Τούρτα Κλόουν

Πολύ απλά, χωρίς ειδική φόρμα. Με 2 στρογγυλά κέικΕδώ θα σας δώσω τη συνταγή για το πολύ αφράτο κέικ του κλόουν που αγαπώ ιδιαίτερα .
Το καλύτερο συμπλήρωμα μια σοκολάτα γκανάς ή και μερέντα που αρέσει σε μικρούς και
μεγάλους.

Για 2 κέικ 18 - 20 εκ.:

ΥΛΙΚΑ
450 γρ. Ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. βούτυρο αγελ σε θερμ. δωμ.
3 κγ. μπέικιν
1 κγ. σόδα
100 γρ. ηλιέλαιο
270γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. γάλα
2 κγ. βανίλια υγρό
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια

Βάλτε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο. το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα, και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα θα είναι σαν τρίμμα λόγω της μικρής ποσότητας του βουτύρου. Αδειάστε αυτό το μείγμα σε άλλο μπώλ και βάλτε στο κάδο, τα αυγά την κρέμα γάλ., και το λάδι . Με το σύρμα του μίξερ χτυπήστε για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα και προσθέστε το στερεό μείγμα σας. Χτυπήστε για λίγα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα να γίνουν κρέμα και προσθέστε το γάλα, τη βανίλια και το λεμόνι.. (χυμό και ξύσμα) Χτυπήστε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν.
Μοιράστε το μείγμα στα 2 τσέρκια .
Ψήστε τα στον αέρα για 45 λεπτά περίπου στους 160-170΄C

Για την γκανάς
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο

Τεμαχίζετε τη κουβερτούρα, τη βάζετε σε μεταλλικό μπώλ και προσθέτετε το βούτυρο σε κομματάκια .
Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει (90΄C) και τη ρίχνετε στη σοκολάτα. Αφήστε λίγα δευτερόλεπτα.να σταθεί και μετά ανακατεύετε γρήγορα με σπάτουλα να λιώσει καλά η σοκολάτα. Αφήστε μέχρι να κρυώσει λίγο, για να καλύψετε το κέικ.
www.sugarflowerscreations.com 
Στο περιοδικό Γλυκά μυστικά (τεύχος Μαρτίου)  θα δείτε Βήμα - βήμα πώς να φτιάξετε 
αυτή τη τούρτα κλόουν, τώρα τις Απόκριες ή για ένα παιδικό πάρτυ.

Related Posts