Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πολίτικο Θεσσαλονίκης

.
Υλικά:

Για την βάση
• 2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
• 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 250ml φρέσκο
γάλα
• 1/2 κ.σ μπέικιν
• 1 κ.γ μαγειρική σόδα
• 1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη

Για το σιρόπι
• 2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
• 2 φλ/ τσαγιού νερό

Για την κρέμα
• 1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
• 600ml γάλα

Εκτέλεση:
• Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέικ και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί
• Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 32εκ ή 25χ33 εκ.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου,βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
• Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.
• Το αφήνουμε να κρυώσει καλά
• Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί
• Πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε

Tip: Μπορούμε αντί για κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη κρέμα της αρεσκείας μας.
olgascuisine

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια