Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Freddie Mercury

O Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury, 5 Σεπτεμβρίου 1946 - 24 Νοεμβρίου 1991, πραγματικό όνομα Farrokh Bulsara) ήταν Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός. Έγινε διάσημος ως τραγουδιστής και πιανίστας του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen. Θεωρείται από τις κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής παγκοσμίως. Ως τραγουδιστής, πιανίστας, performer, συνθέτης και στιχουργός ξεχωρίζει για την καλλιτεχνική του τόλμη και τη μοναδική του έμπνευση.
Υπήρξε όντως ένας θρύλος. Μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής παγκοσμίως. Ξεχώρισε για τη μουσική του τόλμη και για τις εμπνεύσεις του. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Queen, που πίσω τους άφησαν μερικά από τα πιο διαχρονικά τραγούδια.
Ο λόγος για τον Freddie Mercury, που σαν σήμερα, το 1991, σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη μουσική κληρονομιά. Αιτία θανάτου; Το AIDS. Παρόλο που το πάλεψε και για καιρό διέψευδε τις φήμες που τον ήθελαν άρρωστο, τελικά δεν τα κατάφερε.
Τον Νοέμβρη εκείνου του χρόνου (23 Νοεμβρίου του 1991), ο Mercury ανακοινώνει στον τύπο ότι πάσχει από AIDS. Μια μέρα μετά φεύγει από τη ζωή, έχοντας στο πλευρό του όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα. Την πρώην σύζυγό του, Mary Austin, τον τότε σύντροφό του, Jim Hutton, τους γονείς του και άλλους φίλους του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια