Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Tequila Day / Ημέρα Τεκίλας

 
Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Τεκίλα
Προερχόμενοι από το φυτό μπλε αγαύης, οι άνθρωποι φτιάχνουν κάτι σαν τεκίλα για τουλάχιστον δύο χιλιάδες χρόνια. Ήδη από το 150 π.Χ., ένας προκάτοχος της τεκίλα, που ονομαζόταν «pulque» πιστεύεται ότι είχε κατασκευαστεί από πολιτισμούς που προηγήθηκαν των αρχαίων Αζτέκων. 
Κατά την παρασκευή της τεκίλα, οι καρδιές του φυτού της αγαύης (που ονομάζεται piñas) αφαιρούνται και μαγειρεύονται, στη συνέχεια αλέθονται και ζυμώνονται για οπουδήποτε από μερικούς μήνες έως τρία χρόνια. Όπως το κρασί, ο τύπος του εδάφους στο οποίο καλλιεργείται το φυτό μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του τελικού προϊόντος. Σε αντίθεση με το κρασί ή άλλα ποτά από φρούτα, όταν ένα φυτό αγαύης χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή τεκίλα, δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Για να χαρακτηριστεί ως «τεκίλα», τουλάχιστον το 51% του προϊόντος πρέπει να προέρχεται από το φυτό μπλε αγαύης που επικρατεί στο Μεξικό. Σήμερα, ωστόσο, πολλοί κατασκευαστές του ροφήματος έχουν πολύ υψηλότερα πρότυπα και θα το φτιάξουν από μια πλήρη 100% μπλε αγαύη. Αυτές οι εκδόσεις τεκίλα είναι συνήθως υψηλότερης ποιότητας και συνήθως είναι πιο ακριβές από τις μικτές εκδόσεις.

Η σύγχρονη τεκίλα μοιάζει με μερικά άλλα αλκοολούχα ποτά (σαμπάνια, κονιάκ ή μπέρμπον) καθώς μπορεί να ονομαστεί «τεκίλα» μόνο εάν παρασκευάζεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Στην περίπτωση της τεκίλα, αυτό το μέρος είναι το Μεξικό. Ενώ συγκεκριμένα οι περισσότερες τεκίλες προέρχονται από το Jalisco, άλλες περιοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις περιλαμβάνουν το Michoacán, το Tamaulipas, το Guanajuato ή το Nayarit.

Η Εθνική Ημέρα Τεκίλα είναι η γιορτή όλων των όσων έχουν να κάνουν με αυτό το κλασικό ποτό, είτε το απολαμβάνετε σκέτο είτε ως μέρος ενός γευστικού κοκτέιλ. Το 2018, η Εθνική Ημέρα Τεκίλα αναγνωρίστηκε επίσημα από την κυβέρνηση του Μεξικού και τώρα όλοι θέλουν να γιορτάσουν – όχι μόνο σήμερα αλλά όλο το χρόνο!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια