Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συνταγές για λαχταριστά κέικ

.
Ένα κέικ μπορεί να απογειώσει τη γεύση του καφέ ή ενός ζεστού ροφήματος.
Με σοκολάτα, με φρούτα ή με ξηρούς καρπούς αποτελεί την ιδανική επιλογή.
Προτείνουμε πέντε συνταγές που μπορούν να σας κάνουν να... παραμιλάτε από την απόλαυση:
Black Magic Cake
Υλικά:
3 ¼ κούπας γάλα
5 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή corn flour που θα προσθέσετε και μια βανίλια)
2 κ.σ. βούτυρο.
10 κ.σ. γλυκό κουταλιού κεράσι (μαύρο) ή μαρμελάδα κεράσι ή γλυκό κουταλιού βύσσινο.
100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Φτιάχνετε την κρέμα: Κρατάτε από το γάλα μισή κούπα και διαλύετε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και βάζετε το υπόλοιπο να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτετε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη να μην κάνει πέτσα και αφήνετε να κρυώσει. Φτιάχνετε το μείγμα του κέικ σύμφωνα με τη συνταγή, το βάζετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα, χωρίς τρύπα στη μέση, 24-25 εκ.
Προσθέτετε κουταλιές από το γλυκό ή την μαρμελάδα εδώ και εκεί πάνω στο μείγμα. Κάνετε το ίδιο και με την κρέμα (μπορεί να περισσέψει λίγη κρέμα, να μην την πάρει όλη).
Σκορπάτε και τα κομμάτια της κουβερτούρας εδώ και εκεί. Ψήνετε το κέικ για 50 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν το βγάλετε από τον φούρνο το αφήνετε για 10 λεπτά και μετά αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα.
Συνταγή: sintagespareas.gr
Σοκολατένιο Cheesecake
Υλικά:
170 γρ. πτι μπερ
60 γρ. ψίχα καρυδιού
110 γρ. βούτυρο
1 αυγό
30 γρ. ζάχαρη άχνη
170 γρ. κρεμώδες τυρί
70 γρ. σοκολάτα (με υψηλό ποσοστό κακάο)
50 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τα μπισκότα και την καρυδόψιχα στο μούλτι (πολυκόφτη), όχι όμως τόσο ώστε να γίνουν σκόνη. Το μέγεθος πρέπει να είναι σαν μισό φυστίκι.
Λιώνετε το βούτυρο (να είναι χλιαρό). Βάζετε τα μπισκότα με τα καρύδια στον κάδο του μίξερ και στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτετε λίγο - λίγο το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε για 3 λεπτά.
Βάζετε το μίγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 με 20 εκ. και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήνετε έξω την κρέμα γάλακτος να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιώνετε 70 γραμμάρια σοκολάτα. Στο μπολ του μίξερ βάζετε 170 γρ. κρεμώδες τυρί, 1 αυγό και 30 γραμμάρια άχνη ζάχαρη. Χτυπάτε στη χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα και σιγά - σιγά ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος. Γεμίζετε το τσέρκι με το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 με 4 ώρες.
Συνταγή: chocosplash.gr 
Κέικ με γιαούρτι και λεμόνι
Υλικά:
3 αυγά
250 γρ. ζάχαρη (+200 γρ. ζάχαρη άχνη για το γλάσο)
200 γρ. γιαούρτι
250 γρ. αλεύρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. χυμό από λεμόνι
1 κ.σ. ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το γιαούρτι και το ξύσμα ανακατεύοντας με μία μαρίζ. Στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.
Ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ή φόρμα σιλικόνης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 50 λεπτά. Εάν χρειαστεί ψήνετε για λίγο παραπάνω. Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει και γλασάρετε, ανακατεύοντας ζάχαρη άχνη, ζεστό νερό και χυμό από λεμόνι.
Συνταγή: glykes-alchimies.gr
Carrot cake
Υλικά:
4 αυγά
225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
500 γρ. καρότο τριμμένο
300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα μαγειρική
½ κ.γ. αλάτι
150 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι
Υλικά για το γλάσο
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέτετε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Ανακατεύετε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνετε τα καρύδια. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Ανακατεύετε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά προσθέτοντας και τους σπόρους βανίλιας. Με αυτό το μείγμα καλύπτετε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ.
Συνταγή: topsyntages.gr 
Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα
Υλικά:
1¼ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
2½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
4 ώριμες μπανάνες
1 βανίλια
1¼ φλ. τσαγιού καρυδόψιχα αλεσμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
Για την κρέμα σοκολάτας
2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη
1/3 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/3 φλ. τσαγιού κακάο άγλυκο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πολτοποιείτε τις μπανάνες στο μπλέντερ. Χτυπάτε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το σπορέλαιο και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζετε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν. Διαλύετε τη σόδα στο γάλα. Προσθέτετε στο μίξερ ένα-ένα τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Μόλις ενωθεί το μείγμα προσθέτετε την καρυδόψιχα και τις σταγόνες σοκολάτας. Με μία σπάτουλα ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Βουτυρώνετε πολύ καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Την αλευρώνετε επίσης πολύ καλά και την τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα. Ελέγχετε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο του κέικ. Αν βγαίνει στεγνό και καθαρό είναι ψημένο. Το αφήνετε 10΄ να σταθεί στη φόρμα και το ξεφορμάρετε σε σχάρα για να κρυώσει.
Για την κρέμα σοκολάτας: Κοσκινίζετε την άχνη και το κακάο. Προσθέτετε το αλάτι. Σε κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο, και σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε να λιώσουν (χωρίς να βράσουν). Ρίχνετε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύετε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν. Θα μοιάζει με υγρή κρέμα σοκολάτας. Την αφήνετε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Αλείφετε γύρω γύρω το κέικ και γαρνίρετε με φέτες μπανάνας.
mama365

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια