Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζώδια και πατρότητα

Κριός: Ο Κριός είναι εντελώς απρόθυμος να γίνει πατέρας, ειδικά σε μικρή ηλικία. Ξεκαθαρίζει στις συντρόφους του ότι θέλει παιδιά, αλλά κάποτε στο απώτερο μέλλον! Το οποίο όλο και το μεταθέτει! Είναι ο τύπος του άντρα που η σύντροφός του τον φέρνει προ τετελεσμένων με μια εγκυμοσύνη. Δεν συμμετέχει πολύ στην περίοδο του τοκετού, του πέφτει περίπλοκο το όλο θέμα, και άλλωστε θέλει την σύντροφό του έτοιμη για έρωτα, δεν θέλει όλη αυτή την ευαισθησία και τις προφυλάξεις. Όταν γεννηθεί το μωρό, χαίρεται απίστευτα, αλλά αν η σύντροφός του δεν του δίνει σημασία ερωτικά, ζηλεύει και το λέει! Τέλειος για να παίζει με τα παιδιά σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία και πολύ άνετος στην εφηβεία, όπου ουσιαστικά ασχολείται με τον εαυτό του, και αφήνει ήσυχα τα απιδιά του, χωρίς πολύ έλεγχο! 
Ταύρος: Ο Ταύρος θέλει να κάνει παιδί με τη σύντροφό του και μάλιστα παρακινεί τη γυναίκα που είναι μαζί της, αν τύχει να είναι απρόθυμη στο θέμα. Λατρεύει το σώμα της γυναίκας όπως φουσκώνει η κοιλίτσα και της δίνει όλη του την συμπαράσταση. Ο τοκετός τον φοβίζει, θέλει να είναι καλά και η γυναίκα και το μωρό. Όταν με το καλό έρθει το μωράκι, ο μπαμπάς – Ταύρος του αφοσιώνεται. Είναι από τους τύπους των ανδρών που θα συμμετέχει σε όλα. Γίνεται όμως πολύ πιεστικό με τα παιδιά στην εφηβεία. Δεν θέλει να τα αφήσει ελευθέρα, τα πιέζει συναισθηματικά γιατί τα αγαπάει πολύ. Προσπαθεί να τους εξασφαλίσει πολλά υλικά αγαθά και θυσιάζεται στη δουλειά. Παραμένει στο πλευρό τους για όλη του την ζωή.

Δίδυμοι: Ο Δίδυμος έχει – όπως σε όλα τα θέματα – αμφίθυμη στάση στο ζήτημα της πατρότητας. Παραδόξως, όταν είναι μικρός θέλει να κάνει παιδιά και οικογένεια, μάλλον γιατί το βλέπει σαν παιχνίδι. Όσο μεγαλώνει, τόσο και απομακρύνεται από την ιδέα. Ξέρει πια τον εαυτό του, και ξέρει ότι αγαπάει την ελευθερία. Θα γίνει πατέρας μόνο κάτω από μεγάλη επιμονή της συντρόφου του, μόνο αν την αγαπάει πολύ, και μόνο αν της έχει εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρει και μόνη της, αν αυτός δεν αντέξει! Στη διάρκεια της κύησης κάνει πολλή πλάκα, αλλά στην πραγματικότητα φοβάται το φαινόμενο. Το ίδιο και τον τοκετό, του πέφτει πολύ μυστηριώδης και σοβαρός. Τα παιδιά σε μικρή ηλικία δεν μπορεί να τα καταλάβει. Του ξεσηκώνουν μια τρυφερότητα, αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχει λεκτική επικοινωνία. Όταν μεγαλώσουν τα θέλει έξυπνα και σπιρτόζικα, αλλά δεν γίνεται καταπιεστικός με τις επιδόσεις τους, ούτε συναρτά την δική του την επιτυχία με την επιτυχία του παιδιού του. Τα βοηθάει να πάρουν την ευθύνη της ζωή στους, γιατί ο ίδιος δεν το κάνει! Είναι οπότε καλός στο να δημιουργεί ανθρώπους που πατάνε στα πόδια τους..

Καρκίνος: Ο Καρκίνος θέλει οπωσδήποτε να κάνει παιδιά. Και μάλιστα, όταν διανύει την Τρίτη δεκαετία, δηλαδή μετά τα είκοσι, αρχίζει ήδη και τον πιάνει άγχος, αν δεν έχει βρει την κατάλληλη σύντροφο! Θέλει οπωσδήποτε να συνεχίσει την πατρική του ιστορία, είναι γι’ αυτόν θέμα βαθιάς εσωτερικής ανάγκης να συμμετέχει στη γενιά του με απογόνους. Στην περίοδο της κύησης, γίνεται αφόρητος από την πολλή φροντίδα που παρέχει στη σύντροφό του! Αν μπορεί, την καθηλώνει στο κρεβάτι! Στον τοκετό, τρέμει! Είναι ο κακός μπελάς των γυναικολόγων, αν κάτι πάει στραβά και κινδυνέψει η γυναίκα ή το μωρό, ο Καρκίνος θα τα σπάσει όλα! Για τα παιδιά του δίνει και τη ζωή του, αλλά απαιτεί πολλά. Είναι δύσκολος παιδαγωγός, κυκλοθυμικός, πότε τα βρίσκει όλα τέλεια και πότε δεν αντέχει τίποτα! Τα παιδιά του τον λατρεύουν, και μάλλον λίγο τον έχουν έννοια, με τόσο πολύ συναίσθημα που βγάζει.

Λέων: Ο Λέων θέλει να γίνει πατέρας, βέβαια. Για την ακρίβεια, θέλει να γίνει πατριάρχης! Ονειρεύεται μια μεγάλη οικογένεια, της οποίας θα είναι το κέντρο, ο αρχηγός και ο σεβαστός Ήλιος! Ονειρεύεται οικογενειακές φωτογραφίες εποχής και τους γιους του να του φιλούν το χέρι! Εννοείται, ότι ζορίζεται με τη σημερινή πραγματικότητα…Στην κύηση της συντρόφου του, είναι βράχος δίπλα της, αλλά με το παραμικρό ο βράχος γίνεται θρύψαλα, γιατί φοβάται πάρα πολύ! Στον τοκετό είναι αυτός που θα δώσει το μεγάλο πουρμπουάρ στις νοσοκόμες, αλλά θα λιποθυμήσει, αν του πουν ότι κάτι χρειάζεται η γυναίκα του. Τα απιδιά του τα λατρεύει και τα καμαρώνει, αλλά είναι απαιτητικός. Θέλει επιδόσεις στο σχολείο, επιτυχία στην καριέρα και θέλει και εγγόνια αμέσως! Λατρεύει τα αγόρια, εννοείται, αλλά και τα κορίτσια, βρίσκει τρόπο να τα κάνει να νιώσουν ξεχωριστά. Στηρίζει τα παιδιά του πάντα μα πάντα, είναι πολύ εντάξει στα πρακτικά, αλλά κάθε φορά που τα βοηθάει, υποφέρει που χρειάζονται βοήθεια!

Παρθένος: Ο Παρθένος θέλει να κάνει παιδιά. Μάλιστα όταν είναι μικρός, τα θέλει περισσότερο. Θεωρεί ότι είναι αποστολή του ανθρώπου να κάνει παιδί. Στην κύηση κρατάει μια διακριτική απόσταση, δεν είναι πολύ τρυφερός. Στην πραγματικότητα εκτιμάει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους μόνοι τους, οπότε αν η γυναίκα του, του πει ότι θα πάει μόνη της στην κλινική και να έρθει όταν τελειώσει τη δουλειά του, το βρίσκει και λογικό και το εκτιμάει! Δεν είναι θερμός ως πατέρας, αλλά είναι αναντικατάστατος με τον τρόπο του. Συμμετέχει στο μεγάλωμα, αλλά έχει την τάση να παραμερίζει τη μαμά! Θέλει να είναι καλύτερος στο τάισμα και στο άλλαγμα και να του το λένε ότι το κάνει καλύτερα! Στηρίζει απόλυτα τα παιδιά του στην εφηβεία. Δεν αφήνει καθηγητή να αγιάσει, παρακολουθεί τα πάντα! Στηρίζει πολύ τα παιδιά του όταν είναι ενήλικες, αλλά πάντα με αξιοπρέπεια.

Ζυγός: Ο Ζυγός δεν έχει καμία όρεξη να γίνει μπαμπάς! Αλλά τελικά, γίνεται ένας από τους καλύτερους! Πρέπει να αγαπάει τη γυναίκα του πολύ, αλλιώς δεν υπάρχει τρόπος να μπει σε τέτοια περιπέτεια. Και είναι περιπέτεια για τον Ζυγό, γιατί αφιερώνεται τελείως στο παιδί του. Κατά την εγκυμοσύνη είναι αλλοπρόσαλλος. Πολύ τρυφερός από τη μια, πολύ επικίνδυνος από την άλλη, γιατί δεν κατανοεί την σοβαρότητα της κατάστασης, επιμένει να κάνει η γυναίκα του τα πάντα όπως όταν δεν ήταν έγκυος! Όταν γεννηθεί το παιδί του, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του! Αγαπάει το μωρό αυτόματα, μεταφυσικά, παθιασμένα, και το ίδιο και την σύντροφό του. Τα παιδιά του τα στηρίζει πάντα, αλλά κάνει τόσα πολλά λάθη στην προσωπική του ζωή, που καταλήγουν να τον στηρίζουν κι αυτά από πολύ μικρά. Βρίσκει τρόπο να τα δικαιολογεί σε όλα. Αν και έχει αυστηρές αρχές στην πραγματικότητα, αν τα παιδιά του ξεφύγουν θα τα στηρίξει με πάθος.

Σκορπιός: Ο Σκορπιός άντρας συνδέει τη γονιμότητα με τον αντρισμό και ασφαλώς και θέλει να κάνει παιδιά. Όμως, από τα πολλά πρέπει που βάζει, από τις πολλές προϋποθέσεις, τελικά αργεί να γίνει πατέρας! Η γυναίκα που εγκυμονεί, για τον Σκορπιό είναι θεότητα! Την λατρεύει και γίνεται ίσως λίγο κουραστικός, καθώς θέλει να την θαυμάζει γυμνή στη δόξα της εγκυμοσύνης. Μέχρι να γεννηθεί το παιδί κτά τη διάρκεια του τοκετού, χάνει δέκα χρόνια από τη ζωή του! Σαν πατέρας συμμετέχει σε όλα, αλλά γίνεται πολύ κουραστικός με τις υπερβολές του. Απαιτεί σεβασμό, αλλά προσφέρει λατρεία. Είναι τέλειος στην εφηβεία, γιατί κατανοεί τις σκοτεινές πτυχές της, δεν παραγνωρίζει τα ορμονικά θέματα και σέβεται την σεξουαλική ταυτότητα του παιδιού του. Οι τρόποι του καμιά φορά γίνονται παράφοροι, ακόμα και όταν τα παιδιά του μεγαλώσουν.

Τοξότης: Ο Τοξότης είναι ο πιο γλυκός μπαμπάς του κόσμου! Δεν τραβάει ζόρι να γίνει μπαμπάς, απλά γίνεται τέλειος! Επίσης είναι ιδανικός για θετός πατέρας, γιατί δεν έχει κόλλημα με τον ανδρισμό και τέτοια, βλέπει τα παιδιά της συντρόφου του ως δικά του. Στην εγκυμοσύνη της συντρόφου του είναι τέλειος. Την προσέχει, δεν την πιέζει, δεν τον νοιάζει αν θα βάλει κιλά. Με το μωρό είναι απίστευτα τρυφερός, αλλά θέλει προσοχή γιατί είναι άτσαλος! Μπορεί να προκαλέσει ατύχημα άθελά του! Ποτέ μπαμπάς Τοξότης μόνος του με μωρό, πάντα με επίβλεψη! Τέλειος και πολύ υπομονετικός στο μεγάλωμα, απόλυτα καλός στην εφηβεία, όπου συγχωρεί τα πάντα. Όταν τα παιδιά του μεγαλώσουν, δεν είναι από αυτούς που θα δώσει και τη ζωή του, θεωρεί ότι τα παιδιά του πρέπει να βρουν τον δρόμο τους μόνα τους, και να πληρώσουν και τα λάθη τους.

Αιγόκερως: Γεννημένος για πατέρας, όχι για μπαμπάς. Άριστος στο καθήκον της πατρότητας. Κάνει παιδιά νέος, υποστηρίζει την γυναίκα του να συνεχίσει την καριέρα της μετά τη μητρότητα. Κατά την κύηση είναι ψύχραιμος, υποστηρικτικός και σοβαρός. Στον τοκετό πετάει τη σκούφια του από τη χαρά του, αλλά δεν θα το δείξει. Στα απιδιά του, άψογος, δέκα με τόνο. Παρ’ όλο που ο ίδιος έχει προσήλωση στους στόχους του, στηρίζει τα παιδιά του ακόμα και αν κάνουν λάθη. Είναι πάντα κοντά τους με έναν στιβαρό τρόπο και με πολύ μεγάλη, απέραντη αγάπη. Θα τα στρέψει στον αθλητισμό, θα τα βοηθήσει να βρουν τον δρόμο τους ακόμα και αν τον χάσουν και θα είναι πάντα εκεί για να μπορούν να έχουν υποστήριξη.

Υδροχόος: Όχι, δεν θέλει να γίνει πατέρας. Θέλει να πάρει το Νόμπελ. Αν αγαπήσει παράφορα όμως, θα κάνει τη θυσία. Την κύηση δεν τον καταλαβαίνει, είναι πολύ γυναικείο θέμα και τον κουράζει. Δεν το δείχνει όμως. Στον τοκετό είναι συναισθηματικά αδιάφορος, δεν εμπλέκεται πάρα πολύ. Θέλει η γυναίκα του να έρθει αμέσως σε φόρμα, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Στα παιδιά του δεν αφοσιώνεται ακριβώς. Αφοσιώνεται στην δουλειά που θα εξασφαλίσει τα πάντα στα παιδιά του. Έχει πολλές απαιτήσεις, θέλει σεβασμό και έχει και συναισθηματικές εκρήξεις. Ρίχνει και καμιά στον πωπό…Εκεί που είναι αναντικατάστατος, είναι στο να εκτιμάει το όποιο ταλέντο του παιδιού του και να το στηρίζει. Είναι πολύ πρωτοπόρος και αντισυμβατικός και γίνεται τέλειος μπαμπάς για καλλιτέχνες και επιστήμονες δύσκολων πεδίων!

Ιχθείς: Ο Ιχθύς άντρας, έχει περίεργη σχέση με την πατρότητα. Γίνεται εύκολα πατέρας, και μάλιστα με κάθε γυναίκα που βρίσκεται ερωτικά, την ρωτάει την ώρα του ερωτικού παιχνιδιού αν θέλει να την κάνει μανούλα! Είναι η φαντασίωσή του! Στην κύηση είναι αστείος, κάνει πολλή πλάκα, αλλά στην πραγματικότητα φοβάται, το ίδιο και στον τοκετό. Συνήθως είναι μέσα στην αίθουσα, τραβάει βίντεο, αλλά τρέμει! Το πρόβλημα που έχει με τα παιδιά, είναι ότι δεν αντιλαμβάνεται την ηλικία τους. Είναι πολύ τρυφερός και τα λατρεύει, και επειδή μαγειρεύει και ωραία, του αρέσει να περιποιείται την οικογένεια. Είναι όμως ανεύθυνος με τα σχολεία και με τα πρακτικά πράγματα. Δεν θα βάλει τον εαυτό του ποτέ στην υπηρεσία της οικογένειας, ακολουθεί τα θέλω του. Τέλειος στην εφηβεία, αλλά όχι προς το συμφέρον του παιδιού, μάλλον προς την ευχαρίστησή του. Δεν θα το στηρίξει όταν μεγαλώσει, παρά μόνο αν του ζητηθεί κάτι επίμονα
oroskopos.tv

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια