Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λιβανέζικο touch - Ζαχτάρ

.
Ζαχτάρ (za'tar ή za’atar- το αραβικό όνομα του θυμαριού, αλλά και η λέξη που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει ένα μίγμα που περιλαμβάνει ξηρό θυμάρι, σουμάκι και σπόρους σουσαμιού)......

* Σαλάτα με άγρια ρόκα και φρέσκο θυμάρι
Μπορείτε να βρείτε φρέσκο θυμάρι στα καταστήματα με βότανα.
Το μυστικό είναι να ρίξετε τη σως στη σαλάτα την τελευταία στιγμή για να μην «μουλιάσει» η ρόκα. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να παραμείνει τραγανή για μεγαλύτερο διάστημα είναι να βάλετε μόνο σουμάκι και ελαιόλαδο και όχι λεμόνι. Μπορείτε επίσης να αυτοσχεδιάσετε. Το θυμάρι ταιριάζει εξαιρετικά με το κρεμμύδι, ενώ η ρόκα είναι φανταστική με ξεφλουδισμένη ντομάτα.

Συστατικά: 
 250 γρ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
100 γρ. άγρια ρόκα
1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
2 κ. τσαγιού σουμάκι
3. κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι

Μέθοδος: Τοποθετήστε το θυμάρι, τη ρόκα και τα κρεμμύδια σε ένα μπωλ σαλάτας. Προσθέστε το σουμάκι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε για να δείτε εάν χρειάζεστε αλάτι και προσθέστε αναλόγως. Σερβίρεται αμέσως.

* Tempura με ζαχτάρ (συνταγή του Jamil)
Φανταστικά μεζεδάκια για ποτό και εξαιρετικό συνοδευτικό σε κεμπάπ

Συστατικά: Σπορέλαιο για τηγάνι
3 μικρά αυγά
1 κ. σούπας αλεύρι
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μάτσο φρέσκο ζαχτάρ χωρίς τις ρίζες

Μέθοδος:
Σε ένα τηγάνι βάζετε λάδι και τσιγαρίζετε το ζαχτάρ. Χτυπήστε τα αυγά, το αλεύρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μια κουταλιά τσαγιού νερό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Βουτάτε ένα-ένα τα κλαδάκια του ζαχτάρ στο μείγμα και το ρίχνετε στο τηγάνι. Τηγανίζετε έως ότου χρυσίσει και το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρεται αμέσως.
 της Anissa Helou

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια