Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο έρωτας περνάει και από την ...τσέπη

Δύσκολοι καιροί για έρωτες σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Με την τσέπη άδεια, πολλοί θα είναι εκείνοι που δεν θα προσφέρουν φέτος κάποιο δώρο στο αγαπημένο τους πρόσωπο - όπως έχει γίνει πλέον παράδοση - και θα χρησιμοποιήσουν τη δικαιολογία ότι "οι ερωτευμένοι γιορτάζουν όλο το χρόνο" για να το αποφύγουν.
"Σκοπός της 14ης Φεβρουαρίου δεν είναι τόσο το να προσφέρει κάποιος ένα δώρο με αφορμή τη γιορτή όσο το να προσπαθήσει να κάνει με το αγαπημένο του πρόσωπο κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Γι αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει σε οτιδήποτε και αν είναι αυτό που έχει στο νου του κάποιος να κάνει να είναι υπό μορφή έκπληξης. Μικρές δόσεις ενθουσιασμού τονώνουν και ανανεώνουν τη σχέση του ζευγαριού", λέει η ψυχολόγος κ. Μαρία Δαμάκη.

Ωστόσο, επειδή υπάρχουν και εκείνοι που η γιορτή δεν τους αφήνει ασυγκίνητους, ιδού ορισμένες ιδέες για το πώς να κάνετε τον Βαλεντίνο σας χαρούμενο, χωρίς να επιβαρυνθεί το πορτοφόλι σας.

*  Ρομαντικό δείπνο:
Δεν είναι απαραίτητο να κλείσει κανείς ένα τραπέζι σε κάποιο ωραίο και πανάκριβο εστιατόριο προκειμένου να εντυπωσιάσει, αφού μπορεί να το κάνει μόνος του στο δικό του χώρο, τον οποίο έχει διακοσμήσει όπως επιθυμεί, ενώ έχει ετοιμάσει το τραπέζι με το αγαπημένο μενού του "άλλου μισού".
Το δείπνο αποτελεί έναν από τους πιο ωραίους τρόπους για να εκφραστεί κάποιος, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει πολλά χρήματα, καθώς τα υλικά για το φαγητό δεν θα κοστίσουν περισσότερο από αυτά που ξοδεύει σε καθημερινή βάση για τη διατροφή του ενώ ταυτόχρονα δεν θα ακριβοπληρώσει το χώρο.

*  Δώρο συναισθηματικής αξίας:
Αυτό που λείπει από τους περισσότερους ανθρώπους είναι η διάθεση αναζήτησης του δώρου, και όχι οι άσκοπες καταχρήσεις και υπερβολές. Γι αυτό κάτι που θα έχει δημιουργήσει κανείς και θα έχει την προσωπική του πινελιά θα κερδίσει τον άλλο, έστω και αν δεν είναι από χρυσό ή διαμάντι.
 Επειδή τα μικρά πράγματα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά, αλλά συχνά τα παραμελούμε, ένα ρομαντικό γράμμα ή ένα ποίημα με απλά λόγια μαζί με ένα λουλούδι αρκούν για να εκφραστεί κάποιος και να φανερώσει τα συναισθήματά του.
Εάν πάλι αυτό είναι δύσκολο, μπορεί να δημιουργήσει εύκολα φυλαχτά και βραχιόλια με χάντρες και σχοινάκια που πωλούνται σε χαμηλές τιμές στα καταστήματα κοσμημάτων, τα οποία δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ, μαζί με μια κάρτα που θα αναγράφει τις ευχές.

*  Ξεχωριστή βόλτα:
Ίσως ένα γεύμα ή ένα δώρο να είναι για πολλούς συνηθισμένα και καθόλου ξεχωριστά, αφού μπορούν να προσφερθούν οποιαδήποτε άλλη μέρα. Μια κοντινή εκδρομή όμως είναι πάντα μια διαφορετική εμπειρία. Πραγματοποιήστε ένα μονοήμερο ταξιδάκι με το αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά από τα μέρη στα οποία συχνάζετε, έτσι ώστε να αλλάξετε περιβάλλον και να ανανεωθείτε, χωρίς να είναι απαραίτητο να διανυκτερεύσετε στην περιοχή που διαλέξατε, πληρώνοντας δωμάτιο σε ξενοδοχείο.
*  Βάλτε τη φαντασίας σας να δουλέψει, μην τα περιμένετε όλα έτοιμα από εμάς!!
Παναγιώτης Μαυραγάνης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια