Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διάσημοι που έφυγαν από AIDS ή δίνουν μάχη

56 γνωστά άτομα και πολλοί ακόμη που δεν το παραδέχθηκαν ποτέ.
Το AIDS, μια από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια Ιστορία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 39 εκατομμύρια ανθρώπους, δεν κάνει διακρίσεις στο ποιον και πού θα χτυπήσει.
Αρκετοί είναι οι σταρ του Hollywood, αλλά και από την εγχώρια showbiz, που έσβησαν χτυπημένοι από τον ιό HIV. Ωστόσο, εξαιτίας της δημοσιότητάς τους, ο θάνατός τους αποτέλεσε την πηγή ευαισθητοποίησης, αλλά και το σημείο έναρξης καμπανιών ενημέρωσης για τους τρόπους προφύλαξης από τον θανατηφόρο ιό.
Brad Davis: 1949-1991
Ο γνωστός Μπίλι Χέις, ο πρωταγωνιστής της ταινίας το «Εξπρές του Μεσονυχτίου». Ο Brad Davis γεννήθηκε το 1941 στις ΗΠΑ.
Το 1985 διαγνώστηκε ως φορέας.
Λίγο μετά νόσησε.
Σε ηλικία 41 ετών πέθανε από AIDS.
Λευτέρης Βουρνάς: 1942-1987
Τα σχόλια όλων για την υγεία του, τον ώθησαν στο να τερματίσει τη ζωή του, την 1η Ιουλίου του 1987.
Σύμφωνα με φίλους του, είχε υποβληθεί σε εξετάσεις για AIDS, αλλά πριν πάρει την απάντηση των γιατρών, έκοψε τις φλέβες του και πήδηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε στη Βούλα. Ήταν 45 χρονών.
Gene Anthony Ray: 1962-2003
Την δεκαετία του 80, όλα τα κοριτσάκια, τρελαίνονταν να κοιτάνε του κοιλιακούς του και τον τρόπο που χόρευε.
Ο Gene Anthony Ray γνωστός ως «Λι Ρόι» στην νεανική τηλεοπτική σειρά FAME πέθανε από AIDS, στις 14 Νοεμβρίου του 2003 σε ηλικία 41 ετών.
Klaus Nomi: 1944-1983
Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρα της, που σίγουρα όλοι σας την ξέρετε, το «Total eclipse», έγινε Νο1 στα charts του πλανήτη, λίγο μετά τον θάνατό του, το 1983.
Ο ιδιόμορφος και εκκεντρικός καλλιτέχνης με την συγκλονιστική φωνή, ήταν μόλις
39 ετών.
Αλέξανδρος Ιόλας: 1907-1987
Είναι ο πρώτος Έλληνας που έγινε γνωστό ότι πέθανε από AIDS.
Στον συλλέκτη έργων τέχνης υποκλίθηκε όλος ο πλανήτης, εκτός φυσικά από τον εγχώριο Τύπο, που τον κορόιδευε για τις γούνες που φορούσε και τις σεξουαλικές επαφές του με τους άνδρες.
Πέθανε στις 8 Ιουνίου του 1987 σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης στα 80 του χρόνια.
Rock Hudson: 1925-1985
Ο θάνατος του ειδώλου της μεγάλης οθόνης στα μέσα της δεκαετίας του 1980 προκάλεσε το πρώτο παγκόσμιο σοκ για τον ιό, που εκείνη την εποχή αποτελούσε ένα μεγάλο ταμπού.
Ο Rock Hudson, ο αστέρας του κινηματογράφου που λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος από τις γυναίκες ανά τον κόσμο, έφυγε χτυπημένος από AIDS το 1985 σε ηλικία 60 ετών και οι αποκαλύψεις για την ομοφυλοφιλία του έναν χρόνο νωρίτερα (η διάγνωση του έγινε το 1984) θα τάραζαν το πουριτανικό Hollywood.
Ωστόσο, ο θάνατός του αποτέλεσε το έναυσμα για τους διάσημους να μιλούν ανοιχτά για τη σeξουαλικότητά τους, ενώ η στενή του φίλη Elizabeth Taylor θα ξεκινήσει την πρώτη σταυροφορία για την καταπολέμηση της νόσου, αλλά και των κοινωνικών διακρίσεων για τους ομοφυλόφιλους.
Με την Elizabeth Taylor στην ταινία «Ο Γίγας»
Gia Carangi: 1960-1986
Σε ηλικία 26 ετών, το διάσημο μοντέλο της δεκαετίας του 1980, Gia Carangi, συγκλόνισε το Hollywood καθώς η παραφιλολογία της εποχής διέψευδε την εμφάνιση του AIDS στις γυναίκες.
Η ίδια πέθανε το 1986, ενώ ήταν παράλληλα ηρωινομανής. Η ζωή της προβλήθηκε σε ταινία, την οποία υποδύεται το 1998, η Angelina Jolie.
Freddie Mercury: 1946-1991
Είναι ίσως ο διασημότερος ροκ σταρ που έφυγε από AIDS. Ο τραγουδιστής των Queen, που είχε γίνει κατά τη διάρκεια της καριέρας του το σύμβολο της εκκεντρικότητας, υποδέχθηκε τον θάνατο στις 24 Νοεμβρίου του 1991, φορώντας νυφικό. Η διάγνωσή του είχε γίνει λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1987, ωστόσο ο ίδιος δεν το κοινοποίησε.
Η εικόνα του όμως σταδιακά άλλαζε. Ο ιός τον μαράζωνε και φαινόταν καταβεβλημένος. Για δύο χρόνια οι συναυλίες σταμάτησαν. Στα βίντεο κλιπ που γυρίστηκαν για τον προτελευταίο δίσκο του γκρουπ, «The Miracle» (1989), ο Freddie Mercury είναι πολύ αδύνατος και με αραιά μαλλιά. Μία ημέρα πριν πεθάνει είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου, για να ανακοινώσει ότι πάσχει από AIDS. Μέχρι τότε, είχε εγκατασταθεί στο στούντιο, κάνοντας συνεχώς ηχογραφήσεις.
Όταν πέθανε ήταν 45 ετών και ο θάνατός του κινητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Rudolf Nureyev: 1938-1993
Ο Rudolf Nureyev, ίσως ο μεγαλύτερος Ρώσος χορευτής που γεννήθηκε ποτέ, ήταν ένα από τα διασημότερα θύματα του ιού HIV.
O ίδιος αποτέλεσε μία παγκόσμια χορευτική ιδιοφυΐα, αλλάζοντας το τοπίο στο μπαλέτο και στην εξέλιξη του χορού κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Το 1984 ο Nureyev ήρθε αντιμέτωπος με το AIDS.
Ωστόσο, αν και ο ίδιος ήταν φορέας, δεν είχε για αρκετά χρόνια νοσήσει από τον ιό και τίποτε στην εικόνα του δεν έδειχνε ότι ήταν άρρωστος. Ωστόσο, το το καλοκαίρι του 1991, η υγεία του κλονίστηκε σημαντικά και οι φήμες που οργίαζαν για χρόνια, πλέον θα επιβεβαιώνονταν.
Την άνοιξη του 1992, η ασθένεια μπήκε στο τελικό της στάδιο, ωστόσο ο Nureyev συνεχισε να εργάζεται και ανέβασε με τεράστια επιτυχία το «Romeo and Juliet» στη Metropolitan Opera.
Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση έγινε στις 8 Οκτωβρίου του 1992 στο ανέβασμα της νέας του παραγωγής «La Bayadere» στο Παρίσι, όπου το κοινό τον επευφημούσε για περισσότερο από 10 λεπτά, ενώ δύο χορευτές τον βοήθησαν να ανέβει μέχρι τη σκηνή. Ο μοναδικός αυτός χορευτής έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιανουαρίου του 1993, στο Παρίσι, και η σορός του θάφτηκε στο ρωσικό κοιμητήριο Sainte-Geneviève-des-Bois.
Αν και η επίσημη ανακοίνωση για τοn θάνατό του δεν έκανε λόγο για κατάληξη από τον ιό του AIDS, αλλά από καρδιακές επιπλοκές ύστερα από ανίατη ασθένεια, πολλοί ήταν οι φίλοι του που παραδέχτηκαν ότι ο Nureyev είχε προσβληθεί από τον ιό.
Anthony Perkins: 1932-1992
Ο Anthony Perkins ήταν ένας πολύ σεμνός και ντροπαλός ηθοποιός κι έμεινε στη μνήμη όλων ως Norman Bates, στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στο μεγαλύτερο θρίλερ των εποχών «Ψυχώ». Το ελληνικό κοινό τον έμαθε και ως συμπρωταγωνιστή της Μελίνας Μερκούρη στην ταινία «Φαίδρα», αλλά και ως έναν από τους στενότερους φίλους της Ελληνίδας ηθοποιού.
Μάλιστα, η ίδια είχε πει πως όταν ήταν άρρωστος είχε δίπλα στο κρεβάτι του ένα σημείωμα με ελληνικές λέξεις που του είχε γράψει αυτή: «μάτια - μύτη - χείλη».
Το τέλος του ήταν τραγικό, καθώς πέθανε από τον ιό του AIDS το 1992 σε ηλικία 60 ετών.
Σκηνή από την ταινία «Φαίδρα»
Διακοπές στην Ύδρα με τη Μελίνα Μερκούρη
Μπίλι Μπο: 1954 – 1987
Ο Μπίλι Μπο ήταν από τους πιο καινοτόμους σχεδιαστές τη δεκαετία του 1980 στην Ελλάδα. Εγινε γνωστός εκτός από το μοναδικό του ταλέντο και τις καλόγουστες δημιουργίες του και για την απαράμιλλη ομορφιά του.
Μάλιστα, ο ίδιος είχε ξεκινήσει την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως χορευτής σε διάφορες μπουάτ της Πλάκας.
Στενός φίλος με τον Μάκη Τσέλιο, αποφασίζει το 1974 να ανοίξει μαζί του έναν οίκο μόδας στο Κολωνάκι. Ακολούθησαν και άλλα καταστήματα στην Ελλάδα, με μεγάλη επιτυχία, αλλά το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν η δημιουργία καταστήματος στη Νέα Υόρκη. Το 1981 είναι η χρονιά που επιλέγεται για τις στολές των αεροσυνοδών της Ολυμπιακής Αεροπορίας τις οποίες σχεδίασε και που θα φορεθούν για τα επόμενα έξι χρόνια.
Ο Μπίλι Μπο ήταν από τους πρώτους Έλληνες που προσβλήθηκε από τον ιό HIV και στα τέλη της δεκαετίας του 1980 νόσησε. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Ιουνίου του 1987 σε ηλικία μόλις 33 ετών.
Η ασθένεια και ο θάνατός του προκάλεσαν επιπλέον αίσθηση, καθώς η επιδημία του AIDS ήταν τότε σχεδόν άγνωστη Ελλάδα, και ο Μπίλι Μπο ήταν ο πρώτος Έλληνας διάσημος για τον οποίο έγινε γνωστό ότι έχασε τη ζωή του από AIDS.
Αλέξης Μπίστικας: 1964-1995 
Ο σκηνοθέτης Αλέξης Μπίστικας, η γνωστότερη και η τελευταία ταινία του οποίου ήταν «Το Χάραμα», το 1994, με πρωταγωνιστές τον Σταύρο Ζαλμά, την Κατερίνα Κούκα και τη Σμαράγδα Καρύδη, ήταν ένα ακόμη από τα θύματα του ιού του εγχώριου καλλιτεχνικού στερεόματος.
Ο ίδιος, γιος των δημοσιογράφων Βαγγέλη και Ελένης Μπίστικα, σκηνοθέτησε συνολικά εννέα ταινίες μικρού μήκους και μία μεγάλου μήκους. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας είχε ήδη νοσήσει από τον ιό HIV.
Πέθανε από AIDS στις 29 Σεπτεμβρίου του 1995.
Το 2005 βραβεύτηκε μεταθανάτια με τον Χρυσό Αλέξανδρο, ύστερα από απόφαση του 46ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Tony Richardson: 1928-1991
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Tony Richardson πέθανε από τη νόσο το 1991.
Είχε κερδίσει βραβείο καλύτερης φωτογραφίας και καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του «Tom Jones» το 1963.
Steve Rubell, Studio 54: 1943-1989
Στα μέσα της δεκαετίας του 70, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 80, η πιο διάσημη ντισκοτέκ στον κόσμο ήταν το «studio 54». Η ζωή του ιδιοκτήτη της Steve Rubell, είναι βγαλμένη μέσα από παραμύθι. Φήμη, χρήμα, γρήγορα αυτοκίνητα, όμορφες γυναίκες.
Η ζωή αυτή όμως τον έκανε απρόσεχτο. Τόσο με τις όμορφες γυναίκες, όσο και με τα ναρκωτικά... όταν διαγνώστηκε με AIDS, ξεκίνησε μετά από λίγο να λαμβάνει το περίφημο φάρμακο ΑΖΤ.
Δεν τα κατάφερε, πέθανε στις 25 Ιουλίου του 1989, από ηπατίτιδα...
Dack Rambo: 1941-1994
Ο διάσημος Αμερικάνος ηθοποιός Norman Jay «Dack» Rambo με πολλές συμμετοχές στους «Άγγελους του Τσάρλι», στο «Ντάλας».
Πέθανε το 1994, σε ηλικία 52 ετών στην Καλιφόρνια χτυπημένος από AIDS.
John Holmes: 1944-1988
Ο διασημότερος σταρ της βιομηχανίας bisexual πορνό, John Holmes, έσβησε από AIDS το 1988, σε ηλικία 44 χρονών.
Πολλοί το θεώρησαν αναμενόμενο αφού θεωρείται ότι δεν χρησιμοποίησε σε καμία από τις 2500 ταινίες που συμμετείχε, προφυλακτικό αλλά ούτε και με τις, όπως υπολογίζεται, 12500 περιστασιακές συντρόφους του.
Wladziu Valentino Liberace: 1919-1987
Ο βιρτουόζος πιανίστας Wladziu Valentino Liberace πέθανε σε ηλικία 67 ετών.
Εάν και αρχικά δεν είχε συμπεριληφθεί στη λίστα με τα «θύματα» του Aids, κάποια χρόνια αργότερα έγινε γνωστό ότι ο ακριβοπληρωμένος διασκεδαστής είχε βρεθεί θετικός στον ιό HIV λίγα χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.
Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης έφυγε το 1987 χτυπημένος από τη νόσο. Είχε μία τρικυμιώδη ομοφυλοφιλική σχέση με τον 22χρονο σοφέρ του, Σκοτ Θόρντον. Εκείνος έγραψε και το αυτοβιογραφικό βιβλίο στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της ταινίας του Στίβεν Σόντερμπεργκ.
Οι σεξουαλικές του προτιμήσεις έγιναν γνωστές μετά θάνατον, καθώς ο ίδιος φρόντιζε επιμελώς να τις κρύβει, θεωρώντας ότι θα αποτελούσαν πλήγμα για την καριέρα του.
Αναδείχτηκε ως ο πιο ακριβοπληρωμένος καλλιτέχνης του Λας Βέγκας, ανάμεσα σε δοξασμένες χορεύτριες με φτερά, παγέτες και πούπουλα και με φόντο τα λατρεμένα κραυγαλέα κακόγουστα σόου της πρωτεύουσας του τζόγου.
Αρνιόταν σθεναρά πως είναι ομοφυλόφιλος, μηνύοντας διαρκώς όσα έντυπα άφηναν υπονοούμενα. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες με τις μεγαλύτερες εφημερίδες της εποχής –και όχι μόνο-, στο τέλος δικαιωνόταν, πράγμα που τον γέμιζε ικανοποίηση αλλά και αποφασιστικότητα για την επόμενη μήνυσή του. Το 1982 επιδόθηκε σε μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, όταν ο βοηθός του, Σκοτ Τόρσεν, τον μήνυσε, διεκδικώντας διατροφή 113 εκατομμυρίων δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν ζευγάρι για πέντε χρόνια.
Μαίρη Παπαγιαννίδου: 1965-2012
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαίρη Παπαγιαννίδου, οροθετική από το 1995, προσπαθούσε να πείσει όλους πως το AIDS δεν υπάρχει και πως πρόκειται για επινόηση κάποιων, μια και δεν έχει εντοπιστεί ο ιός που το προκαλεί.
Στις 15 Απριλίου του 2012, σε ηλικία 47 ετών, πέθανε από πνευμονική εμβολή και θρόμβωση του δεξιού ποδιού, συνδεδεμένα και τα δύο με το AIDS.
Michael Jeter: 1952-2003
Στις 30 Μαρτίου του 2003, ο Τομ Χανκς θρήνησε τον θάνατο ενός αγαπητού φίλου και και συμπρωταγωνιστή του στο “πράσινο μίλι”. Ο Μάικλ Ζέτερ, πέθανε από AIDS σε ηλικία 50 ετών.
Όλοι τον θυμούνται από την εξαιρετική του ερμηνεία σαν Έντουαρτ Ντελακρουά, που μέσα στο κελί του είχε συντροφιά μόνο ένα λευκό ποντικάκι.
Stephen Stucker: 1947-1986
Το όνομα δεν σας λέει κάτι αλλά όσοι έχετε δει την κωμωδία “μια τρελή απίθανη πτήση”, θα τον θυμάστε. Στις 12 Ιούλη 1984, ο Stucker διαγνώστηκε με AIDS .
Είχε ανακοινώσει αργότερα δημοσίως την ασθένειά του, κάνοντάς τον έναν από τους πρώτους φορείς που ανακοινώσει ότι έπασχε από τη νόσο.
Πέθανε από AIDS που σχετίζονταν με επιπλοκές στην 13η Απριλίου 1986 στην ηλικία των 38.
Arthur Ashe 1943 - 1993
Ο θρυλικός τενίστας έγινε ο πρώτος μαύρος άνδρας που κέρδισε στα πρωταθλήματα Wimbledon και U.S. Open. Κυριάρχησε στο άθλημα στα μέσα του 1970 μέχρι που κόλλησε AIDS μέσω μίας μετάγγισης αίματος κατά τη διάρκεια μίας εγχείρησης bypass στην καρδιά. Έγινε ακτιβιστής για το AIDS και προσπάθησε να ενημερώσει την κοινή γνώμη, πριν πεθάνει τον Φεβρουάριο του 1993.
Merritt R. Butrick: 1959-1989
Αμερικάνος ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός από τη συμμετοχή του στο STAR TRECK σαν ο γιατρός του διαστημοπλοίου, ο dr David Marcus. Πέθανε από AIDS σε ηλικία 30 ετών, στις 17 Μαρτίου του 1989.
Στην ταφόπλακα του δεν αναγράφεται το όνομα του αλλά το όνομα με το οποίο τον λάτρεψαν εκατομμύρια άνθρωποι. DR David Marcus- Star Treck.
Antony Hamilton: 1952-1995
Μέλος του “μπαλέτου της Αυστραλίας” σε μια περιοδεία στην Αγγλία τον ανακάλυψε ένας φωτογράφος και από χορευτής, έγινε ηθοποιός. Παράλληλα έγινε και μοντέλο με τον Versace να τον ζητά συνεχώς στις επιδείξεις μόδας του. Στον κινηματογράφο έπαιξε στις “επικίνδυνες αποστολές” και είχε πάντα τον ρόλο του κομάντο.
Κέρδισε φήμη και χρήμα, αλλά ξόδευε περισσότερα από όσα εισέπραττε. Πέθανε από πνευμονία, αφού πρώτα είχε προσβληθεί από τον ιό του AIDS, μόνος και πάμπτωχος σε δημόσιο νοσοκομείο στην Καλιφόρνια.
Rick Aviles 1952-1995
Ο Ρίκι Αβίλες μπορεί να μην ήταν "πρώτο όνομα" στις ταινίες, όμως σίγουρα το πρόσωπο του πορτορικανού ηθοποιού είναι οκείο.
Στη φωτογραφία τον βλέπουμε ως δολοφόνο του Πάτρικ Σουέιζι, στην ταινία Ghost.
 Κόλλησε τον ιό του AIDS, από μολυσμένη σύριγγα ηρωίνης και πέθανε στις 17 Μαρτίου του 1995, σε ηλικία 42 ετών.
Amanda Blake 1929 - 1989
Η Αμερικανίδα ηθοποιός – γνωστή για το ρόλο της ως Miss Kitty στη δραματική τηλεοπτική σειρά γουέστερν του '70, «Gunsmoke».
Το πως κόλλησε τον ιο HIV είναι μυστήριο, αλλά «έφυγε» τελικά από ηπατίτιδα.
Ο τέταρτος και τελευταίος σύζυγός της επίσης πέθανε από την ίδια ασθένεια.
Robert Reed 1932 - 1992
Ο ηθοποιός που ήταν πιο γνωστός για τον ρόλο του σαν Mike Brady στο "The Brady Bunch" ήταν HIV θετικός.
Ο Reed πέθανε λόγω καρκίνου του παχέος εντέρου το 1992, αλλά οι γιατροί πιστεύουν ότι ο HIV έπαιξε ρόλο στο θάνατό του.
Denholm Elliott 1922-1992
Στη δεκαετία του '80, κέρδισε το βραβείο BAFTA για τον Καλύτερο Ηθοποιό σε Υποστηρικτικό Ρόλο σε τρία συναπτά έτη, ο μοναδικός ηθοποιός που το πέτυχε ποτέ. Είναι ίσως πιο γνωστός για την απεικόνιση του Dr. Marcus Brody στους επιδρομείς της χαμένης κιβωτού και της Indiana Jones και της τελευταίας σταυροφορίας.
Ο Denholm Elliot διαγνώστηκε με τον ιό HIV το 1987. Πέθανε από τη φυματίωση που σχετίζεται με το AIDS το 1992.
Perry Ellis 1940-1986
Ο σχεδιαστής μόδας Perry Ellis δεν μίλησε ποτέ για την ασθένειά του στη διάρκεια της ζωής του.
Πέθανε από την ιογενή εγκεφαλίτιδα το 1985. Αν και ο Ellis δεν μίλησε ποτέ δημοσίως για την υγεία του, ο θάνατός του σχετίζεται με το AIDS.
Althea Flynt 1953-1987
Η τέταρτη σύζυγος του Larry Flynt Althea πέθανε από υπερβολική δόση συνταγογραφούμενων φαρμάκων στην ηλικία των 33 ετών. Είχε μια πολύ προχωρημένη κατάσταση του AIDS την εποχή εκείνη και ο Larry Flynt δεν πίστευε ότι θα είχε επιβιώσει άλλον ένα χρόνο.
John Curry 1949-1994
Ο ιππότης John Curry διαγνώστηκε με τον ιό HIV το 1987. Πέθανε από καρδιακή προσβολή που σχετίζεται με το AIDS το 1994.
Leonard Frey 1938-1988
Ο ηθοποιός Leonard Frey πέθανε από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS το 1988
Paul Shenar 1936-1989
Ο ηθοποιός Paul Shenar πέθανε από επιπλοκές που σχετίζονται με το AIDS το 1989.
Timothy Patrick Murphy 1959-1988
Ο ηθοποιός "Dallas" Timothy Patrick Murphy πέθανε από θέματα που σχετίζονται με το AIDS το 1988.
Isaac Asimov: 1920-1992
Ο Ισαάκ Ασίμωφ (Isaac Asimov) γεννήθηκε με το όνομα Isaak Yudovich Ozimov (Ρωσικά: Исаак Юдович Озимов) στο Πετροβίτσι τηςΡωσίας στις 2 Ιανουαρίου 1920 και πέθανε στις ΗΠΑ στις 6 Απριλίου του 1992 και είναι ιδιαίτερα γνωστός για το συγγραφικό του έργο και συγκεκριμένα για τα έργα επιστημονικής φαντασίας. Ο Ασίμωφ είχε τέλεια γνώση πάνω στις φυσικές επιστήμες, που τη συνδύαζε με έντονη διορατικότητα και αντίληψη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ψυχολογίας.
Έγραψε 465 περίπου δημοσιευμένα βιβλία, από τα οποία τα 25 είναι καθαρά επιστημονικής φαντασίας και τα υπόλοιπα μελέτες και επιστημονικά συγγράμματα.
Έφυγε από τη ζωή στις 6 Απριλίου 1992 από κίρρωση του ήπατος και εξασθένηση της καρδιάς του, παθήσεις που επήλθαν ως συνέπειες του ιού του AIDS. Από τον ιό μολύνθηκε από μετάγγιση αίματος κατά τη διάρκεια επέμβασης στη καρδιά το 1983.
Gil Scott-Heron: 1949-2011
O Τζιλ Σκοτ-Χίρον (Gilbert "Gil" Scott-Heron , Σικάγο, 1 Απριλίου 1949 - Νέα Υόρκη, 27 Μαΐου 2011) ήταν Αμερικανός μουσικός και φέρεται ως ένας από τους σημαντικότερους προγόνους της ραπ μουσικής. Με την επιθετική του ποίηση θεωρείται ότι ενέπνευσε πολλούς από τους μεταγενέστερους ράπερ. Γεννήθηκε στο Σικάγο αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της νεανικής ζωής του στο Μπρονξ, όπου και βίωσε από πρώτο χέρι τις εμπειρίες που περιγράφει στα τραγούδια του. Οι ηχογραφήσεις του Τζιλ Σκοτ-Χίρον συνδέονται συχνά μμε τον ακτιβισμό του κινήματος Μαύρη Δύναμη και του ασκήθηκε ιδιαίτερη κριτική για μία από τις γνωστότερες συνθέσεις του The Revolution Will Not Be Televised. Το ποιητικό του στιλ άσκησε επίσης επιδράσεις σε όλες τις γενιές του χιπ χοπ, από τη στιγμή που άρχισε να γίνεται γνωστός.
Πέθανε στη Νέα Υόρκη στις 27 Μαΐου 2011.
Keith Haring: 1958-1990
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης του δρόμου Keith Haring πέθανε λόγω επιπλοκών με το AIDS το 1990.
Γενέτειρα του Reading, Pennsylvania, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Tom Fogerty: 1941-1990
Ο Thomas Richard Fogerty (9 Νοεμβρίου 1941 - 6 Σεπτεμβρίου 1990) ήταν Αμερικανός μουσικός, γνωστός ως κιθαρίστας ρυθμού για την αναγέννηση του Creedence Clearwater . Εισήχθη μεταθανάτια στο Hall of Fame της Rock and Roll της Φήμης το 1993.
Κάποια στιγμή στη δεκαετία του 1980, μετά τη μετακίνησή του στο Scottsdale, Αριζόνα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την πλάτη του. Μια μη αιφνιδιασμένη μετάγγιση αίματος τον έκανε να μολυνθεί από τον ιό HIV . Προκάλεσε το θάνατό του, επίσημα της φυματίωσης, στις 6 Σεπτεμβρίου 1990. Μετά το θάνατό του, κυκλοφόρησε μια μουσική συλλογή με τίτλο The Very Best of Tom Fogerty .
Pedro Zamora: 1972-1994
Ο Pedro Pablo Zamora (γεννημένος Pedro Pablo Zamora y Díaz , 29 Φεβρουαρίου 1972 - 11 Νοεμβρίου 1994) ήταν ένας κουβανέζος εκπαιδευτικός του AIDS και τηλεοπτική προσωπικότητα.
Ως ένας από τα πρώτα άτομα που παραδέχθηκαν ανοιχτά ότι είναι γκέι που πάσχει από AIDS να απεικονίζεται σε δημοφιλή μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο] Zamora έφερε τη διεθνή προσοχή στο HIV / AIDS και των ΛΟΑΤ θεμάτων και των προκαταλήψεων μέσα από την εμφάνισή του στο MTV .
Η ρομαντική σχέση του Zamora με τον Sean Sasser τεκμηριώθηκε επίσης σε επίδειξη. ;Η σχέση τους προτάθηκε αργότερα από τους θεατές του MTV για το βραβείο "Favorite Love Story" και η εκπομπή της τελετής δέσμευσης , στην οποία αντάλλαξαν όρκους, ήταν η πρώτη τελετή του ίδιου φύλου στην τηλεοπτική ιστορία και θεωρείται ορόσημο στην ιστορία του μέσου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Κλίντον αναγνώρισε τον Zamora με την προσωποποίηση και εξανθρωπισμό εκείνων που ζουν με τον ιό HIV -ιδιαίτερα στις κοινότητες των Λατίνων- με τον ακτιβισμό του, συμπεριλαμβανομένης της μαρτυρίας του ενώπιον του Κογκρέσου. Ο προσωπικός αγώνας του Zamora με το AIDS και η σύγκρουσή του με τον συγκατοίκοντα David "Puck" Rainey πιστώνεται με τη βοήθεια να κάνει το The Real World μια επιτυχημένη επίδειξη, για την οποία ο Time το κατέταξε #7 στον κατάλογό του "32 Epic Moments στην ιστορία πραγματικότητας-τηλεόρασης ".
Ian Charleson: 1949-1990
Ο Ian Charleson (11 Αυγούστου 1949 - 6 Ιανουαρίου 1990) ήταν σκωτσέζος ηθοποιός θεάτρου και κινηματογράφου. Είναι γνωστός διεθνώς για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως ολυμπιακό αθλητή και ιεραπόστολο Eric Liddell , στην κινηματογραφική ταινία Chariots of Fire του Oscar . Είναι επίσης γνωστός για την απεικόνιση του Rev. Charlie Andrews στη βραβευμένη με Όσκαρ κινηματογραφική ταινία Gandhi .
Ο Charleson διαγνώστηκε με τον ιό HIV το 1986 και πέθανε το 1990 σε ηλικία 40 ετών. Ζήτησε να ανακοινωθεί μετά το θάνατό του ότι είχε πεθάνει από το AIDS, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί η κατάσταση. Αυτός ήταν ο πρώτος θάνατος των διασημοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανοιχτά αποδόθηκε στο AIDS, και η ανακοίνωση βοήθησε στην προώθηση της ευαισθητοποίησης και της αποδοχής της νόσου.
Jerry Smith:1943-1986
Ο ποδοσφαιριστής Jerry Smith έγινε ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής που πεθαίνει από θέματα που σχετίζονται με το AIDS το 1986.
Robbin Crosby: 1959-2002
Crosby πέθανε στο Λος Άντζελες στις 6 Ιουνίου, 2002. Αναφέρθηκαν τα αίτια του θανάτου του περιλαμβάνουν το AIDS που σχετίζονται με επιπλοκές, και η ηρωίνη υπερβολική δόση.
Την εποχή του θανάτου του ο Κρόσμπι είχε αλλάξει σωματικά, εξαιτίας της πάθησης του παγκρέατος που άλλαξε τον μεταβολισμό του . Ο Crosby είχε κερδίσει σημαντικό βάρος από την εποχή της δεκαετίας του 1980 του Ratt. Είπε ότι είπε σε μια συνέντευξη λίγο πριν το θάνατό του, "Προφανώς το πάγκρεας μου έχει παραιτηθεί και δεν μεταβολίζω τα τρόφιμα όπως πρέπει. Είναι πραγματικά απογοητευτικό .... Έχω ένα συγκάτοικο που πιθανότατα ζυγίζει £ 150. τρώει πολύ περισσότερα από ό, τι κάνω. Δεν είναι σαν να είμαι χοίρος ή σκύλος. "
Σύμφωνα με μια έκθεση αυτοψίας μετά το θάνατό του, ο Crosby ήταν 6 ft 5 in (1,96 m) και ζύγιζε 400 κιλά (180 kg).
Σε μια συνέντευξή του το 1999, η οποία μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 2006, όταν το επεισόδιο του Ratt Behind the Music τελικά προβλήθηκε, ο Crosby δήλωσε: «Όταν πεθάνω, κανείς δεν κλαίει στην κηδεία μου, στην πραγματικότητα ας πάρουμε όλοι ένα πάρτι · έχω ζήσει τη ζωή των δέκα άνδρες, έζησα όλα τα όνειρά μου και πολλά άλλα. "Τα υπολείμματα του Crosby ήταν καύσιμα . Το μνημείο του ήταν στην παραλία Windansea στην La Jolla της Καλιφόρνια . φίλους και οικογένεια σε σέρφινγκ εξάπλωση της στάχτης του στη θάλασσα.
Tom Waddell: 1937-1987
Ο Δρ Tom Waddell (1 Νοεμβρίου 1937 - 11 Ιουλίου 1987) ήταν ομοφυλόφιλος Αμερικανός αθλητής και αγωνιζόμενος στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 που ίδρυσαν τους Gay Olympics το 1982 στο Σαν Φρανσίσκο. Η διεθνής αθλητική διοργάνωση μετονομάστηκε αργότερα σε Gay Games μετά την αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή (USOC) μήνυσε Waddell για τη χρήση της λέξης "Ολυμπιακή" στο αρχικό όνομα. Οι Gay Games πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια.
Το 1975, ο Waddell συναντήθηκε με τον σχεδιαστή τοπίου Charles Deaton, 12 ετών ανώτερος του, και έγιναν εραστές. Ένα τεύχος του περιοδικού People , 11 Οκτωβρίου 1976, χαρακτήρισε το ζευγάρι σε ένα εξώφυλλο. Ήταν το πρώτο γκέι ζευγάρι που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο ενός σημαντικού εθνικού περιοδικού.
Το 1981, ενώ ίδρυσε τους Gay Games, ο Waddell συναντήθηκε με δύο ανθρώπους με τους οποίους σχημάτισε σημαντικές σχέσεις. Ο ένας ήταν ο άνθρωπος δημοσίων σχέσεων Zohn Artman, με τον οποίο ερωτεύτηκε και άρχισε μια σχέση. Η άλλη ήταν η λεσβία αθλητής Sara Lewinstein. Τόσο ο Τομ όσο και η Σάρρα ήλπιζαν να έχουν ένα παιδί και αποφάσισαν να έχουν ένα παιδί μαζί. Η κόρη τους, η Jessica, γεννήθηκε το 1983. Για να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα της μητέρας της, ο Tom και η Sara παντρεύτηκαν το 1985.
Το 1985, ο Waddell διαγνώστηκε με AIDS. Παρόλο που επιδείχθηκε από την αγωγή της USOC, ο Waddell έζησε για να δει την επιτυχία του Gay Games II το 1986 και μάλιστα συμμετείχε, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην εκδήλωση του ιππικού.
Ο Tom Waddell πέθανε από AIDS στις 11 Ιουλίου 1987, ηλικίας 49 ετών, στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Τα τελευταία του λόγια ήταν "Λοιπόν, αυτό πρέπει να είναι ενδιαφέρον." Η μάχη του ενάντια στο HIV / AIDS είναι ένα από τα θέματα του βραβευμένου ντοκιμαντέρ Common Threads: Stories from the Quilt . Με τον αθλητικό συγγραφέα Dick Schaap , ο Waddell έγραψε μια αυτοβιογραφία με τίτλο Gay Olympian .
Howard Rollins: 1950-1996
Ο Howard Rollins ήταν πιο γνωστός για το ρόλο του ως Andrew Young στον βασιλιά του 1978 , George Haley στο 1979 miniseries Roots: Οι επόμενες γενιές , Coalhouse Walker νεώτερος στην ταινία Ragtime του 1981 , Captain Davenport στην ταινία του 1984 Η ιστορία στρατιώτη και ως Virgil Tibbs στο τηλεοπτικό δράμα δράματος Στη θερμότητα της νύχτας .
Ο ηθοποιός του Ragtime Howard Rollins ήταν HIV θετικός κατά το χρόνο του θανάτου του από λέμφωμα.
Vito Russo: 1946-1990
Ο Vito Russo (11 Ιουλίου 1946 - 7 Νοεμβρίου 1990) ήταν Αμερικανός LGBT ακτιβιστής , ιστορικός ταινίας και συγγραφέας . Αναγνωρίζεται καλύτερα ως συγγραφέας του βιβλίου The Celluloid Closet (1981, αναθεωρημένη έκδοση 1987), που περιγράφεται στο περιοδικό The New York Times ως «βασικό βιβλίο αναφοράς» για την ομοφυλοφιλία στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία.
Ο Russo διαγνώστηκε με τον ιό HIV το 1985 και πέθανε από επιπλοκές που σχετίζονται με το AIDS το 1990. Το έργο του μεταφέρθηκε μεταθανάτια στην τηλεόραση στην ταινία ντοκιμαντέρ HBO 1996 The Celluloid Closet , συν-εκτελεστικό που παρήγαγε και διηγείται η Lily Tomlin .
Μετά το θάνατό του, υπήρχε ένα μνημείο στη Σάντα Κρουζ από τους μαθητές και τους συναδέλφους. Υπήρχαν μαρτυρίες για το πόσο εμπνευσμένος ήταν και μαζικά, η ομάδα τραγούδησε " πάνω από το Rainbow " στη μνήμη του.Τα έγγραφα του Russo είναι στην κατοχή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης.
Kevin Peter Hall: 1955-1991
Ενώ εργάζονταν στη σειρά τηλεόρασης Harry και Hendersons , ο Hall ανακοίνωσε ότι είχε HIV από μετάγγιση αίματος.
Πέθανε από πνευμονία που σχετίζεται με το AIDS στις 10 Απριλίου 1991, ένα μήνα πριν από τα 36α γενέθλιά του.
Tina Chow: 1950-1992
Η Tina Chow (γεννημένη Bettina Louise Lutz , 18 Απριλίου 1950 - 24 Ιανουαρίου 1992) ήταν ένα αμερικανικό μοντέλο και σχεδιάστρια κοσμημάτων που θεωρήθηκε μια επιρροή εικόνα μόδας της δεκαετίας του 1970 και της δεκαετίας του '80. Ήταν η δεύτερη γυναίκα του εστιατορίου Michael Chow , ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Mr. Chow .
Τον Ιούνιο του 1989 μετά τον γάμο της η Chow είχε διαγνωστεί με AIDS. Είχε τον ιό HIV στα τέλη του 1985 μετά από μια υπόθεση με τον αμφισεξουαλικό γάλλο αριστοκράτη Kim D'Estainville που πέθανε από AIDS τον Ιανουάριο του 1990. Κάνει τη διάγνωσή της γνωστή στο κοινό σε μια προσπάθεια να εκπαιδεύσει τους άλλους και να συνεχίσει να εργάζεται ως AIDS ακτιβιστές και φιλανθρωπικές οργανώσεις για το AIDS, όπως το Project Angel Food . Η Chow συνέχισε επίσης να σχεδιάζει κοσμήματα.
Η Chow μετακόμισε στην Καλιφόρνια, όπου επέλεξε να θεραπεύσει την ασθένειά της με διαλογισμό και μακροβιοτική δίαιτα . Στις 24 Ιανουαρίου 1992, πέθανε από επιπλοκές από το AIDS στο σπίτι της στον Ειρηνικό Palisades στην ηλικία των 41 ετών.
Colin Higgins: 1941-1988
Ο Colin Higgins (28 Ιουλίου 1941 - 5 Αυγούστου 1988) ήταν αυστραλοαμερικανός σκηνοθέτης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός. Ήταν περισσότερο γνωστός για τη συγγραφή του σεναρίου για το 1971 ταινία Χάρολντ και Μωντ , και για την κατεύθυνση οι ταινίες Φάουλ Play (1978) και 9 με 5 (1980).
Δεν πρέπει να συγχέεται με τον Βρετανός ηθοποιός με το ίδιο όνομα που είναι γνωστός ότι το Star Wars » λάτρης του trivia όπως“Fake Σφήνα”και ο οποίος πέθανε το Δεκέμβριο του 2012.
James Merrill: 1926-1990
Ο James Ingram Merrill (3 Μαρτίου 1926 - 6 Φεβρουαρίου 1995) ήταν Αμερικανός ποιητής. Του απονεμήθηκε το βραβείο Pulitzer για την ποίηση το 1977 για Θεϊκές Κωμωδίες . Η ποίησή του εμπίπτει σε δύο διαφορετικά σώματα εργασίας: τη γυαλισμένη και φορμαλιστική ποιητική λυρική ποίηση της πρώιμης καριέρας του και την επική αφήγηση της απόκρυφης επικοινωνίας με τα πνεύματα και τους αγγέλους, με τίτλο Το μεταβαλλόμενο φως στο Sandover (που δημοσιεύθηκε σε τρεις τόμους από το 1976 έως το 1980) που κυριάρχησε στην μεταγενέστερη καριέρα του. Αν και το μεγαλύτερο μέρος του έργου του ήταν η ποίηση, έγραψε επίσης δοκίμια, φαντασία και θεατρικές παραστάσεις. Έκανε επίσης καμέα στην ταινία του 1992 Lorenzo's Oil σε μια σκηνή συμποσίου όπου έπαιξε έναν ερωτώμενο γιατρό, λόγω των κινηματογραφιστών που θέλουν να δώσουν έμφαση στην ιστορία "κάθε άνθρωπος".
Ο Merrill υπηρέτησε ως καγκελάριος της Ακαδημίας Αμερικανών ποιητών από το 1979 μέχρι το θάνατό του. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Αριζόνα , πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου 1995 από καρδιακή προσβολή που σχετίζεται με το AIDS . Οι στάχτες του και τα ερείπια του Δαυίδ Τζάκσον είναι θαμμένα δίπλα στο Evergreen Cemetery, Stonington. Η πρώην σύζυγος του Τζάκσον και ο φίλος του Merrill, Doris Sewell Jackson, είναι θαμμένοι πίσω τους.
Τάσος Θεοδωρόπουλος - 2021
Ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος εξομολογήθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια δημόσια ότι είναι εδώ και 12 χρόνια φορέας του ιού HIV. Την αποκάλυψη ότι είναι φορέας έκανε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Απελευθέρωσα από μέσα μoυ μια φορτωμένη από άλλους ντροπή. Όχι για τη δική μου αυτοπροβολή από τη στιγμή που γνωρίζω και δεν με αφορά όμως καθ' όλου το όποιο προσωπικό ή επαγγελματικό κόστος μπορεί να πληρώσω. Μου αρκεί να κοιμάμαι ήρεμα ·και να να κάνω σεκς χαμογελώντας. Το έκανα για τη ζωή των άλλων που για μένα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δική μου. Τον ομοίων μου και φοβισμένων, Δεν ζεις αν δεν αντιμετωπίζεις το κόστος της αλήθειας σου. Κι αν δεν τη χρησιμοποιείς για να βοηθήσεις άλλους, απλά έρπεσαι κι αλήθεια ποτέ δεν είχες..»

Δίνουν μάχη με το AIDS:

"Magic" Johnson

Ο σουπερστάρ του NBA, Μάτζικ Τζόνσον ανακοίνωσε ότι είναι οροθετικός το 1991: «Επειδή προσβλήθηκα από τον ιό HIV, θα πρέπει να αποχωρήσω σήμερα από τους Lakers.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τελείωσε η ζωή μου.
Θα συνεχίσω να ζω.
Όλα είναι ακόμα ίδια.
Μπορώ να προπονούμαι.
Θα λαμβάνω αντιβίωση και θα προχωρήσω».
Παίρνει ένα κοκτέιλ φαρμάκων καθημερινά προκειμένου να μην νοσήσει.
Το ίδρυμα του, το Magic Johnson Foundation είναι αφοσιωμένο στην ενημέρωση και την εκπαίδευση του κοινού γύρω από το AIDS.

Andy Bell
Ο frontman του συγκροτήματος των Erasure, Άντι Μπελ βρέθηκε οροθετικός το 1998 και το ανακοίνωσε δημοσίως το 2004.
Σήμερα είναι 52 ετών και συνεχίζει τις live εμφανίσεις.
Υποφέρει από οστεονέκρωση της μηριαίας κεφαλής, γνωστή επίσης και ως άσηπτη νέκρωση, και έχει αντικαταστήσει και τους δύο γοφούς του.
Greg Louganis
Τον ονόμασαν «Μικελάντζελο των καταδύσεων» λόγω της πλαστικότητας των κινήσεών του! Πέντε φορές ολυμπιονίκης, gay icon της δεκαετίας του ΄80, φορέας του AIDS, ο 56χρονος Λουγκάνις θεωρείται μέχρι σήμερα ο καλύτερος καταδύτης όλων των εποχών.
O Γρηγόριος – Ευθύμιος Λουγκάνης έχει πάθος για τη ζωή – κι όχι άδικα. Οπως λέει, δεν περίμενε πως θα ζούσε μέχρι τα τριάντα του εξαιτίας του AIDS.
Σήμερα είναι σε καλή σωματική κατάσταση (ο ιός υπάρχει στο σώμα του, αλλά δεν είναι πια ανιχνεύσιμος.
Ποδηλασία, ακόμη και στο βουνό, γυμναστική και γιόγκα είναι καθημερινές συνήθειές του.
Όσο για τις εξετάσεις του, υποβάλλεται τακτικά και παίρνει καθημερινά τα φάρμακά του. «Παίρνω τα φάρμακά μου και ζω τη ζωή μου» δήλωσε πρόσφατα σ' έναν διαγωνισμό με σκύλους, την άλλη μεγάλη αγάπη του.
Charlie Sheen
Ο ηθοποιός Τσάρλι Σίεν δήλωσε στην εφημερίδα «Today» του NBC 1/8/2017 ότι διαγνώστηκε ως HIV-θετικός πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και ότι λίγοι άνθρωποι που το γνώριζαν απαιτούσαν χρήματα από αυτόν για να κρατήσουν το μυστικό.
«Είμαι εδώ για να ομολογήσω ότι είμαι στην πραγματικότητα HIV-θετικός».
Ο Sheen, 50 ετών, δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος για το πώς συνέλαβε τον ιό. Από τη διάγνωσή του, είπε, έχει ενημερώσει κάθε σεξουαλικό σύντροφο για την κατάστασή του. Το αποκαλούσε «αδύνατο» ότι είχε μεταφέρει τον ιό σε άλλους.
Είπε ότι η διάγνωση ήρθε μετά από μια σειρά από πονοκεφάλους και νυχτερινές εφιδρώσεις.
Είπε ότι αποκάλυψε τη διάγνωση σε ανθρώπους που πίστευε ότι είχε εμπιστοσύνη, αλλά ορισμένοι από αυτούς ζήτησαν χρήματα για να κρατήσουν τις πληροφορίες κρυφές. Πληρώνει αυτούς τους ανθρώπους " εκατομμύρια", είπε. Περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια  έχω πληρώσει αυτούς τους ανθρώπους."
Ανδρέας Γεωργίου: Το AIDS στην οικογένειά του
Ο Ανδρέας Γεωργίου έχει μιλήσει ανοιχτά για το AIDS, από το οποίο έφυγε η μητέρα του-όταν εκείνος ήταν 10 ετών- αλλά και ο πατέρας του, πριν από ένα χρόνο περίπου. Ο ηθοποιός δεν κρύβεται και μιλά για το θέμα ταμπού που πολλοί αποφεύγουν.
«.Ένιωθα ότι "φεύγει" η μαμά και μου αφήνει μια ευθύνη. Στα 13 μου, ήθελα να φύγω από το σπίτι. Ήμουν και στα μαχαίρια με τον πατέρα μου για ένα μεγάλο διάστημα. Τότε ήταν που έκανα την επανάσταση μου. Του πήγαινα κόντρα, θεωρώντας τον υπεύθυνο για ό,τι μας συνέβαινε. Για πολλά χρόνια τον κατηγορούσα για την απώλεια της μητέρας μου, αφού έφερε την ασθένεια στο σπίτι. Εκείνος μας λάτρευε, μας υπεραγαπούσε. Εγώ είχα το πρόβλημα απέναντί του. Όταν έφτασα στα 20, τον συγχώρεσα και έφτιαξε η σχέση μας, γιατί σε αυτήν πλέον την ηλικία συνειδητοποιείς ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος. Μόνο τότε κατάλαβα πόσο εύκολο είναι το λάθος. Πάντα, όταν συζητούσαμε, μου έλεγε "Ανδρέα, θα φτάσεις 20 χρόνων και θα καταλάβεις". Πράγματι, έτσι ήταν. Έφυγε από τη ζωή πριν από 3 χρόνiα. Ψαράς, αλλά σοφός! Περπατημένος άνθρωπος. Σκέψου ότι έφυγε από ένα ψαροχώρι της Κύπρου και τα κατάφερε στο Λονδίνο. Οτιδήποτε περνούσε από τα χέρια του το έφτιαχνε. Είχε παλέψει με τα κύματα με άγριο καιρό, ήταν άνθρωπος δυνατός, σκληραγωγημένος και πολύ όμορφος. Μακάρι να είχα καταλάβει νωρίτερα την τόλμη του να αποκτήσει τέσσερα παιδιά, παρόλο που ήταν ψαράς. Αυτά δεν μπορούσα να τα δω όταν ήμουν μικρός»
Όσο για τα δύο αδέλφια του, 34 και 27 ετών αντίστοιχα, εργάζονται μαζί του, ως κινηματογραφιστές. Ο μικρότερος, μάλιστα, φεύγει στο Λονδίνο για σπουδές, ενώ αποτελεί το ιδανικότερο παράδειγμα νικητή της ζωής, κάνοντας μια φυσιολογικότατη ζωή και έχοντας σχεδόν εκμηδενίσει τον ιό HIV στον οργανισμό του. Ο Ανδρέας είναι πολύ υπερήφανος, όταν λέει πως ο μικρός αδελφός του είναι σε θέση να δημιουργήσει μια καθ' όλα κανονική και υγιή οικογένεια.
Holly Johnson
Ο William Holly Johnson (γεννήθηκε William Johnson , 9 Φεβρουαρίου 1960), γνωστή επαγγελματικά ως Holly Johnson , είναι ένας Άγγλος καλλιτέχνης, μουσικός και συγγραφέας, γνωστός ως ο τραγουδιστής των Frankie Goes to Hollywood , που πέτυχε τεράστια εμπορική επιτυχία στην στα μέσα της δεκαετίας του '80.
Πριν από αυτό, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ήταν μπασίστας για το συγκρότημα Big στην Ιαπωνία .
Το 1989, το πρωτοποριακό σόλο άλμπουμ του Johnson, Blast , έφθασε στο νούμερο ένα στο βρετανικό άλμπουμ . Δύο singles από το άλμπουμ - " Love Train " και " Americanos " - έφτασαν στο top 5 του UK Singles Chart.
Στη δεκαετία του 1990 ξεκίνησε επίσης τη σταδιοδρομία γραφής, ζωγραφικής και χαρακτικής.
Danny Pintauro
Ο πρώην παιδικός αστέρας Danny Pintauro από το "Ποιος είναι το αφεντικό;" αποκάλυψε ότι ήταν HIV θετικός στην Oprah το 2015.
Ο Pintauro διαγνώστηκε με HIV το 2003, μετά από πειράματα με κρυσταλλικό μέταλλο και ανασφαλή σεξ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια