Πίτσα σοκολάτας

Η απόλυτη γλυκιά πίτσα με συνδυασμό σοκολατένιων γεύσεων! Φτιάξτε την και δεν θα μπορέσει κανείς να αντισταθεί στη μοναδική της γεύση!
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10΄
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 20΄
ΚΟΣΤΟΣ: €6
ΜΕΡΙΔΕΣ:8
ΣΚΕΥΗ: 1 ΜΟΥΛΤΙ, 1 ΜΙΚΡΟ ΤΗΓΑΝΙ, 1 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 23 ΕΚ.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
1 ζύμη για πίτσα έτοιμη, λεπτή
10 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
50 γρ. πραλίνα φουντουκιού
50 γρ. δάκρυα σοκολάτας μπίτερ
50 γρ. δάκρυα σοκολάτας γάλακτος
50 γρ. δάκρυα σοκολάτας λευκής
50 γρ. φουντούκια καβουρντισμένα, θρυμματισμένα
Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα. Στρώστε µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος ένα στρόγγυλο ταψί διαµέτρου 23 εκ.

Καβουρντίστε τα φουντούκια.
Βάλτε ένα µικρό τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα φουντούκια και καβουρντίστε τα, ανακατεύοντας µε µια ξύλινη κουτάλα µέχρι να πάρουν χρώµα παντού. Αποµακρύνετε το σκεύος από την εστία και αφήστε τα φουντούκια να κρυώσουν ελαφρώς. Κατόπιν ρίξτε τα στο µούλτι και πατήστε 2-3 φορές διαδοχικά το Οn/Off µέχρι να θρυµµατιστούν αλλά όχι να γίνουν σκόνη.
Φτιάξτε τη βάση.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα µπολ στο φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή ισχύ. Με ένα πινέλο αλείψτε την έτοιµη ζύµη πίτσας και από τις δύο πλευρές µε λίγο βούτυρο και απλώστε την οµοιόµορφα στο ταψί που ετοιµάσατε. Γυρίστε την προς τα µέσα περιµετρικά, φτιάχνοντας ένα χοντρό στεφάνι.

Ψήστε την πίτσα στη µεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 20΄ µέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώµα. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και µε µια σπάτουλα αλείψτε όλη την επιφάνεια της ζύµης µε την πραλίνα φουντουκιού. Πασπαλίστε από πάνω και τα τρία είδη από δάκρυα σοκολάτας και ξαναβάλτε το ταψί στο φούρνο για 1΄-2΄ – ίσα ίσα να λιώσουν οι σοκολάτες. Αποσύρετε από το φούρνο, πασπαλίστε την πίτσα µε τα φουντούκια, κόψτε σε τρίγωνα κοµµάτια και σερβίρετε.
Συντήρηση = ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ: 1 ΗΜΕΡΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ-glykamystika.gr

Related Posts