Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ: ένα φαρμακευτικό μανιτάρι

To Γανόδερμα είναι ένα σκληρό, ξυλώδες μανιτάρι.
Η λατινική λέξη για τα κυρίως φαρμακευτικά είδη, "Lucidum", σημαίνει " λαμπερό" ή "φωτεινό".
Ουσιαστικά, το ίδιο σημαίνει και το όνομα του γένους Ganoderma, το οποίο προκύπτει από τις ελληνικές λέξεις: γανός (=λαμπερός) και η λέξη δέρμα (derma) δηλαδή....

λαμπερό δέρμα.
Τα διάφορα είδη έχουν διαφορετικά χρώματα, τα οποία κυμαίνονται από κίτρινο μέχρι και μαύρο χρώμα, αλλά το πλέον διαδεδομένο του χρώμα είναι το κόκκινο.
Το Γανόδερμα αναπτύσσεται σε μια ευρεία ποικιλία δέντρων, κυρίως φυλλοβόλα δέντρα π.χ. βελανιδιές, ιτιές κ.ά. Μερικές φορές θα αναπτυχθεί και σε κωνοφόρα δέντρα όπως πεύκα και έλατα. Έχει την τάση να ευδοκιμεί σε εύκρατες περιοχές.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Το Γανόδερμα είναι γνωστό ως LingZhi (μανιτάρι της αθανασίας) στην Κίνα και Reishi (δέκα χιλιάδων χρόνων μανιτάρι) στην Ιαπωνία. Η φήμη του βοτάνου είναι ότι ενισχύει την μακροζωία και τονώνει την ζωτικότητα του οργανισμού.
Το Γανόδερμα έχει χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και την Ιαπωνία για τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες χρόνια στην θεραπεία της αδυναμίας και κόπωσης από παρατεταμένη ασθένεια, ως βότανο αντιγήρανσης, για την στεφανιαία νόσο, την ηπατίτιδα, σε νεφρικές νόσους, στην αρθρίτιδα, την υπέρταση, για διαταραχές του ύπνου, του άσθματος και της βρογχίτιδας, και του έλκους.
To Γανόδερμα θα το βρείτε σε ατόφια μορφή (κάψουλες, σκόνη) αλλά και σε ροφήματα (τσάι, σόγια, αλκαλικός καφές)
gano-therapy

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/12/14, 1:32 μ.μ.

    Εκτός από Το Γανόδερμα, εξαιρετικό φαρμακευτικό μανιτάρι είναι και το Κόρντισεπς

    ΑπάντησηΔιαγραφή