Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χειροποίητο αντικουνουπικό σπρέυ

Πως να φτιάξω χειροποίητο αντικουνουπικό σπρέυ
Τα εντομοαπωθητικά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό «όπλο» ενάντια στα κουνούπια και τις σκνίπες.
Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί με αυτό η επέλαση των κουνουπιών! Για να τα απωθήσετε μπορείτε, βέβαια, να βρείτε στο εμπόριο πολλά προϊόντα που υπόσχονται αντικουνουπική προστασία, ωστόσο τα περισσότερα από αυτά περιέχουν χημικές ουσίες που ίσως είναι προτιμότερο να μην έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας και κυρίως με το δέρμα του παιδιού.

Οι παρακάτω «αντικουνουπικές συνταγές» κατασκευάζονται εύκολα στο σπίτι με απλά υλικά και θα εξασφαλίσουν τόσο οικονομία όσο και… καλύτερη υγεία για όλη την οικογένεια!

Φυσικό αντικουνουπικό για το σώμα
Υλικά:
60 ml φυτικό έλαιο τζοτζόμπα ή αμυγδαλέλαιο ή καρύδας
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτος
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρος
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πράσινο τσάι
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι
2-3 κάψουλες βιταμίνη Ε
Παρασκευή:
Βάλτε το φυτικό έλαιο και τα αιθέρια έλαια σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι. Ανακινείστε και προσθέστε τη βιταμίνη Ε. Έτοιμο το αντικουνουπικό, με το οποίο ψεκάζεστε όποτε επιθυμείτε μέσα στη μέρα.

Αντικουνουπική λοσιόν για παιδιά
Υλικά:
1/3 φλ. λάδι καρύδας
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα ή μέντα
Εκτέλεση:
Αναμείξτε τα υλικά και απλώστε το μείγμα πάνω στα χέρια και στα πόδια των παιδιών. Η λοσιόν είναι ιδανική για το ευαίσθητο δερματάκι τους και θα τα προστατέψει από τους ανεπιθύμητους εισβολείς!

Αντικουνουπικό ως σπρέι χώρου
Υλικά:
2 κ.σ. οινόπνευμα των 95 βαθμών
90 γρ. αποσταγμένο νερό
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
Εκτέλεση:
Βάλτε σε ένα μπουκάλι με σπρέι των 100 ml. το οινόπνευμα προσθέτοντας μετά τα αιθέρια έλαια και τέλος το νερό. Κλείστε το μπουκάλι και ανακινείστε καλά. Το συγκεκριμένο αντικουνουπικό προορίζεται για κλειστούς χώρους.

Αντικουνουπικό λάδι σώματος
Υλικά:
1 κ.σ. φύλλα δάφνης
1 κ.σ. φύλλα ευκαλύπτου ή θυμάρι
2 κ.σ. φύλλα δεντρολίβανο
2 κ.σ. φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου η μέντα
Φυτικό έλαιο (καρύδας, σησαμέλαιο, αμυγδαλέλαιο, ηλιέλαιο)
2 κάψουλες βιταμίνη Ε
Εκτέλεση:
Αλέστε τα φυτά και βάλτε τα σε ένα βάζο καλύπτοντάς τα με ένα από τα παραπάνω φυτικά λάδια. Βάλτε το βάζο σε μπεν μαρί. Ζεστάνετε το σκεύος με το βαζάκι στους 70 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα περίπου. Κλείστε την θερμοκρασία και αφήστε το σκεύος με το βαζάκιπάνω στην εστία να κρυώσει. Σουρώστε το μείγμα και προσθέστε τη βιταμίνη Ε, βάζοντας το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι. Αλείψτε με αυτό το σώμα σας πριν βγείτε έξω!

Αντικουνουπική – ενυδατική κρέμα
Υλικά:
1 κρέμα με πανθενόλη
Αιθέριο έλαιο λεβάντας
Εκτέλεση:
Πάρτε από το φαρμακείο ένα σωληνάριο με κρέμα που περιέχει πανθενόλη. Αδειάστε την όλη ή ένα μέρος της σε ένα βαζάκι. Κατόπιν προσθέστε τόσες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα, ώστε η κρέμα να έχει έντονη μυρωδιά. Είναι ιδανική για τις απογευματινές – βραδινές ώρες, μετά την έκθεση στον ήλιο και την θάλασσα, καθώς καταπραΰνει, ενυδατώνει και απωθεί τα κουνούπια.

Αντικουνουπικό σπρέι σώματος
Υλικά:
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλα
3-4 κ.γ. βότκα
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
Εκτέλεση:
Αναμείξτε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπουκάλι και ψεκάστε με επιμέλεια το σώμα! Το σπρέι είναι ιδανικό για να απωθήσετε τα κουνούπια όλες τις ώρες.
mama365.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια