Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παρθένος ζώδιο: Γενικά χαρακτηριστικά και Ψυχολογικές τάσεις

Μόνιμα αξεσουάρ τη σκούπα και το φαράσι

Χαρακτηριστικά
Η Παρθένος είναι το 6ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το τρίτο από τα ζώδια του καλοκαιριού και σηματοδοτεί το τέλος του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο της Παρθένου από τις 24 Αυγούστου ως τις 22 Σεπτεμβρίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Θηλυκό και η ποιότητά του Μεταβλητή. Στοιχείο του είναι η Γη. Κυβερνήτης της Παρθένου είναι ο Ερμής. Εδώ, ο Ερμής είναι σε κυριαρχία, ο Δίας και ο Ποσειδώνας είναι σε αδυναμία και η Αφροδίτη σε πτώση.
Στοιχείο: Γη
Προτερήματα:Σχολαστικός, θετικός, εργατικός, έξυπνος
Μειονεκτήματα:Ανήσυχος, τελειομανής, συντηρητικός, γκρινιάρης
Κυρίαρχος Πλανήτης: Ερμής
Σύμβολο: Παρθένος
Απόφθεγμα: Υπηρετώ
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Κοιλιά, πάγκρεας, σπλήνα, μεταβολισμός
Λίθοι: Αμέθυστος
Φυτά: Πεύκο, φτελιά, πανσές, αμάρανθος
Χρώματα: Λουλακί, βαθύ μωβ, ασημί
Ταιριάζει με: Διδύμους, Ιχθύες, Ταύρο
Διάσημοι Παρθένοι: Μητέρα Τερέζα, Αγκάθα Κρίστι, Μαρία Μοντεσόρι, Γκρέτα Γκάρμπο, Σον Κόνερι, Μέρι Σέλλεϋ, Τζεραλντίν Φεράρο, Τζορτζ Χέγκελ, Αλθέα Γκίπσον

Δυνατότητες Ανάπτυξης
Αναπτύσσει τη νόηση, ώστε να επιλύει προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος και να βελτιώνει την αυτόέκφραση. Έχει την ικανότητα να βοηθάει και να αποδεικνύεται χρήσιμος στους άλλους.
Γενικά χαρακτηριστικά και Ψυχολογικές τάσεις
Κύρια χαρακτηριστικά της Παρθένου είναι η φροντίδα, η τάξη, η προσοχή, η ανάλυση, η ακρίβεια, η οργάνωση, η μεθοδικότητα, η μετριοφροσύνη, η αποτελεσματικότητα, η κριτική. Η Παρθένος έχει μια πρακτική θεώρηση για την ζωή που την ακολουθεί όσο μπορεί κατά γράμμα. Είναι συντηρητική, επιφυλακτική και δεν ανοίγεται εύκολα στους άλλους. Έχει μια απλή και σαφή διανοητικότητα και είναι αυστηρή με τα σφάλματα των άλλων. Αγαπάει πολύ τους ανθρώπου και τα ζώα και τους φροντίζει όσο περισσότερο μπορεί, ενώ μπορεί να αφιερώσει την ζωή της σ' αυτό και να κάνει πολλές θυσίες.
Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τη δισυπόστατη φύση της και συχνά γίνεται αναποφάσιστη για τα πράγματα που την αφορούν. Πολλή ικανή για κάθε είδους εργασία που απαιτεί ακρίβεια, μέθοδο και οργάνωση, αντί για έμπνευση και γίνεται ιδιαίτερα καλή και χρήσιμη υπάλληλος. Είναι γενικά άνθρωπος των άκρων και με την αγνότητα που την χαρακτηρίζει, όταν πέφτει στα δίκτυα κάποιου πειρασμού, ξεπερνάει κάθε όριο. Η μανία της για τελειότητα γίνεται πολλές φορές κουραστική τόσο για τους άλλους που βρίσκονται δίπλα της, αλλά άλλο τόσο και για τον ίδιο της τον εαυτό. Παρόλο όμως που το καταλαβαίνει, δεν μπορεί εύκολα να το περιορίσει, γιατί είναι μέσα στην ίδια της την φύση.
Η ζωή της έχει πολλές εναλλαγές και μπορεί να φτάσει από το ένα άκρο στο άλλο με μεγάλη ευκολία, λόγω της μεταβλητότητας της φύσης της, ενώ έχει πάντα ανάγκη να στηρίζεται από κάποιον που να την υποστηρίζει. Έχει μια υλιστική θεωρία για τα πράγματα και τις καταστάσεις και ακολουθεί με δογματισμό τις ιδέες και τα πιστεύω της. Η θέλησή της παραμένει σταθερή και δεν θυμώνει εύκολα, αλλά δύσκολα θα ξεχάσει κάποια προσβολή που της γίνεται. Μπορεί να έχει συχνά κάποια μικροπροβλήματα με την υγεία της και πολλές φορές γίνεται υπερβολική, ενώ δεν έχει τίποτα το σοβαρό.
Στον έρωτα έχει μεγάλη επιθυμία να αγαπήσει και να αγαπηθεί και προχωράει αργά και επιφυλακτικά. Είναι υποδειγματική ως σύντροφος και σύζυγος, σταθερή, υπομονετική, περιποιητική και αγαπάει βαθιά παρόλο που η ηρεμία και ψυχραιμία της μπορεί αν της προσδίδει κάποια ψυχρότητα. Πολλές φορές όμως το παρακάνει με την ακρίβεια, τις λεπτομέρειες, την τάξη και την ασφάλεια που θέλει να έχει και γίνεται κουραστική με την διαρκή ανησυχία της για τα άτομα του περιβάλλοντός της, ενώ συχνά καταφεύγει εξαιτίας όλων αυτών, σε μια διαρκή γκρίνια και στη συνέχεια σε μία τάση για κριτική, όσον αφορά τα σφάλματα και τις ατέλειες των άλλων.

Παρθένος από το Α έως το Ω

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια