Κρεατόπιτα Κεφαλλονιάς


Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα από μοσχάρι και χοιρινό τυλιγμένα με τραγανό φύλλο, σουσάμι και χωρίς καμία απολύτως υπερβολή στο ρύζι.

Συστατικά:
  • 900 γρ. μοσχάρι σε πολύ μικρούς κύβους
  • 400 γρ. χοιρινό σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  • πιπέρι όσο θέλουμε
  • μαιντανό όσο θέλουμε
  • 2-3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρασί
  • 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασσέ
  • 200 ml. pummaro
  • 2 αβγά
  • λάδι
  • 300 γρ. φέτα
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • λίγο σάψυχο (μαντζουράνα)
Για το φύλλο:
  • 800 γρ. αλεύρι
  • 1/2 νεροπότηρο κρασί
  • 1/2 νεροπότηρο λάδι
  • 3/4 νεροπότηρου νερό
  • Αλάτι - πιπέρι
sintagespareas.gr

Related Posts