Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς να φροντίζετε τα γυαλιά σας

Τα γυαλιά σας χρειάζονται συχνό καθάρισμα για να είναι πάντα σε καλή κατάσταση. Οι φακοί των γυαλιών σας λερώνονται σε ημερήσια βάση, ανεξάρτητα από τον τύπο επίστρωσης των φακών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για γυαλιά ηλίου, γιατί τα βάζετε και τα βγάζετε πιο συχνά απ’ότι τα γυαλιά οράσεως.
Οι κατασκευαστές μπορεί να συστήνουν....

συγκεκριμένους τύπους καθαριστικών ή καθαριστικά πανιά, γι'αυτό να είστε σίγουροι ότι ακολουθείτε τις οδηγίες τους για να κρατάτε τα γυαλιά σας πάντα καθαρά και αστραφτερά.
Μια κοινή τακτική για τον καθαρισμό των γυαλιών σας είναι να υγράνετε το φακό με την αναπνοή σας και στη συνέχεια να τα σκουπίζετε με ένα πουκάμισο ή πετσέτα.
Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται, γιατί μπορεί η βρωμιά να απλωθεί και να γδαρθούν οι φακοί σας. Επίσης, ποτέ μην χρησιμοποιείτε χαρτομάντιλα, χαρτοπετσέτες, ή άλλα αντικείμενα για να καθαρίσετε τους φακούς σας, γιατί μπορούν να τα χαράξουν ή να τα χαλάσουν.

Διαβάστε παρακάτω για μερικές συμβουλές για να κρατήσετε τα γυαλιά σας σε καλή κατάσταση:Για να καθαρίσετε τους φακούς σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Τακτικό το ξέπλυμα των φακών κάτω από ζεστό νερό με μια σταγόνα υγρού σαπουνιού. Το σαπούνι αφαιρεί την λιπαρότητα του σώματος όχι μόνο από τους φακούς, αλλά και από τα μαξιλαράκια της μύτης, τους μεντεσέδες και τις βίδες. Μην ξεχάσετε τις περιοχές αυτές κατά τον καθαρισμό, γιατί η λιπαρότητα από το σώμα σε συνδυασμό με την βρωμιά μπορεί να χαλαρώσουν το σκελετό και να προκαλέσουν θραύση του στο μέλλον.

2. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι πιάτων για να πλύνετε την επιφάνεια του κάθε φακού. Βρέξτε τους φακούς και τον σκελετό με ζεστό νερό βρύσης. Στη συνέχεια, βρέξτε με μια σταγόνα σαπούνι τον αντίχειρα ή το δείκτη και τρίψτε απαλά τους φακούς, ολόκληρο τον σκελετό και τους βραχίονες. Ξεπλύνετε απαλά με άφθονο χλιαρό νερό.

3. Για να στεγνώσετε το φακό, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι. Συνήθως με κάθε αγορά γυαλιών ηλίου σας παρέχεται και ένα πανί καθαρισμού μικροϊνών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό, αλλιώς μπορείτε να προμηθευτείτε ένα από το κατάστημα οπτικών σας.

Καθαρισμός ΣκελετούΑκριβώς όπως και οι φακοί και ο σκελετός πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά. Πάνω στο σκελετό μπορεί να συσσωρευτούν σκόνη και σκουπιδάκια, γι’αυτό ένας τακτικός καθαρισμός μπορεί να τον κρατήσει σε άριστη κατάσταση. Για να καθαρίσετε τον σκελετό των γυαλιών σας, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

1. Ξεπλύνετε τον σκελετό με ζεστό νερό.

2. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε σκόνη ή σκουπιδάκια που θέλετε να αφαιρέσετε, χρησιμοποιήστε μόνο ένα ήπιο σαπούνι.

3. Ξεπλύνετε. Αν παραμείνουν ίχνη σαπουνιού μπορεί να κάνουν τον σκελετό σας να φαίνεται θαμπός.

4. Όταν τελειώσετε, στεγνώστε τον σκελετό, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό, καθαρό πανί.

Τι να ΜΗΝ κάνετε όταν Καθαρίζετε τα γυαλιά σαςΥπάρχουν πολλά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε όταν καθαρίζετε τα γυαλιά σας.

• Να χρησιμοποιείτε πάντα μόνο μαλακό πανί για να στεγνώσετε τα γυαλιά σας και ποτέ χαρτοπετσέτα, αφού η χαρτοπετσέτα περιέχει ίνες ξύλου που μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια των φακών σας. Επίσης υγρά μαντηλάκια με λοσιόν κ.τ.λ. δεν ενδείκνυνται διότι μπορεί να καλύψουν τους φακούς με ένα γαλακτώδες φιλμ.

• Μιας και συνιστάται το σκούπισμα των γυαλιών σας με ένα μαλακό πανί, χρησιμοποιήστε μόνο ένα που είναι καθαρό και δεν έχει πλυθεί με μαλακτικό ρούχων. Το μαλακτικό ρούχων μπορεί να θολώσει τους φακούς σας. Πανιά που κατασκευάζονται από μαλλί ή τζιν μπορούν εύκολα να χαράξουν τα γυαλιά, γι’αυτό να τα αποφεύγετε έτσι κι αλλιώς.

• Αν τα γυαλιά σας χρειάζονται περισσότερο από ό, τι ένα γρήγορο ξέβγαλμα κάτω από το νερό, χρησιμοποιήστε μόνο ένα ήπιο σαπούνι. Οτιδήποτε είναι σκληρό μπορεί να χαράξει τους φακούς σας και να βλάψει μόνιμα τον σκελετό. Ο σκελετός μπορεί να ξεκινήσει να ξεφλουδίζει αν χρησιμοποιήσετε κάποιο λειαντικό ή σύρμα για τον καθαρισμό τους.

• Η αντι-ανακλαστική επίστρωση των φακών των γυαλιών ηλίου μπορεί να ραγίσει όταν εκτίθεται σε ακραίες θερμοκρασίες. Μην αφήνετε ποτέ τα γυαλιά ηλίου σας στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας, στον ήλιο ή σε οποιοδήποτε σημείο που μπορεί να είναι εκτεθειμένα σε υψηλή θερμότητα.

• Οι επικαλύψεις των φακών και των σκελετών μπορούν να υποστούν ζημιές όταν πάνω τους εφαρμόζονται ορισμένες χημικές ουσίες. Οτιδήποτε όπως καθαριστικά τζαμιών, λακ ή εμπορικά προϊόντα καθαρισμού θα πρέπει να αποφεύγονται.

• Προσπαθήστε να κρατήσετε τα δάχτυλά σας μακριά από την περιοχή του φακού. Τα δάχτυλα μπορούν να αφήσουν λεκέδες και λιπαρά σημάδια. Εάν έχετε κάποιο σημάδι στο φακό ποτέ μην το ξύσετε με το νύχι σας για να το αφαιρέσετε. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα καθαρισμού ειδικό για τους φακούς σας και τρίψτε απαλά για να μη χαράξετε την επιφάνεια.

Καθαρισμός και Ειδικά ΠροϊόνταΔιάφορα διαλύματα και εξαρτήματα καθαρισμού μπορούν επίσης να βρεθούν στα περισσότερα καταστήματα οπτικών.
Τέλος, μην υποτιμάτε μια όμορφη θήκη γυαλιών. Να θυμάστε πάντα όταν δεν φοράτε τα γυαλιά σας, να τα αποθηκεύετε σε μια προστατευτική θήκη για να τα κρατάτε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και προστατευμένα από χτυπήματα και γδαρσίματα από κλειδιά και άλλα αντικείμενα μέσα σε τσάντες, τσέπες κ.τ.λ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια