Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θεραπεία με βλαστοκύτταρα στις τραυματισμένες καρδιές

Με επαναπρογραμματισμένα...βλαστοκύτταρα ελπίζουν ότι θα καταφέρουν  να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης καρδιακών μοσχευμάτων ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Καλιφόρνια.
Η επιστημονική ομάδα είναι πεπεισμένη ότι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι καρδιαγγειακές νόσοι, οι οποίες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, είναι να χρησιμοποιηθούν τα βλαστοκύτταρα για την επιδιόρθωση των βλαβών της καρδιάς.
'Έτσι, οι μελετητές προσπαθούν να εντοπίσουν τους γενετικούς "διακόπτες" που μπορούν να μετατρέψουν τα βλαστοκύτταρα σε καρδιακό μυϊκό ιστό.
 Μόλις καταφέρουν να "αποκρυπτογραφήσουν" αυτό το σημαντικό μηχανισμό, τότε πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να "προγραμματίζουν" τα βλαστοκύτταρα και να επιδιορθώνουν τις τραυματισμένες καρδιές.

"Όποια θεραπεία και αν προσπαθήσουν να κάνουν οι γιατροί, η μοναδική λύση για την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης είναι η μεταμόσχευση", αναφέρει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Πολ Ράιλ.

Την ίδια ώρα, οι μελετητές εξηγούν ότι και οι μεταμοσχεύσεις δεν είναι πάντα επιτυχείς και σε περίπτωση που είναι, τότε οι ασθενείς πρέπει να παίρνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για την υπόλοιπη ζωή τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που επιστήμονες από όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι η λύση στο πρόβλημα αυτό δεν βρίσκεται στην αύξηση του αριθμού των δωρητών οργάνων αλλά στη θεραπεία της "καταστραμμένης" καρδιάς του ασθενούς.
Oxford University/"E.T"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια