετε ή ήδη γνωρίζετε είναι και αυτή ένα ακόμα Αρχαιοελληνικό επίτευγμα καθώς τόσο η Ελλάδα ως πατρίδα όσο και ο Ιπποκράτης ο Έλληνας ιατρός Αστρολόγος είναι ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος πατέρας τις ιατρικής επιστήμης.
Η Ιατρική αστρολογία λοιπόν είναι ένα αρχαίο ιατρικό σύστημα που συνδέει διάφορα μέρη του σώματος με ζωδιακές και πλανητικές θέσεις. Ο Εμπεδοκλής ήταν από τους πρώτους που αντιλήφθηκε ότι πρέπει να υπάρχει μία εξελικτική πορεία στο ανθρώπινο σώμα, γιατί δίδασκε πως τα όργανά του τελειοποιούνται σιγά -σιγά. Η κυριότερη εφαρμογή της θεωρίας του Εμπεδοκλή έγινε από τον πατέρα της σύγχρονης ιατρικής, τον Ιπποκράτη (460 -367 π.Χ.), ο οποίος σπούδασε στο Ασκληπιείο της Κω.
Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι:
«μόνο ένας μωρός θα θεράπευε ασθενείς χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτεί το ωροσκόπιό τους, διότι πρέπει να θεραπεύουμε τον ασθενή και όχι την ασθένεια».
Ο Ιπποκράτης συσχέτισε τα 4 στοιχεία του Εμπεδοκλή με τους 4 ιδιοσυγκρασιακούς τύπους του ανθρώπινου σώματος, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την ανάπτυξη της ιατρικής αστρολογίας στην χώρα μας. Στο σημαντικότερο κείμενο της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, το περίφημο Coprus Hippocraticum, υπάρχει η εξής παράγραφος: «Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην Ανατολή των αστέρων, και Ιδιαίτερα του Σείριου και του Αρκτούρου, καθώς και στην δύση των Πλειάδων, γιατί οι περισσότερες αρρώστιες παρουσιάζουν κρίσεις σε αυτές τις περιόδους».
Αλλού, στο ίδιο σύγγραμμα, υπενθυμίζεται στους γιατρούς ότι η αστρολογία «δεν είναι δευτερεύουσας αλλά ουσιαστικής σημασίας γνώση για την τέχνη της ιατρικής». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ιπποκράτης είχε προειδοποιήσει για τον ερχομό μίας επιδημίας που θα παρουσιαζόταν στην Αθήνα, και αργότερα εμφανίστηκε η μεγάλη πανώλη που σάρωσε τον πληθυσμό της πόλεως.
Σε αυτό το αρχαίο σύστημα στηρίχθηκε και η πιο σύγχρονη έρευνα και προστέθηκαν ο ωροσκόπος και οι όψεις των πλανητών με αποτέλεσμα οαστρολογικός χάρτης εκτός των άλλων να χαρτογραφεί τις προδιαγραφές της καλής ή κακής υγείας ενός ατόμου σύμφωνα με τον γενέθλιο χάρτη του αλλά και τα χρονικά διαστήματα που έχει περισσότερη ευαισθησία σύμφωνα με τα προοδευτική συστήματα και τις διελεύσεις από ευαίσθητους για την υγεία τομείς. Ένα μέρος του παραπάνω κείμενου που αναφέρετε στον Ιπποκράτη το μεταφέραμε αυτούσιο από το site σύλλογος φίλων αστρονομίας που προς τιμήν τους αναγνωρίζουν με καθαρή και όχι δογματική σκέψη την σπουδαιότητα της Αστρολογική επιστήμης που δυστυχώς κάποιοι άλλοι του χώρου της Αστρονομίας αποκρύπτουν.
Η Ιατρική αστρολογία, ξεκινά ενώνοντας κάθε σημείο του ζωδιακού κύκλου με μέρη του σώματος, ως εξής:
Κριός : κεφάλι, το πρόσωπο, ο εγκέφαλος, τα μάτια
Ταύρος : λαιμό, τον αυχένα, του θυρεοειδούς αδένα , φωνητική οδός
Δίδυμοι : τα όπλα, τους πνεύμονες, τους ώμους, τα χέρια, το νευρικό σύστημα , τον εγκέφαλο
Καρκίνος: στήθος, στήθος, το στομάχι, πεπτικού σωλήνα
Λέων : καρδιά, στο στήθος, στη σπονδυλική στήλη, σπονδυλική στήλη, πάνω μέρος της πλάτης
Παρθένος : πεπτικό σύστημα, τα έντερα, σπλήνα , το νευρικό σύστημα
Ζυγός : νεφρά, το δέρμα, οσφυϊκής χώρας, γλουτοί
Σκορπιός: αναπαραγωγικό σύστημα, τα γεννητικά όργανα, έντερα, απεκκριτικό σύστημα
Τοξότης : γοφούς, τους μηρούς, το συκώτι, ισχιακό νεύρο
Αιγόκερως: γόνατα, τις αρθρώσεις, σκελετικό σύστημα
Υδροχόος : αστραγάλους, μοσχάρια, κυκλοφοριακό σύστημα
Ιχθείς : πόδια, δάχτυλα, το λεμφικό σύστημα , το λιπώδη ιστό.

Οι πλανήτες, επίσης, συνδέονται με ορισμένα μέρη και λειτουργίες του σώματος και σε συνδυασμό με τα ζώδια δίνουν μια πιο πλήρη εικόνα της ανατομικής-αστρολογικής ταυτότητας του ανθρώπου.
Ήλιος : καρδιά, σπονδυλική στήλη, και τη γενική ζωτικότητα
Σελήνη : το στομάχι, το πεπτικό σύστημα, θηλυκά όργανα, λεμφικού συστήματος
Ερμής : εγκέφαλος, το κεντρικό νευρικό σύστημα, το θυρεοειδή αδένα, πέντε αισθήσεις, τα χέρια
Αφροδίτη: λάρυγγα, των νεφρών, θύμος αδένας , η αίσθηση της αφής, ωοθήκες
Άρης : μύες στο κεφάλι, τα επινεφρίδια , τις αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης
Δίας : συκώτι, τους μηρούς, τα πόδια, την ανάπτυξη, την υπόφυση
Κρόνος : δέρμα, μαλλιά, δόντια, τα οστά, άμυνα του οργανισμού, η σπλήνα
Ουρανός : παραθυρεοειδούς αδένα , νευρική δραστηριότητα, αύρα
Ποσειδώνας: επίφυση , ψυχική θεραπεία
Πλούτωνας : πάγκρεας , το μεταβολισμό, την εξάλειψη

Άστρο – Βιοχημεία: Τα απαραίτητα άλατα για κάθε ζωδιακή ομάδα
Υπάρχουν 12 βασικά άλατα και πολλά άλλα φυσικά που λαμβάνουν μέρος στον σχηματισμό του ανθρωπίνου σώματος εκτός από τα βασικά. Τα πλέον απαραίτητα για κάθε ζωδιακή ομάδα είναι τα ακόλουθα :
Κριός : φωσφορικό κάλιο
Ταύρος: Θειικό νάτριο
Δίδυμοι : Χλωριούχο Κάλιο
Καρκίνος : Φθοριούχο Ασβέστιο
Λέων : Φωσφορικό Μαγνήσιο
Παρθένος : Θειικό Κάλιο
Ζυγός : Φωσφορικό Νάτριο
Σκορπιός : Θειικό Ασβέστιο
Τοξότης : Πυριτικό Οξείδιο
Αιγόκερως – Φωσφορικό Ασβέστιο
Υδροχόος : Χλωριούχο Νάτριο
Ιχθείς : Φωσφορικός Σίδηρος
Μετά την εξέταση ενός ατομικού χάρτη, ένας αστρολόγος μπορεί να δώσει συμβουλές στον πελάτη του για τις περιοχές του σώματος όπου έχει μεγαλύτερη ευαισθησία και είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα. Για παράδειγμα είναι χαρακτηριστικά τα προβλήματα όρασης που προκαλεί η παρουσία του Ήλιου στις μοίρες των πλειάδων 29ο Ταύρου κλπ. Φυσικά έχει πολύ μεγάλη σημασία η ερμηνεία και η εμπειρία όποιου αναλαμβάνει κάποια τέτοια ανάλυση και είναι αναγκαίο όταν αναφερόμαστε σε ιατρικά θέματα να έχουμε απολύτως ακριβή ώρα γέννησης γιατί τα θέματα υγείας είναι λεπτά θέματα και δεν αφήνουν περιθώρια για λάθη.
Του Πέρρη Κρητικού

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια