Σοκολατάκια καραμέλα μπισκότο

Πρέπει να τη δοκιμάσετε γιατί δεν έχετε ξαναφάει τόσο τραγανό και νόστιμο σπιτικό σοκολατάκι!!!!
Χρόνος Εκτέλεσης 4 ώρες
Μερίδες 40 τεμ.
Συστατικά
1 κουτί μπισκότα τύπου digestive 250 γρ ή πτι μπερ
50 γρ. βούτυρο
50 + 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 ζαχαρούχα γάλατα
1 καλή πρέζα αλάτι
300 γρ. κουβερτούρα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3,5 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε νερό ή αλλιώς σε χύτρα ταχύτητος για 1 ώρα.
Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει πάρα πολύ.
Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό καθ' όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια που βράζουν.
Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
(Μπορούμε να το αποθηκεύσουμε για 1-2 μήνες εκτός ψυγείο εαν δεν έχουν ανοιχτεί)
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη .
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά.
Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή βρεμμένης άμμου αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. σοκολάτα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πάει παντού.
Αφήνουμε στην άκρη αδειάζοντας το σε ένα μπολ.
Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά.
Αδειάζουμε εκεί μέσα τα ζαχαρούχα που πια θα έχουν πάρει ωραία καρεμελένια γεύση και χρώμα μαζί με μια καλή πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι που να γίνει ρευστή η καραμέλα.
Ρίχνουμε και τα 100 γρ. σοκολάτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας στο μείγμα με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να παγώσει το μείγμα.
Μόλις παγώσει παίρνουμε κουταλιές απο το μείγμα τα πλάθουμε μπαλάκια.
Μόλις τελειώσουμε με όλο το μείγμα, τα βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα.
Μόλις παγώσουν, λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρα (στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί) και περνάμε κάθε ένα μπαλάκι μέσα απο την λιωμένη σοκολάτα.
Τα βάζουμε σε ένα δίσκο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε για άλλη μία ώρα στο ψυγείο να παγώσουν πριν σερβίρουμε.

Tip
Όταν πλάθουμε τα μπαλάκια, φοράμε γάντια μιας χρήσης για να μη λιώνει γρηγορα η σοκολάτα απο την θερμότητα των χεριών μας!
akis


Related Posts