Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ησαΐας Ματιάμπα

Ο Ησαΐας Ματιάμπα γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 18 Δεκεμβρίου 1983 από μητέρα Eλληνίδα και πατέρα από το Ζαΐρ.
Από τα τρία του χρόνια ζει στην Αθήνα και από τα έξι του ήταν μέλος της χορωδίας του σχολείου του.
Ουσιαστικά, ξεκίνησε σπουδές κλασικού πιάνου από...

τα δεκατρία του χρόνια στο Ωδείο Γκύζη καθώς και κάποια μαθήματα κλασικού τραγουδιού.
Από την Πέμπτη δημοτικού είχε όνειρο να γίνει μουσικός ή ιερέας αλλά τελικά τον κέρδισε η μουσική.
Ο Ησαΐας Ματιάμπα σε ηλικία μόλις 18 ετών ξεκινώντας από την εκπομπή του Mega Channel «Να η Ευκαιρία», κερδίζει το πρώτο βραβείο και υπογράφει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Universal Music.
Το καλοκαίρι του 2002 τον πλησιάζει η Ελευθερία Αρβανιτάκη και του προτείνει να συνεργαστούν στις χειμερινές της εμφανίσεις.
Έτσι λοιπόν, ο χειμώνας 2002-2003 βρίσκει τον Ησαΐα Ματιάμπα δίπλα στην Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο VOX της Αθήνας και αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη στην Σκηνή του Fix Community.
Το καλοκαίρι του 2003 ο Ησαΐας εμφανίστηκε μαζί με την Ελένη Πέτα, τον Γιώργο Αλουπογιάννη και τον Δημήτρη Τσεκούρα σε συναυλίες σ' ολόκληρη την Ελλάδα.
Το φθινόπωρο του 2003 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Λόγια που δεν Ξέχασα". Το album περιλαμβάνει τραγούδια που έγραψε τόσο ο ίδιος όσο και ο Σόλων Αποστολάκης, ο Νίκος Βαξαβανέλης, η Ελεάνα Βραχάλη, ο Τάσος Βογιατζής, ο Τάκης Δαμάσχης, ο Νίκος Μωραϊτης, η Μαρία Παπαδοπούλου και ο Θάνος Παπανικολάου.
Στις αρχές του 2004, ξεκίνησε τις χειμερινές του εμφανίσεις στο πλάι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο VOX, για μια σειρά 25 παραστάσεων. Η επιτυχία συνεχίστηκε την άνοιξη της ίδιας χρονιάς στο Fix Community της Θεσσαλονίκη αλλά και στην καλοκαιρινή περιοδεία του σχήματος σε όλη την Ελλάδα.
Τον χειμώνα του 2004 ξεκίνησε τις κοινές του εμφανίσεις με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τους Creal στο Οξυγόνο Live.
Το φθινόπωρο του 2005 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του cd με τίτλο «Τον κόσμο κοιτάζω», με τραγούδια που έγραψε τόσο ο ίδιος, όσο και οι: Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Εβίτα Σκουρλέτη και Ίρις Λουκά. Σ' αυτό το album μοιράζεται ένα τραγούδι με την Ειρήνη Ψυχράμη.
Τον χειμώνα 2005 - 2006 εμφανίζεται στο ΚΛΙΚ Stage μαζί με τον Νίκο Μίχα και τον Γρηγόρη Πετράκο.
Τον επόμενο χειμώνα 2006 – 2007 εμφανίζεται στο VOX μαζί με τη Τάμτα, τη Ραλία Χρηστίδου, τη Σοφία Στρατή, τη Δόμνα Κουντούρη, τον Νίκο Μίχα και τον Γρηγόρη Πετράκο. Αργότερα ακολουθούν οι εμφανίσεις με το ίδιο σχήμα στο Fix Community της Θεσσαλονίκης.
Τον Μάϊο του 2008 κυκλοφόρησε το cd single με τίτλο «Σε μισώ» όπου περιλαμβάνει δύο τραγούδια. Το ομότιτλο του cd, στο οποίο συμμετέχουν οι Goin' Through,σε μουσική του Μιχάλη Παπαθανασίου και σε στίχους του Νίκου ' Nivo ' Βουρλιώτη και το «Don't walk away» .
Αρχές του 2009 ακολουθούν διάφορα live σε μαγαζιά της Αθήνας και της επαρχίας..Τον Μάρτιο ξεκινάει μία πετυχημένη σειρά εμφανίσεων στο New York live bar της Θεσσαλονίκης.. Η επιτυχία αυτή μεταφέρεται στην Αθήνα και τον Μάιο εμφανίζεται στο Koo Koo.. Παράλληλα τελειώνει και η συνεργασία του με την Universal Music.
Το καλοκαίρι του 2009 ανεξάρτητος πλέον από δισκογραφική εταιρεία, κυκλοφορεί σε digital μορφή το καινούριο του τραγούδι «Θα περιμένω» σε μουσική του ιδίου και σε στίχους της Ελένης Κουφοπούλου.
Επίσης το καλοκαίρι αυτό ο Ησαΐας Ματιάμπα και η Δέσποινα Ολυμπίου ενώνουν τις φωνές τους για να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα..
Τον Οκτώβριο εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη , στην Πύλη Αξιού για 13 εμφανίσεις μαζί με τους Γιώργο Μαζωνάκη , Τάμτα και Κέλλυ Καλτσή , σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα...
Τον χειμώνα του 2009 κάνει πραγματικότητα ένα απ' τα μεγαλύτερά του όνειρα. Συμμετέχει στο πολυβραβευμένο ροκ μιούζικαλ της Νέας Υόρκης RENT του Jonathan Larson που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο ΧΩΡΑ.
Το RENT είναι μια δυνατή, πολυπρόσωπη παραγωγή που έχει αναλάβει ο παραγωγός Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (Highway Productions), με ζωντανή επί σκηνής ροκ μπάντα, έμπειρους και πολύ ταλαντούχους συντελεστές και ένα θίασο νέων ηθοποιών και τραγουδιστών με σκοπό να εξασφαλίσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα για τις μεγάλες απαιτήσεις του είδους.
Την άνοιξη του 2010 πραγματοποίησε μια σειρά πετυχημένων εμφανίσεων στο Σταυρό του Νότου Club, έχοντας μαζί του ως guests σε κάθε του εμφάνιση τους Τάμτα, Ευριδίκη και το cast από το Rent.
Τον Ιούνιο για λίγες παραστάσεις πρωταγωνίστησε στο μοναδικό και ιδιαίτερο rockumentary "The Return" στο ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ.
Από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2010, συνέχισε με live εμφανίσεις, παρουσιάζοντας ένα τρίωρο μουσικό πρόγραμμα μαζι με την μπάντα του, σε διάφορες μουσικές σκηνές (Σταυρός του Νότου Club, Κοο Κοο, Enzzo Cafe Nuevo κ.α., έχοντας τις περισσότερες φορές στο πλευρό του τον Μίνω Θεοχάρη αλλά και πολλούς Guests.
17 Οκτωβρίου 2010 συναντάει για πρώτη φορά την Μαριάννα Πολυχρονίδη στο "Just the two of us" …τραγουδάνε και παίζουν για να κερδίσουν στην καινούρια μουσική εκπομπή του Mega που έχει φιλανθρωπικό σκοπό με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη .
29 Οκτωβρίου 2010- 27 Μαρτίου 2011 πρωταγωνιστεί και πάλι στο πολυβραβευμένο Rent. Το υπέροχο μιούζικαλ που αγαπήθηκε και ανεβηκε στην σκηνή της Σφεντόνας για δεύτερη χρονιά.
5 Νοεμβρίου 2010- 16 Απριλίου 2011 συνάντησε την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Θανάση Αλευρά στο stage του Σταυρού του Νότου plus και κάθε Παρασκευή και Σάββατο παρουσίασαν όλο το χειμώνα ένα πρόγραμμα χωρίς συστολές και αναστολές με αγαπημένα μας τραγούδια.
Τον Μάρτιο του 2011, εμφανίστηκε ως guest σε ένα επεισόδιο στην αγαπημένη μας σειρά του MEGA, "Πολυκατοικία" ...σε ένα ρόλο έκπληξη!
14 Μαρτίου - 12 Απριλίου 2011 πρωταγωνιστεί για 2η χρονιά στο "The Return", στο Θέατρο Ροές. Μία "Επιστροφή" βασισμένη στις Βάκχες του Ευρυπίδη.
Σε λίγες μέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο του CD single με τίτλο "Θέλω (ό,τι θέλεις εσύ) για το οποίο έχει γράψει ο ίδιος την μουσική και τους στίχους ο Χρήστος Γκίκας και η Βίκυ Γεροθόδωρου.
Η ηχογράφηση έγινε στο Lizard Sound studio με ηχολήπτη τον Δημήτρη Καρπούζα ο οποίος επιμελήθηκε την μίξη του ήχου.
Από τον Μαίοι μέχρι και τον Ιούνιο του 2011, συνέχισε με live εμφανίσεις, παρουσιάζοντας ένα τρίωρο μουσικό πρόγραμμα μαζι με την μπάντα του, σε διάφορες μουσικές σκηνές (Socialista, Paraty, Small Cafe κ.α)
14 -15 και 17 Ιουλίου 2011 πρωταγωνιστεί και πάλι στο πολυβραβευμένο Rent. Το υπέροχο μιούζικαλ ανεβηκε αυτή τη φορά για 3 μοναδικές παραστάσεις στην Κύπρο
13 Οκτωβρίου 2011 - 8 Απριλίου 2012 τον συναντάμε στο "Σεσουάρ για δολοφόνους", που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία για 13η χρονιά στο θέατρο "Αποθήκη", μαζί με τον Αργύρη Αγγέλου, τη Νέλλη Γκίνη, την Βάσω Λασκαράκη τον Μάρκο Λεζέ και τον Θωμά Παλιούρα.
Κάθε Σάββατο από τις 11 Φεβρουαρίου - 31 Μαρτίου 2012, εμφανίζεται μαζί με τον Μύρωνα Στρατή και τον Παναγιώτη Τσακαλάκο και ο Σταυρός του Νότου plus, ζωντανεύει με την πιο feelgood νεανική παρέα της νυχτερινής Αθήνας.
Από τον Απρίλιο του 2012 έπειτα από τις sold out εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου plus, μαζί με τον Μύρωνα Στρατή και τον Παναγιώτη Τσακαλάκο, η πιο feelgood νεανική παρέα συνεχίζει τις πιο κεφάτες live εμφανίσεις της, σε όλη την Ελλάδα!
Το καλοκαίρι του 2012 κυκλοφορεί το τραγούδι «Ονειρεύομαι» μέσω της Warner Music, σε μουσική του ιδίου και στίχους του Διαμαντή Γκιζιώτη, σε digital μορφή και σε τρεις διαφορετικές εκτελέσεις.
Από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου του 2012 ακολούθησαν τέσσερις sold out εμφανίσεις μαζί με τον Μύρωνα Στρατή στον Σταυρό Του Νότου, σ' ένα άκρως διασκεδαστικό μουσικό πρόγραμμα, παρουσιάζοντας όχι μόνο τις προσωπικές τους δουλείες, αλλά και πολλές ελληνικές και ξένες διασκευές, συνδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο μουσικά αλλά και οπτικά ο κόσμος να φεύγει ''χορτασμένος''.
Η επιτυχία αυτού του προγράμματος δε μπορούσε παρά να συνεχιστεί με περισσότερη επιτυχία και ανταπόκριση απ' τον κόσμο. Έτσι απ' τις 10 Νοεμβρίου μέχρι 7 Απριλίου ο Ησαΐας Ματιάμπα μαζί με τον Μύρωνα Στρατή εμφανίστηκαν κάθε Σάββατο στο μοναδικό CABARET!!
15 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Μαρτίου 2012 πρωταγωνίστησε στο πολυαγαπημένο musical ''FAME'' που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο ''Ελληνικός Κόσμος''.
Αρχές Μαρτίου του 2013 ανεξάρτητος πλέον από δισκογραφική εταιρεία, κυκλοφορεί σε digital μορφή το καινούριο του τραγούδι «Πως να είμαι» σε μουσική του ιδίου και σε στίχους του ιδίου και του Χρήστου Γκίκα, δίνοντας τη δυνατότητα να κατεβάζει ο καθένας το τραγούδι αυτό δωρεάν μέσω του επίσημου site του www.matiaba.gr
/

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια