"Που πάει το μαχαιροπίρουνο"; και άλλες απορίες

* Τα σπίτια μας έχουν πολύ χρώμα αυτές τις μέρες, επομένως για το τραπέζι σας προτιμήστε το αρχοντικό λευκό, το μοντέρνο γκρι ή το κλασικό ιβουάρ.
 Έτσι δεν θα δεσμευτείτε καθόλου με τις συνθέσεις που θα πλαισιώσετε το τραπέζι σας.....

* Το τραπεζομάντιλο πρέπει να είναι φρεσκοπλυμένο και φρεσκοσιδερωμένο.
Δεν πρέπει να πέφτει γύρω γύρω πάνω από 25 cm.
* Τοποθετήστε τα πιάτα σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους, τουλάχιστον 70 cm.
Αν σερβίρετε σούπα, βάζετε πάνω σε κάθε ρηχό πιάτο το βαθύ, τοποθετήστε τα μαχαιροπίρουνα και τα ποτήρια γύρω από κάθε πιάτο με την σειρά που θα χρησιμοποιηθούν.
Δεξιά από κάθε πιάτο βάλτε το μαχαίρι με την κόψη προς το πιάτο, κατόπιν σε σειρά προς τα έξω και ανάλογα με την περίσταση τοποθετήστε το κουτάκι της σούπας, το μαχαίρι ψαριού ή το ειδικό πιρούνι για τα στρείδια.
Αριστερά από το πιάτο βάλτε πάλι από μέσα προς τα έξω το κοινό πιρούνι, το πιρούνι ψαριού και το πιρουνάκι του ορεκτικού.
Τα σερβίτσια του γλυκού μπορούν να βγουν κατόπιν με τα ανάλογα πιατάκια ή και από πριν, πίσω από κάθε πιάτο.
 Κατά τον αγγλικό τρόπο, το πιρούνι έχει τις μύτες στραμμένες προς τα επάνω, ενώ με το γαλλικό τρόπο τοποθετούνται με τις μύτες προς τα κάτω, τα ποτήρια τοποθετούνται δεξιά από κάθε πιάτο, αρχίζοντας από αριστερά, πρώτα το ποτήρι του νερού, κατόπιν το ποτήρι για το κόκκινο κρασί και το ποτήρι για λευκό κρασί.
Το ποτήρι της σαμπάνιας μπαίνει αριστερά από το ποτήρι του νερού.
Αφού τελειώσατε με το στρώσιμο, ξεκινήστε τη διακόσμηση.
GLAM

Related Posts