Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χορτοκεφτέδες της Χίου

.
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό άγρια χόρτα (ή αντίδια, ραδίκια κλπ)
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
3 αυγά
αλεύρι όσο πάρει
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1, 1/2 φλιτζάνι κριθαρένιο παξιμάδι μουσκεμένο και στιμμένο πολύ καλά
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.
Τα ψιλοκόβουμε και τα τρίβουμε με λίγο αλάτι να μαραθούν.
Τα στίβουμε πολύ καλά.
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μάραθο, το παξιμάδι και αλατοπίπερο.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε και λίγο νερό μέχρι να γίνει ένας μαλακός πολτός.
Προσθέτουμε στα χόρτα τον πολτό και ανακατεύουμε καλά.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
Πλάθουμε τους χορτοκεφτέδες, τους περνάμε από αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λάδι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές.
Σερβίρονται ζεστοί.
 tetradiosyntagon

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια