Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σπιτικά σοκολατάκια Ferrero Rocher

Τούρτα ferrero rocher ΕΔΩ

Τα σοκολατάκια με τα οποία ο πρέσβης κακομαθαίνει τους καλεσμένους του αλλά και όλους εμάς, είναι υπέροχα και κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Με αυτή τη συνταγή θα μπορείτε να τα απολαμβάνετε όλες τις ώρες και να έχετε τα δικά σας σπιτικά σοκολατάκια για να κερνάτε τώρα στις γιορτές (αν περισσέψει κανένα για κέρασμα, φυσικά!!!).
Υλικά:
200-220 γρ. φουντούκια (κατά προτίμηση ψημένα)
300 γρ. πραλίνα
150 γρ. γκοφρέτες με φουντούκι (ή και απλές με σοκολάτα)
340 γρ. κουβερτούρα πικρή ή γάλακτος ή πραλίνας ή συνδυασμό τους

Εκτέλεση:
1. Αν τα φουντούκια δεν είναι ψημένα, τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσουν λίγο, τρίβουμε την επιφάνειά τους με μια πετσέτα για να απομακρυνθεί η φλούδα.
2. Τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε χοντρά κομμάτια.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα φουντούκια, τις γκοφρέτες θρυμματισμένες (όχι να γ΄νουν σκόνη) και την πραλίνα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-30 λεπτά.
4. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Βγάζουμε το μπολ με το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βυθίζουμε με 2 πιρούνια στην λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν καλά ολόγυρα. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα
5. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για να παγώσει και να στερεοποιηθεί καλά η σοκολάτα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια