Τυροπιτάκια μπριάμ

Ελληνικά μεσογειακά προϊόντα ενώνονται για μια νόστιμη και υγιεινή πίτα, ακόμα και για το κολατσιό του σχολείου.

Υλικά:
1 συσκευασία έτοιμη ζύμη κουρού
Ή Υλικά για την ζύμη
350γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100γρ. νερό
80γρ. ελαιόλαδο
1κτσ. αλάτι

Για τη γέμιση:
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
200 γρ. φέτα
6 κτσ. Πουρέ πατάτας MAGGI
3 κτσ. ελαιόλαδο
½ κτγ. ρίγανη
½ κτγ. δυόσμο
Αλάτι , πιπέρι, ζάχαρη
1 αυγό για άλειμμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Σε ένα άλλο ανακατεύουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ρίχνουμε το αλεύρι.
Αναμειγνύουμε και φτιάχνουμε την ζύμη μας.
Στην συνέχεια, ετοιμάζουμε την γέμιση.
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε την μελιτζάνα και το κολοκύθι.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την φέτα και καρυκεύουμε.
Τέλος δένουμε προσθέτοντας τον πουρέ MAGGI και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή γέμιση.
Έπειτα, με έναν πλάστη ανοίγουμε το φύλλο και με ένα ποτήρι φτιάχνουμε κύκλους, βάζοντας στο κέντρο τους λίγη γέμιση και κλείνοντας σε ημικύκλια με τα δάχτυλά μας.
Τέλος με ένα πινέλο αλείφουμε από πάνω με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Related Posts