Tronco al cacao - Κορμός κακάο

Συστατικά:
5 αβγά
2/3 φλιτζ. ζάχαρη
2/3 φλιτζ. αλεύρι
1 κ.γλ. μαγιά σε σκόνη
9 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. κακάο
1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι κρασιού λικέρ
1 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος  
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη. 
Προσθέτουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. 
Στρώνουμε 1 φύλλο αλουμινόχαρτου σε ταψί φούρνου, το βουτυρώνουμε και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. 
Το στρώνουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά. 
Το αναποδογυρίζουμε επάνω σε υγρή πετσέτα, το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο με την πετσέτα. 
Χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο,τη ζάχαρη άχνη, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη. Βγάζουμε την πετσέτα από το ρολό, το απλώνουμε και το αλείφουμε με τη μισή από την κρέμα. 
Το τυλίγουμε ξανά και αλείφουμε την επιφάνεια του με την υπόλοιπη κρέμα. 
Κόβουμε σε φέτες.
nikos-chrisimakeligoterochrisima

Related Posts