
χρησιμοποιούμε είτε ατόφιο σε σαλάτες είτε σε συνταγές μαγειρεύματος για κρέατα και ψάρια.
Αυτές περίπου τις μέρες είναι η εποχή της συγκομιδής. Εδώ το βλέπουμε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια πάνω στο κάστρο της Μεθώνης όπου πήγαμε με την Ελένη τις προάλλες για την ετήσια συγκομιδή. Είναι πράγματι εκπληκτικό το φαινόμενο να βλέπεις το φυτό να θάλει πάνω στην πέτρα και σε τόσο μεγάλο μάλιστα ύψος από το έδαφος!

Και άμα πλησιάσουμε με το φακό μία από αυτές, κάπαρη όχι μαυρομάτα -δεν είναι ανάγκη να γίνουμε αλπινιστές και να σκαρφαλώσουμε στα μεγάλα ύψη, τις βρίσκουμε και στα χαμηλά- θα εντυπωσιαστούμε, νομίζω από αυτή τη σπάνια ομορφιά της! Εκτός από τα εντυπωσιακά φύλλα και
τους μίσχους της, βλέπουμε το πανέμορφο λουλούδι της και τα μοναδικά μπουμπούκια της που αποτελούν και το κυρίως θέμα της σημερινής μας ανάρτησης. Στα δεξιά της διακρίνεται και ένας καρπός της, που και αυτός μπορεί να μαζευτεί μαζί με τα μπουμπούκια.
Τα πιο καλά μπουμπούκια για το τουρσί μας είναι τα πιο κλειστά. Μπορούμε επίσης να μαζέψουμε και κορφάδες με τρυφερά φυλλαράκια που και αυτά γίνονται εξαίρετο τουρσί.
Όταν μαζέψουμε τα μπουμπούκια και τα αγγουράκια ακολουθούμε την εξής
Τα βάζουμε σε νερό που το αλλάζουμε πρωί - βράδυ και για 4-5 μέρες. Μετά τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.


Και όσοι πιστοί ...δοκιμάσατε και καλή επιτυχία!
cookthebook
0 Σχόλια