Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Dukan Diet

Dukan Diet: Άλλη μια Fad Diet με βασιλική λάμψη!
Η δίαιτα πήρε τεράστια δημοσιότητα όταν η μητέρα της Kate, Carole Middleton αποκάλυψε πως την ακολουθεί για να χάσει κιλά.
Με τη βοήθεια της η κα. Middleton αποκάλυψε πως έχασε 2 κιλά σε 4 μόλις ημέρες.

Τι είναι η Dukan Diet;

Πρόκειται για το δημιούργημα του γάλλου γιατρού Dr. Pierre Dukan και αποτελεί μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες, με ελάχιστους υδατάνθρακες και χαμηλά λιπαρά. Κι αν όλα αυτά σου ακούγονται κινέζικα, εκείνο που αρκεί να γνωρίζεις είναι πως πρέπει να περάσεις 2 στάδια (για διάστημα δηλαδή εως και ενός μήνα), κατά τα οποία θα τρώς σχεδόν αποκλειστικά άπαχο κρέας, ψάρι και θαλασσινά.

Τα τέσσερα στάδια της δίαιτας
Για να ακολουθήσεις τη δίαιτα θα πρέπει να κάνεις ένα δωρεάν τεστ στην ιστοσελίδα της Dukan Diet, το οποίο θα κρίνει και τη διάρκεια της. Σε γενικές γραμμές πάντως το πρόγραμμα διακρίνεται σε τέσσερις φάσεις:

Φάση Πρώτη – ΕΠΙΘΕΣΗ
To όνομά της πρώτης φάσης υποδηλώνει και τον στόχο της. Να κάνεις κατά “μέτωπο” επίθεση στα περιττά κιλά και να τα κάψεις γρήγορα και εύκολα.
- Επίλεξε μεταξύ 67 διαφορετικών φαγητών με βάση την άπαχη πρωτεΐνη
- Διάλεξε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, δημητριακά ολικής αλέσεως και ζελέ χωρίς ζάχαρη
- Ετοίμασε τα φαγητά που περιλαμβάνονται στη λίστα με διάφορα μυρωδικά, μπαχαρικά και υποκατάστατα ζάχαρης (όταν πρόκειται για γλυκά ή ροφήματα)

Η διάρκεια της φάσης αυτής μπορεί να διαρκεί από 2 εως 10 ημέρες. Εξαρτάται από το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Φάση Δεύτερη – ΕΠΙΜΟΝΗ
Σε αυτή τη φάση της δίαιτας, θα αγγίξεις σύμφωνα πάντα με τον κ. Dukan, τον στόχο της απώλειας κιλών. Έτσι, αργά αλλά σταθερά μπορείς να αντικαταστήσεις την πρωτεΐνη με κάποιες ημέρες όπου θα προσθέτεις στο μενού και κάποια λαχανικά. Η λίστα με τα επιτρεπόμενα τρόφιμα αυξάνεται στα 100.
Plus: Το καφεδάκι, το τσάι και τα μυρωδικά που θα δώσουν extra γεύση στην προσπάθειά σου

Και η δεύτερη φάση εξαρτάται από το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Diet Tip: Η λίστα των 100 αυτών τροφίμων της πρώτης και δεύτερης φάσης περιλαμβάνει κάθε τύπου άπαχο κρέας (εκτός από αρνί, πάπια και μπέικον), ψαρικά και οστρακοειδή, αυγά, προϊόντα σόγιας και κάποια λαχανικά (εκτός από εκείνα που έχουν ως βάση το άμυλο, όπως η πατάτες)

Φάση Τρίτη - ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ
Στη φάση αυτή που είναι και η πιο εύθραυστη από όλες, θα πρέπει να προσέξεις ώστε να απολαύσεις τα αποτελέσματα των κόπων σου. Είναι η περίοδος που μια λάθος κίνηση μπορεί να σε κάνει να επιστρέψεις στα αρχικά σου κιλά. Έτσι επιστρέφουν σιγά, σιγά στο τραπέζι σου όλα εκείνα τα φαγητά που απαγορεύονταν στις 2 πρώτες φάσεις.

- Προβλέπονται δυο “γιορτινά” γεύματα την εβδομάδα, όπου μπορείς να φας ό, τι επιθυμείς. Η διάρκεια της φάσης αυτής εξαρτάται από τα κιλά που έχασες. 5 ημέρες για κάθε μισό κιλό που “ξεφορτώθηκες”!

Φάση Τέταρτη - ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗ
Η τελική φάση υπόσχεται να σε κάνει να διατηρήσεις έναν υγιεινό τρόπο διατροφής μια για πάντα. Εκτός από τις γενικές διατροφικές συστάσεις συστήνονται 3 βασικοί κανόνες:
- 3 κ.σ δημητριακά ολικής άλεσης κάθε μέρα
- Φυσική δραστηριότητα σε κάθε ευκαιρία
- Μια ημέρα της εβδομάδας να επανέρχεσαι και πάλι στην πρώτη φάση και να καταναλώνεις μόνο καθαρή πρωτεΐνη

Και από γυμναστική;
Σύμφωνα με τον Dr. Pierre Dukan η γυμναστική είναι εξίσου σημαντική με την διατροφή, αφού προωθεί ακόμη περισσότερο τον υγιεινό τρόπο ζωής και βοηθά:
- Να χάσεις βάρος ακόμη πιο γρήγορα
- Να γεμίσεις ενέργεια και να αισθανθείς πιο πλήρης, γεμίζοντας το κενό που σου έδινε η απόλαυση του φαγητού

Βρες κι εσύ τον "προπονητή" σου στη δίαιτα Dukan
Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Dukan Diet μπορείς να πάρεις πληροφορίες, συμβουλές και οδηγίες που θα λειτουργήσουν καλύτερα σε εσένα. Με άλλα λόγια θα φέρεις τη δίαιτα στα δικά σου μέτρα και τις δικές σου ανάγκες. Θα έχεις έτσι και πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων, την οποία έχει δημιουργήσει αποκλειστικά η ομάδα της Dukan Diet, απαντώντας στις ερωτήσεις σου, δίνοντάς σου συμβουλές και ιδέες για γυμναστική και διατροφή.

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να βρεις το βιβλίο της δίαιτας Online και να πάρεις όλες τις πληροφορίες που θέλεις. Πριν αποφασίσεις να κάνεις τη δίαιτα καλό θα ήταν να ζητήσεις τη γνώμη κάποιου ειδικού.



ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια

  1. Καλή η δίαιτα αλλα .... Δεν έχει και πολυ φαγητό



    Χαιρόμαστε που σε βρηκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/5/13, 2:52 π.μ.

    When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time
    a comment is added I get three e-mails with the same comment.
    Is there any way you can remove people from that service?
    Appreciate it!

    Feel free to surf to my blog post; acai ultra reviews

    ΑπάντησηΔιαγραφή