Λουκουμάδες με σιρόπι μέλι και γεύση κανέλας

Υλικά:
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 λίτρο περίπου χλιαρό νερό με χυμό από ένα πορτοκάλι
λάδι ελαφρύ για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι μελιού:
1/2 κιλά ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι ανθόμελο
1 φλιτζάνι νερό
φλούδες πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:
1) Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και τέλος το χλιαρό νερό.
2) Φτιάχνουμε ενα χυλό όχι πολύ πηχτό και το σκεπάζουμε με καθαρή λευκή πετσέτα σε ζεστό μέρος για μισή ώρα περίπου.
3) Ζεσταίνουμε το λάδι και παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας, το οποίο βουτάμε σε χλιαρό νερό κάθε φορά και κόβουμε κουταλιές τις οποίες ρίχνουμε προσεκτικά στο λάδι. Μόλις οι λουκουμάδες φουσκώσουν και ροδίσουν, με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στη πιατέλα να κρυώσουν.
4) Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 15 λεπτά, το μέλι το ρίχνουμε προς το τέλος.
5) Βουτάμε τους λουκουμάδες στο ζεστό σιρόπι και ρίχνουμε αλεσμένο καρύδι.
Νίκη Μερκούρη

Related Posts