Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αντιηλιακά σπιτικά

Φτιάξτε μόνες σας το αντηλιακό που αντιπροσωπεύει εσάς και την επιδερμίδα σας, με υλικά που διαθέτετε στην κουζίνα σας!

*  ΜΕ ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ:
Βάλτε ένα φλιτζάνι σησαμέλαιο (είναι το λάδι που απορροφά περισσότερο την υπεριώδη ακτινοβολία) και ανακατέψτε με μισό φλιτζάνι ξίδι και ένα κουταλάκι του καφέ βάμμα ιωδίου.
Για να μη σας ενοχλεί η μυρωδιά του ξιδιού, προσθέστε μερικές σταγόνες αποστάγματος λεβάντας, που έχει ευχάριστη μυρωδιά και απομακρύνει τα έντομα!

*  ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ:
Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας και 15 σταγόνες εσάνς περγαμόντο (προσοχή στο περγαμόντο, όχι μεγαλύτερη ποσότητα γιατί λεκιάζει το δέρμα).

*  ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
Διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας σόδα σε ένα λίτρο νερό. Βρέξτε μ αυτό το υγρό ένα κομμάτι γάζας και κάντε κομπρέσες στα μέρη του σώματος με το έγκαυμα.

*  ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
Φτιάξτε μία λοσιόν από 50 γραμμάρια κόκκινο κρασί και 50 γραμμάρια λάδι σπόρου σιταριού.

ΓΙΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ
Κάντε εντριβές με απόσταγμα φλούδας περγαμόντου.
Στη συνέχεια, περάστε το δέρμα με λάδι γλυκών αμυγδάλων.

*  ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ
Το βούτυρο αβοκάντο είναι ενυδατικό και παρέχει φυσική αντηλιακή προστασία, ενώ το βούτυρο καφέ που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες, βοηθά στην κατακράτηση της υγρασίας και παρέχει φυσική προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες.
Σύμφωνα, πάντως, με έρευνες της κοσμετολογίας, το καλαμπόκι, το σουσάμι, η καρύδα, η ελιά και το σιτάρι προστατεύουν την επιδερμίδα από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία και τα εγκαύματα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια