Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λεωνίδας Καβάκος: Καλλιτέχνης της χρονιάς

«Καλλιτέχνης της χρονιάς»
για το Gramophone ο Λεωνίδας Καβάκος
Μια ακόμα σημαντική διάκριση για τον Λεωνίδα Καβάκο καθώς απέσπασε το βραβείο του «Καλλιτέχνης της χρονιάς» από το περιοδικό Gramophone.
Ο 46χρονος καλλιτέχνης δεν....

έκρυψε τη βαθιά συγκίνησή του, μια και το εν λόγω βραβείο θεωρείται το «Όσκαρ κλασικής μουσικής», και δήλωσε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι κανένας δεν μπορεί να κατακτήσει την επιτυχία μόνος του. Ευχαριστώ όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά μου, όλους τους ανθρώπους που είχα ως σήμερα το προνόμιο να μοιραστώ την εμπειρία της μουσικής».
Το βραβείο απονέμεται βάσει των ψήφων του κοινού και η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά μέχρι τις 22 Ιουλίου, με τον Λ. Καβάκο να αφήνει πίσω του πασίγνωστα ονόματα όπως οι αρχιμουσικοί Μάρις Γιάνσονς και Γιανίκ Νεζέτ Σεγκέν, αλλά και ο βιολονίστας Ρενό Καπισόν.
Ο Λεωνίδας Καβάκος, που πέρυσι είχε προταθεί και για βραβείο Γκράμι, ήταν συνυποψήφιος με μεγάλα ονόματα όπως οι Μάρις Γιάνσονς και Γιανίκ Νεζέτ Σεγκέν αλλά και ο βιολονίστας Ρενό Καπισόν.
Ο βιολονίστας, μαέστρος, κορυφαίος δεξιοτέχνης και μουσικός, Λεωνίδας Καβάκος, έχει στο ενεργητικό του μία ευρεία δισκογραφία διεθνούς αποδοχής και συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες, μαέστρους και σπουδαίους ερμηνευτές, στις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου.
Από το 2006 συνεργάζεται με τον Ιταλό και συνομήλικό του Ενρίκο Πάτσε, ο οποίος έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες, διάσημους σολίστ και σημαντικά σύνολα δωματίου, διαθέτει ποικιλόμορφη δισκογραφία και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες και εμφανίσεις στους «ναούς της μουσικής» σε όλο τον κόσμο.
ΤΕΣΣΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια