Φασολάκια με αυγά

Υλικά:
500 g. φρέσκα πράσινα φασόλια
50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο ή 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές
2 κουταλιές κόκκινη σάλτσα πελτέ
Σάλτσα ντομάτας από 3-4 ώριμες ντομάτες
Μαιδανό, μάραθο, δυόσμο.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, κουρκουμά.
8-10 αυγά

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια με άφθονο νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά με το λάδι ή το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και τις κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε νεράκι, όσο να σκεπάσει τα φασολάκια.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, μπόλικο μαϊντανό, δυόσμο και ψιλοκομμένο μάραθο.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν να χυλώσουν και να καραμελώσει η σάλτσα.
Σβήνουμε την φωτιά τα γυρίζουμε σε ένα πλατύ ταψάκι και σπάμε από πάνω τα αυγά, μάτια.
Πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι αλάτι και κουρκουμά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.
Είναι ένα παραδοσιακό σμυρναίικο καλοκαιρινό φαγητό που θα το λατρέψετε.
Αλίντα Κανάκη

Related Posts