Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα

Πεντανόστιμη πίτα που θα σας ανοίξει την ώρα!
Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
1½ κιλά κατσικίσιο κρέας (από μπούτι) κομμένο σε μικρά κομματάκια
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαργαρίνη
3 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά βρασμένα
2 κ.σ. σουσάμι για πασπάλισμα
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. πιπέρι
αλάτι

Φτιάξτε την γέμιση, σοτάροντας το λάδι και το κρεμμύδι για 3 λεπτά, και έπειτα ρίξτε το κρέας σοτάροντας.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζετε για 45 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά, και βάζετε τα αυγά χτυπημένα.
Βουτυρώνετε το ταψί.
Λιώνετε τη μαργαρίνη.
Βάζετε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσετε στο τέλος την πίτα από πάνω.
Βουτυρώνετε.
Βάζετε δεύτερο φύλλο, βουτυρώνετε και πάλι, συνεχίζετε με άλλα δύο φύλλα και βάζετε τη μισή γέμιση.
Ξαναβάζετε φύλλο, προσθέτετε πάλι τη γέμιση και έπειτα βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα.
Βουτυρώνετε τις άκρες και κλείνετε την πίτα.
Κόβετε και ψήνετε.
E-Radio.gr

Related Posts