Πολυσπόρια ή παληκαριά

Είναι η παραδοσιακή και τελετουργική ποικιλία από όσπρια (και δημητριακά, αν θέλετε), που θα μουσκέψω καλά για 24 ώρες σε ξεχωριστά μπολ.
Συνήθως επιλέγω ψιλά άσπρα φασόλια, φακές, μαυρομάτικα, ρεβίθια ψιλά, κριθάρι κ.ά. και την άλλη ημέρα τα μαγειρεύω.
Τα ρεβίθια και τα ψιλά άσπρα φασόλια τα βράζω μαζί γιατί θέλουν το χρόνο τους, ενώ τις φακές και τα μαυρομάτικα σε άλλη κατσαρόλα, μιας και βράζουν συντομότερα.
Έπειτα βράζω τα δημητριακά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Στραγγίζω όσπρια και δημητριακά, τα ανακατεύω σε μια μεγάλη σαλατιέρα και περιχύνω με ένα ντρέσινγκ, συνήθως με βάση τη μουστάρδα, το καλό ξίδι και τα μυρωδικά.
Όνειρο!
Μην ξεχάσω!
Προσφάτως είδα στα σούπερ μάρκετ συσκευασμένα ανάμεικτα όσπρια, σε σακουλάκια με το όνομα «πολυσπόρι».
Είναι μια εύκολη και πρακτική λύση.

Related Posts