Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ίαν Στρατής / Ian Stratis

Ο Κωνσταντίνος που έγινε Ίαν
Ο Ίαν γεννήθηκε στην Παλλήνη το 1994, ζει στην Αθήνα και δουλεύει ως μπάρμαν.
Απολαμβάνει τη δουλειά αυτή καθώς του αρέσει η επικοινωνία με τον κόσμο αλλά και ο συνδυασμός γεύσεων από τα κοκτέιλ που φτιάχνει.
Έχει σπουδάσει τεχνικός υπολογιστών αλλά θα ήθελε να ασχοληθεί με τη μουσική.
Όταν ήταν μικρός έπαιζε μπάσκετ και έκανε παρκούρ.
Η μεγάλη του αδυναμία είναι η μαμά του.
Ο 23χρονος Ιαν είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Μεγαλωμένος στην Παλλήνη, πήγε σε μουσικό γυμνάσιο και από παιδί ήταν αυτό που λένε «αντιδραστικός». Οι νότες και το πιάνο συνόδευαν τη ζωή του από μικρή ηλικία, ενώ οι γονείς του συχνά τον βιντεοσκοπούσαν να τραγουδάει. Το πρώτο τραγούδι που ερμήνευσε ήταν ο «Νταβατζής» του Νότη Σφακιανάκη. Τον ανατρεπτικό χαρακτήρα του με τις απόλυτες απόψεις πάνω σε πολλά θέματα τα πλήρωσε από νωρίς ακριβά, καθώς στη Γ’ Γυμνασίου έμεινε στο μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής -το μισούσε- με αποτέλεσμα να αλλάξει σχολείο. Συνέχισε σε Γενικό Λύκειο, αλλά δεν ήταν ποτέ καλός μαθητής. Το αντίθετο. «Δεν γούσταρα καθόλου τη βυζαντινή μουσική και δεν έδινα σημασία. Πήγα στο γενικό σχολείο και τελείωσα με κακό βαθμό.
Η παρθενική του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν σε ηλικία 11 ετών στην εκπομπή Καλώς Τους, που παρουσίαζε η Ρούλα Κορομηλά στον Alpha. «Ήταν ένας μουσικός διαγωνισμός για παιδιά και η γιαγιά μου, η Έφη, είχε πάρει τηλέφωνο για να συμμετάσχω κι εγώ. Με στήριζε πολύ και πίστευε σε μένα» διηγείται ο Ίαν και περιγράφει εκείνη την ημέρα στο πλατό με τη Ρούλα. «Όταν τραγουδούσα, κάποια στιγμή παρατήρησα πως η Ρούλα βούρκωσε. Θυμάμαι πως τότε υπεύθυνη για την εκπομπή ήταν η Μαρία Ηλιάκη, και μάλιστα είχαν πιάσει και κουβέντα με τη μητέρα μου»
Δεν έβρισκα ενδιαφέρον στο σχολείο. Από τη μια ήταν κακοί οι δάσκαλοι, από την άλλη ήμουν αφοσιωμένος στη μουσική, αφού τότε είχα ήδη το γκρουπ μου, το Μετάσωμα. Μεγαλώνοντας, κατάλαβα ότι το διάβασμα του σχολείου σε βοηθά να διαμορφώσεις άλλο τρόπο σκέψης», λέει στο «thema people». Σπούδασε τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, έκανε πρακτική δύο χρόνια στην ΕΡΤ και μετά έπιασε δουλειά σε μπαρ. «Το πρώτο μου μπαρ ήταν το “Τheory”. Μου άρεσε να σερβίρω. Αργότερα όμως ανακατεύτηκα με το mixology και τα κοκτέιλ. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Στη συνέχεια δούλεψα στον “Μπλε Παπαγάλο”, στο “Bronco”, στο “The Clumsies”. Τώρα ξεκινώ στο “Odori”. Επίσης, μου άρεσε να συγχρωτίζομαι με κόσμο, και κυρίως με τις γυναίκες», εξομολογείται. Φυσικά, παράλληλα παίζει σε διάφορες μπάντες - τα τελευταία χρόνια με τους Mad Street.
Η εκμετάλλευση των talent shows, ο Σάκης και η επιτροπή
Καθώς ένιωθε ταγμένος στη μουσική, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο «X-Factor». «Η αιτία ήταν ότι έβλεπα ανθρώπους γύρω μου να κάνουν πράγματα στη μουσική και να είναι λιγότερο ταλαντούχοι. Ημουν αρνητικός απέναντι στα talent shows γιατί πίστευα ότι σε βλέπουν ως προϊόν και σε εκμεταλλεύονται. Τώρα που είμαι μέρος αυτού συνειδητοποιώ ότι ναι, σε εκμεταλλεύονται, αλλά με θετικό τρόπο», δηλώνει. Ομως, δεν εκμεταλλεύεται κι αυτός το παιχνίδι για να μπει στο μουσικό χώρο; «Η αλήθεια είναι ότι αλληλοεκμεταλλευόμαστε. Ωστόσο, είναι ηλιθιότητα να ζούμε στο 2016 και ένας μουσικός για να αναδειχτεί να πρέπει να βγει στην τηλεόραση. Τα κορίτσια μου έλεγαν ότι με βρήκαν στο YouTube τώρα. Αν κάποιος θέλει να ακούει σοβαρή μουσική, πρέπει να ψάχνεται», απαντά. Η παρουσία του στα προκριματικά του show απέναντι στην επιτροπή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από προκλητική έως προσβλητική.
«Ηθελα να δημιουργήσω έναν ψεύτικο εαυτό γιατί στην αρχή δεν ψηνόμουν τόσο πολύ για να συμμετάσχω στο παιχνίδι. Ετσι, αντέδρασα. Λίγο να τους κοροϊδεύω, λίγο να τους τρολάρω, λίγο να τους δυσκολεύω. Είναι ο δικός μου τρόπος», εξηγεί. Πλέον, βρίσκεται στην ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους, που ενώ ήταν ο πιο επικριτικός απέναντί του, είπε ότι ο Ιαν θα μπορούσε να είναι ακόμα και ο νικητής. «Αν είχα επιλογή ομάδας, θα διάλεγα την Τάμτα. Πιστεύω ότι είναι πιο κοντά μου επικοινωνιακά. Για τον Γιώργο Θεοφάνους είχα άλλη εικόνα, αλλά παραδόξως επικοινωνούμε καλά. Επίσης, είναι ο πιο καταρτισμένος μουσικά. Δεν θεωρώ ότι κάποιος από τους τέσσερις είναι σκληρός. Πιστεύω ότι η επιτροπή δεν το βλέπει καθαρά μουσικά γιατί είναι τηλεοπτικό παιχνίδι. Δεν λέω ότι πράττουν κακώς, αλλά η τηλεόραση δεν προβάλλει τόσο μουσική όσο show», λέει με απόλυτη ειλικρίνεια ο Ιαν Στρατής.
«Δεν είμαι ψώνιο»
Πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει «ψώνιο» και λένε ότι δεν πατάει στη γη. «Δεν είμαι ψώνιο», αντιδρά και συνεχίζει: «Απλώς αντιμετωπίζω τα πράγματα με ειλικρίνεια και λέω την αλήθεια. Μπορεί να είμαι απόλυτος σε κάποιες απόψεις μου, αλλά όταν με ρωτούν λέω πάντα τη γνώμη μου. Δεν ξέρω πώς φαίνομαι και τι βγάζω προς τα έξω, αλλά δεν είμαι έτσι. Είμαι παιδί της παρέας, για τους φίλους μου κάνω τα πάντα και είμαι δοτικός με τους ανθρώπους μου. Το καλύτερό μου είναι να βρίσκομαι με την παρέα μου σε μια παραλία και να παίζω με την κιθάρα μου». Οταν αναφέρομαι στην προσωπική του ζωή, ο τόνος της φωνής του αλλάζει. Δεν νιώθει άνετα και δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο. Ωστόσο, λέει για τις γυναίκες: «Ψάχνω γλυκές γυναίκες που δεν τραβούν πολλή προσοχή. Πρέπει να υπάρχει επικοινωνία. Και, φυσικά, καλό σεξ γιατί είναι το 70% της σχέσης». Τον ρωτάω αν ψάχνει γυναίκες που δεν τραβούν την προσοχή επειδή θέλει όλη την προσοχή πάνω του. «Οχι, καμία σχέση. Πιστεύω ότι είναι πιο καλοί χαρακτήρες. Συνήθως οι δυναμικές, εντυπωσιακές γυναίκες έχουν λάθος απόψεις και προσεγγίζουν τον άντρα με λάθος τρόπο», υποστηρίζει σθεναρά, ενώ αποκαλύπτει ότι έχει ερωτευτεί έντονα μια φορά. «Δεν θα ξεχάσω όταν είχαμε χωρίσει που έκανε μια ανάρτηση στο Facebook ότι είναι σε σχέση με άλλον και έπαθα κρίση πανικού. Ετρεμε όλο το σώμα μου και μούδιασα. Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Αλλά ήμουν σε μικρή ηλικία», θυμάται ο 23χρονος τραγουδιστής, που ήδη έχει αποκτήσει φανατικό κοινό.».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια