Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Day of Remembrance for all Victims of Chemical Warfare

Η Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Χημικού Πολέμου αποτελεί μια ευκαιρία για να θυμηθούμε μερικές από τις μεγαλύτερες κτηνωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας, να αξιολογήσουμε την πρόοδο που κάναμε για να εμποδίσουμε την επανάληψή τους και να δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε στο μέλλον να δίνουμε αυτόν τον αγώνα.
Τα δεινά των θυμάτων του χημικού πολέμου πρέπει να μείνουν στη συλλογική μας μνήμη. Οφείλουμε επίσης να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους αυτούς λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα, που τέθηκε σε ισχύ στις 29 Απριλίου του 1997.
Η Σύμβαση έθεσε νέους κανόνες για τον παγκόσμιο αφοπλισμό και τη μη διάδοση μέσω ενός πολυμερούς συστήματος ελέγχου που δεν κάνει διακρίσεις. Η Σύμβαση δημιουργεί δικαιώματα και υποχρεώσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξάλειψη των χημικών όπλων.
Τη σημερινή Ημέρα Μνήμης, ας τιμήσουμε τα θύματα του χημικού πολέμου επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να οικοδομήσουμε έναν κόσμο όπου, σύμφωνα με τα λόγια της Σύμβασης, τα επιτεύγματα στον τομέα της χημείας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά προς όφελος της ανθρωπότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια