Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι αντιπροσωπεύουν οι οίκοι στην αστρολογία

Το πιο σημαντικό πράγμα στην ωριαία είναι να γνωρίζουμε τον οίκο που αφορά το θέμα.
Τα πάντα σε αυτή τη ζωή ανήκουν σε ένα από αυτά τα τμήματα, σε έναν από τους οίκους.
Η συντροφική σχέση, οι επιχειρήσεις, ο γάμος ανήκουν στον 7ο.
Τα όνειρα ανήκουν στο 9ο. Οι φιλοδοξίες και οι ελπίδες στον 11ο.. και ούτω καθεξής....:

Ο 1ος οίκος κυβερνά τον συνομιλητή σου, το πρώτο πρόσωπο, το φυσικό σώμα. Είναι το «εγώ», ο εαυτός μας, το όχημα στο οποίο ταξιδεύουμε (αν ρωτάτε για ένα πλοίο με το οποίο επρόκειτο να ταξιδέψετε, κοιτάξτε την ακμή αυτού του οίκου). Περιγράφει το σχήμα του φυσικού σώματος. Συμβολίζει ιδίως το κεφάλι και το πρόσωπο, και ο Κρόνος, ο Άρης ή ο Νότιος Δεσμός εδώ, άσχημα τοποθετημένος, θα δείχνει κάποιο ψεγάδι στο πρόσωπο ή στο μέρος του σώματος που συμβολίζεται από το ζώδιο της ακμής. Ο οίκος αυτός συνδέεται με το λευκό χρώμα, κι ένας πλανήτης εδώ κάνει ένα πρόσωπο πιο ανοιχτόχρωμο. Θα σας πει, αν βρίσκεται ένας σημειοδότης εδώ, πως το χρώμα των ρούχων ή των ζώων είναι ανοιχτόχρωμο ή λευκό. Επίσης, σας ενημερώνει ότι ένα χαμένο αντικείμενο είναι στο σπίτι του ιδιοκτήτη του, στο σπίτι εκείνου που ρωτά. Λόγω της ιδιαίτερης σύνδεσής του με το κεφάλι, εδώ ο Ερμής, που συμβολίζει και τη γλώσσα, μπορεί να υποδηλώνει έναν καλό ομιλητή, κάποιον που είναι καλός στα λόγια, με καλή μνήμη και φαντασία. Ο 1ος οίκος είναι η ανατολική γωνία, και οίκος αρσενικός.

Ο 2ος οίκος εξετάζεται, αν η ερώτηση αφορά ένα προσωπικό, κινητό απόκτημα. Αν έχετε χάσει κάτι, δείτε το ζώδιο της ακμής του 2ου, βρείτε τον κυβερνήτη του ζωδίου αυτού, και εντοπίστε τον οίκο στον οποίο κατοικεί – για παράδειγμα, αν ο κυβερνήτης του 2ου βρίσκεται στον 12ο, το χαμένο αντικείμενο θα είναι στην κρεβατοκάμαρα. Αυτός ο οίκος κυβερνά τα χρήματα, τον πλούτο, το κέρδος και τις απολαβές, το εισόδημα και τις χασούρες, τον τραπεζικό λογαριασμό σας και όλα τα πράγματα που είναι δικά σας. Από το σώμα, αντιπροσωπεύει το λαιμό και το πίσω μέρος του προς τους ώμους. Από τα χρώματα, είναι το πράσινο. Ο Δίας εδώ αυξάνει τα χρήματα, αλλά Ήλιος ή Άρης δείχνουν ότι είναι διάσπαρτα, διασκορπισμένα.

Ο 3ος οίκος σημαίνει τα αδέρφια, τους γείτονες, επίσης σύντομες διαδρομές, κλητήρες, φήμες, εφημερίδες, δημοσιογράφους, γράψιμο, γράμματα, επικοινωνίες, ταχυδρομεία, τηλεφωνήματα και αυτοκίνητα. Κυβερνά τους ώμους, τα χέρια, τα μπράτσα και τα δάχτυλα. Τα χρώματά του είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το ανοιχτό κοκκινωπό καφέ. Η Σελήνη σε αυτό τον οίκο σημαίνει πολλά για τη μετακίνηση, και ο Άρης είναι λιγότερο επιζήμιος εδώ από ό,τι οπουδήποτε αλλού.

Ο 4ος οίκος ασχολείται με την αρχή της ζωής μας, τη βάση μας, την καταγωγή μας, την κληρονομιά και τον πατέρα. Με την ακίνητη περιουσία και τα κτίρια, το έδαφος, τους κήπους και τα περιβόλια. Με την ποιότητα και την φύση του εδάφους που κάποιος αγοράζει, αν είναι πετρώδες ή άγονο. Είναι, επίσης, το τέλος όλων, και κυβερνά τους κρυμμένους στο έδαφος θησαυρούς. Πρόκειται για βόρεια γωνία, και θηλυκό οίκο. Το χρώμα του είναι το κόκκινο, και από το σώμα κυβερνά τα στήθη και τους πνεύμονες. Όταν ψάχνετε για ένα χαμένο αντικείμενο, ο σημειοδότης εδώ μπορεί να δείχνει ότι βρίσκεται σε ένα δωμάτιο στο κέντρο του σπιτιού, ή εκεί που αρέσει στο πιο ηλικιωμένο άτομο της οικογένειας να κάθεται. Ο 4ος οίκος σχετίζεται με αντικείμενα που έχουν παραπέσει, που βρίσκονται σε λάθος θέση, και όχι αυτά που έχουν χαθεί (αυτά είναι θέμα 2ου οίκου). Ο 4ος οίκος ονομάζεται γωνία της γης.

Ο 5ος οίκος αντιπροσωπεύει την εγκυμοσύνη και τα παιδιά κάποιου. Αντιπροσωπεύει επίσης την απόλαυση και την ψυχαγωγία, τα παιχνίδια, τα τυχερά παιχνίδια, την κερδοσκοπία και το χρηματιστήριο, το θέατρο και τα συμπόσια. Τα χρώματά του είναι το μαύρο, το λευκό και το χρώμα του μελιού. Από το σώμα, είναι το στομάχι, το συκώτι, η καρδιά, τα πλευρά και η πλάτη. Είναι ο οίκος της ευχαρίστησης, της χαράς και της ευθυμίας. Δεν περιλαμβάνει τους έρωτες (αυτοί ανήκουν στον 7ο οίκο). Κρόνος ή Άρης σε αυτό τον οίκο δείχνουν ανυπάκουα παιδιά.

Ο 6ος οίκος κυβερνά θέματα όπως η ασθένεια, η θεραπεία, η υπηρεσία, και η ενασχόληση με την εργασία. Αφορά επίσης το εμπόριο και τα εμπορεύματα, ειδικά τα σιτηρά. Από ανθρώπους, κυβερνά τους εργαζόμενους, τους υπαλλήλους γραφείου, εργάτες εργοστασίων, γεωργούς, ενοικιαστές, λογιστές και γραμματείς. Αφορά την απασχόληση, τη δουλειά, το μόχθο και την ενασχόληση με την ανάλυση που περιλαμβάνει υπολογιστές και αριθμομηχανές. Όσον αφορά την ασθένεια, περιλαμβάνει το είδος της, την αιτία της, τη θεραπευσιμότητα και τη διάρκειά της. Θεραπευτές και οδοντίατροι ανήκουν σε αυτό τον οίκο. Κυβερνά τα μικρά ζώα. Στο σώμα, αφορά τμήματα της κοιλιάς και των εντέρων. Το χρώμα του είναι το μαύρο. Πρόκειται για έναν θηλυκό οίκο, και θεωρείται ατυχής.

Ο 7ος οίκος αφορά όλες τις μορφές σχέσεων συνεργασίας, είτε πρόκειται για γάμο, επιχειρήσεις, ή αγάπη. Δίνει απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν την αγάπη, και περιγράφει το πρόσωπο για το οποίο τίθεται η ερώτηση. Ακριβώς όπως ο 1ος οίκος είναι «ο εαυτός», έτσι ο 7ος είναι «ο άλλος». Είναι ο οίκος των φανερών εχθρών, είτε πρόκειται για διαζύγιο, αγωγές, συμβόλαια ή πολέμους. Είναι επίσης ο οίκος των κλεφτών. Τα μέρη του σώματος που κυβερνά είναι οι μηροί και οι γλουτοί. Το χρώμα του είναι το μαύρο. Γενικά, τα ανοιχτά χρώματα ανήκουν στην αριστερή πλευρά του χάρτη και τα σκούρα στη δεξιά. Ο Άρης ή ο Κρόνος εδώ δείχνουν έναν άτυχο γάμο. Η Σελήνη στον 7ο οίκο υποδεικνύει την αλλαγή της σχέσης ή της κατάστασης. Ο οίκος αυτός κυβερνά τους φυγάδες και την εξορία. Είναι η γωνία της Δύσης και ως οίκος είναι αρσενικός.

Ο 8ος οίκος ονομαζόταν οίκος του θανάτου, αλλά τώρα χρησιμοποιείται γενικά ως οίκος των χρημάτων των άλλων. Αυτός ο οίκος δεν θα δείξει ποτέ τον θάνατο του συνομιλητή σου, του ερωτώντα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα αναφερθεί στο θάνατο ανθρώπων, αλλά χρειάζεται πολλά πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία. Θα δείξει, για παράδειγμα, το ναυάγιο ενός πλοίου. Ο 8ος οίκος κυβερνά την κληρονομιά, τις διαθήκες, τα κληροδοτήματα, την προίκα, και περιγράφει το είδος του θανάτου. Κυβερνά τις κηδείες. Δείχνει τους οικονομικούς πόρους του «άλλου», όπως τα χρήματα του συντρόφου, και σε μια δίκη δείχνει εκείνους που βοηθούν τον αντίδικο. Κυβερνά τους φοροεισπράκτορες. Στο σώμα, αφορά τα γεννητικά όργανα, τις αιμορροΐδες, την πέτρα, και την ουροδόχο κύστη. Κυβερνά τη χειρουργική επέμβαση και την τομή. Πρόκειται για έναν θηλυκό οίκο και συνδέεται με το μαύρο (ή σκούρο χρώμα).

Ο 9ος οίκος, ο οίκος του Θεού, κυβερνά τα μακρινά ταξίδια είτε νοητικά είτε πραγματικά: τα ταξίδια σε ξένες χώρες, τις εξαγωγές, τους εξερευνητές. Κυβερνά τη βαθιά σκέψη, τη θρησκεία, τον κλήρο, τους Επισκόπους και την Εκκλησία, τη μάθηση, την περαιτέρω εκπαίδευση, τις τελετές και τις εκδόσεις. Κυβερνά, επίσης, τα όνειρα και τα οράματα, δεδομένου ότι προέρχονται από τον Θεό. Στο σώμα, κυβερνά τους γοφούς και τους μηρούς. Τα χρώματά του είναι το πράσινο και το λευκό. Αυτός ο οίκος μπορεί να δείξει και ένα θρησκευτικό πρόσωπο.

Ο 10ος οίκος δείχνει εκείνους που χαίρουν εκτίμησης στον κόσμο. Τους δικαστές, τους διοικούντες, προέδρους, διοικητές, κυβερνήτες και πρωθυπουργούς. Κυβερνά, επίσης, το επάγγελμα ή το εμπόριο – η θέση του κυβερνήτη αυτού του οίκου, καθώς και ο Ήλιος, θα δείξουν το επάγγελμα κάποιου. Κυβερνά αφηρημένες αξίες, όπως την τιμή, την εξουσία, το επαγγελματικό αξίωμα, και τη νίκη. Με την ιδιότητά του ως έβδομος από τον 4ο οίκο, του πατέρα, αυτός ο οίκος σημαίνει τη μητέρα. Κυβερνά τα γόνατα και τις γάμπες, και χρώματά του είναι το κόκκινο και το λευκό. Είναι η Νότια γωνία, το MC και είναι οίκος θηλυκός. Ο Ήλιος ή ο Δίας σε αυτό τον οίκο θεωρείται τυχερός, αλλά ο Κρόνος ή ο Νότιος Δεσμός εδώ θα στερήσουν κάποιον από την τιμή στα μάτια του κόσμου, αλλά και από την μεγάλη τύχη στο εμπόριο ή στο επάγγελμα.

Ο 11ος οίκος κυβερνά τους φίλους, την ελπίδα, την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση, τη φιλοδοξία και τον έπαινο. Κυβερνά, επίσης, τους επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς πόρους. Κυβερνά τις κοινωνίες και τα μέλη τους. Αν κάποιος σας ρωτήσει για κάτι που ελπίζει, ακόμα κι αν δεν σας αποκαλύψει τι είναι αυτό, θα σας το πει ο οίκος αυτός. Τα χρώματά του είναι το κίτρινο και το πορτοκαλί. Κυβερνά τους αστραγάλους και τα πόδια. Είναι οίκος αρσενικός.

Ο 12ος οίκος δείχνει τους μυστικούς εχθρούς, τις κρυφές υποθέσεις, τα οικογενειακά σκάνδαλα, τη θλίψη και την καταστροφή, τους πληροφοριοδότες, και τις καταθλίψεις. Κυβερνά τα μεγάλα ιδρύματα, όπως νοσοκομεία και φυλακές. Κυβερνά τη μοναξιά, τον μυστικισμό, τους μοναχούς και τον ύπνο. Αν έχετε χάσει κάτι εδώ, βρίσκεται στο υπνοδωμάτιο, ένα μέρος όπου αποσυρόμαστε. Κυβερνά τα μεγάλα ζώα. Ο 12ος οίκος κυβερνά τα πέλματα και το χρώμα του είναι το πράσινο. Πρόκειται για έναν οίκο θηλυκό.

Η παράγωγη σημασία που έχει κάθε οίκος:

1ος οίκος:

  • Νομικές υποθέσεις του συζύγου, μιας και είναι ο 7ος του 7ου (σύζυγος, νομικές υποθέσεις).

  • Σπουδές παιδιών, αφού είναι ο 9ος (σπουδές) του 5ου (παιδιά).

  • Φιλίες αδελφών, αφού είναι ο 11ος (φιλίες) του 3ου (αδέλφια).

  • Συλλογικοί χώροι που μετέχουν τα αδέλφια, για τον ίδιο λόγο με την 3η περίπτωση (11ος του 3ου).

  • Καριέρα γονέων ως 10ος (καριέρα) του 4ου (γονείς).

2ος οίκος:

  • Κληρονομικά συζύγου ως 8ος (κληρονομικά) του 7ου (σύζυγος).

  • Καριέρα παιδιών ως 10ος (καριέρα) του 5ου (παιδιά).

  • Κρυφή ζωή αδελφών ή δοκιμασίες αδελφών ως 12ος (κρυφά, δοκιμασίες) του 3ου (αδέλφια).

  • Φιλίες γονέων ως 11ος (φιλίες) του 4ου (γονείς).

3ος οίκος:

  • Σπουδές ή ταξίδια συζύγου ως 9ος του 7ου (συζύγου).

  • Δοκιμασίες γονέων ως 12ος του 4ου.

  • Φιλίες παιδιών ως 11ος του 5ου.

  • Παιδιά φίλων ως 5ος (παιδιά) του 11ου (φίλοι).

4ος οίκος:

  • Κρυφή ζωή ή δοκιμασίες παιδιών ως 12ος του 5ου.

  • Οικονομικά αδελφών ως 2ος του 3ου.

  • Υγεία φίλων ως 6ος του 11ου (6ος υγεία, 11ος φίλοι).

  • Καριέρα συζύγου ως 10ος (καριέρα) του 7ου (σύζυγος).

5ος οίκος:

  • Οικονομικά γονέων ως 2ος (οικονομικά) του 4ου (γονείς).

  • Σύζυγος φίλων ως 7ος (σύζυγος) του 11ου (φίλοι).

  • Φίλοι συζύγου ως 11ος (φίλοι) του 7ου (σύζυγος).

  • Ταξίδια αδελφών ως 3ος (ταξίδια) του 3ου (αδέλφια).

6ος οίκος:

  • Δοκιμασίες ή κρυφή ζωή συζύγου ως 12ος (κρυφή ζωή, δοκιμασίες) του 7ου (σύζυγος).

  • Οικονομικά παιδιών ως 2ος (οικονομικά) του 5ου (παιδιά).

  • Θάνατος φίλος ως 8ος (θάνατος) του 11ου (φίλοι).

  • Αδέλφια γονέων (θείοι) ως 3ος (αδέλφια) του 4ου (γονείς).

7ος οίκος:

  • Παππούδες (4ος από 4ο= γονείς των γονιών).

  • Ταξίδια παιδιών ως 3ος του 5ου.

  • Παιδιά αδελφών ως 5ος του 3ου.

  • Σπουδές ή μακρινά ταξίδια φίλων ως 9ος (σπουδές, ταξίδια) του 11ου (φίλοι).

8ος οίκος:

  • Οικονομικά συζύγου ως 2ος του 7ου.

  • Υγεία αδελφών ως 6ος (υγεία) του 3ου (αδέλφια).

  • Καριέρα φίλων ως 10ος (καριέρα) 11ου.

9ος οίκος:

  • Παιδιά παιδιών ως 5ος του 5ου.

  • Σύζυγος αδελφών ως 7ος (σύζυγος) του 3ου (αδέλφια).

  • Νομικές υποθέσεις αδελφών για τον ίδιο λόγο (7ος του 3ου).

  • Φίλοι φίλων, ως 11ος του 11ου.

10ος οίκος:

  • Γονείς συζύγου, ως 4ος (γονείς) 7ου (σύζυγος).

  • Υγεία παιδιών ως 6ος (υγεία) του 5ου (παιδιά).

  • Θάνατος αδελφών ως 8ος (θάνατος) του 3ου (αδέλφια).

  • Δοκιμασίες ή κρυφά φίλων ως 12ος του 11ου.

11ος οίκος:

  • Σύζυγος παιδιών ως 7ος του 5ου.

  • Σπουδές αδελφών ως 9ος του 3ου.

  • Θάνατος γονέων ως 8ος του 4ου.

12ος οίκος:

  • Οικονομικά φίλων ως 2ος του 11ου.

  • Καριέρα αδελφών ως 10ος του 3ου.

  • Θάνατος παιδιών ως 8ος του 5ου.

  • Υγεία συζύγου ως 6ος του 7ου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια