Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ

Ο εραστής του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπούς ΕΔΩ


Ο Σουλεϊμάν υπήρξε ένας από τους σκληρούς και αδίστακτους,διώκτες του Ελληνισμού, κατέλαβε την Ρόδο σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, ήταν ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος.
Ένας μάλιστα από τους καρπούς αυτού του παιδομαζώματος, ήταν.....

ο περίφημος βεζίρης του, ο Ιμπραήμ πασάς, γιος ελληνορθόδοξης οικογένειας από την Πάργα, στενός φίλος του Σουλεϊμάν. Σύμφωνα με τον μεγάλο Οθωμανό ιστορικό, Lord Kinross, ο Ιμπραήμ ήταν ο μεγάλος εραστής του Σουλεϊμάν με τον οποίο... συχνά μοιράζονταν την αυτοκρατορική κλίνη προς μεγάλη ζήλια και φθόνο της σουλτάνας Χιουριέμ, η οποία τελικά κατάφερε και τον εξόντωσε.

Εκείνο όμως που δεν προβάλλεται στην τηλεοπτική σειρά και είναι μια ευκαιρία για τους Νεοέλληνες να μάθουν μερικά πράγματα, είναι ότι ο Σουλεϊμάν, (σύμφωνα με τον μεγάλο Τούρκο ιστορικό Χαλίλ Ινανλτσίκ ), ήταν από τους πιο σκληρούς σουλτάνους στην εφαρμογή του Σεριάτ, δηλαδή του άτεγκτου ισλαμικού νόμου.

Η εποχή του χαρακτηρίζεται από την εγκαθίδρυση ενός φανατικού ισλαμικού καθεστώτος που το πλήρωσαν με οδυνηρό τρόπο οι χριστιανοί ραγιάδες της αυτοκρατορίας. Το καθεστώς αυτό εκδηλώνονταν στην καθημερινή ζωή με σκληρές σκηνές βίαιης τιμωρίας των παραβατών του ισλαμικού νόμου. Μάλιστα το 1537, όλοι οι επαρχιακοί διοικητές της αυτοκρατορίας ειδοποιήθηκαν πως όποιος αμφισβητούσε τα λόγια του Προφήτη, έπρεπε να εκτελείται.

Ο πατέρας του, ο Σελίμ ο πρώτος, είχε συλλάβει την πρωτοφανή ιδέα να προτείνει στην κυβέρνηση του να υποχρεωθούν όλοι οι χριστιανοί της αυτοκρατορίας να γίνουν μουσουλμάνοι, κάτι που τελικά απορρίφτηκε για πολλούς λόγους, (οι Οθωμανοί σαν πονηροί κατακτητές χρειάζονταν τους χιλιάδες υποτελείς χριστιανούς για να τους υπηρετούν). Ο ίδιος δε ο Σουλεϊμάν επανήλθε στο θέμα το εξισλαμισμού και ζήτησε να κατασχεθούν όλες οι ορθόδοξες εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης, κάτι που τελικά αποφεύχθηκε από τον Σεΐχουλισλάμ, (θρησκευτικό ηγέτη), με το αιτιολογικό ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αφού ο ίδιος ο Πορθητής δεν το έκανε. Αυτός λοιπόν είναι ο περίφημος Σουλεϊμάν, που τώρα θα δοξαστεί από τα ελληνικά χαζοκούτια. Κι ωραία όλα αυτά, αλλά μια απορία έχω. Εμείς τι στην ευχή δουλειά έχουμε με το Σουλεϊμάν;
Εκτός αν κοντεύουμε να πιστέψουμε πως είμαστε απόγονοί του. Βέβαια οι γείτονες ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Ακριβές και προσεγμένες παραγωγές που διαφημίζουν μια ψεύτικη εικόνα του τουρκικού λαού. Ηθικοί, ανθρωπιστές, μπεσαλήδες, φιλειρηνικοί Εμείς όμως; Πού είναι μια τηλεοπτική σειρά με τη ζωή π.χ. του Ιωάννη Καποδίστρια, του Αριστοτέλη, του αυτοκράτορα Ηράκλειου, του Καραθεοδωρή, της αυτοκράτειρας Ελένης, του Μακρυγιάννη, του Παπανικολάου, του Ρήγα Φεραίου και πόσων ακόμη που θα χρειαζόμασταν ολόκληρες σελίδες για να τους παραθέσουμε; Πού είναι μια τηλεοπτική σειρά για τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Κάτι ξένοι μόνο καταπιάστηκαν με αυτόν και τα έκανα θάλασσα προσβάλλοντας τη μνήμη του.

Η ιστορία μας είναι γεμάτη σπουδαίες προσωπικότητες των τεχνών, των γραμμάτων, της επιστήμης, της διανόησης, της πολιτικής και της στρατηγικής. Μα δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσωπο μέσα από την ιστορία μας που να αξίζει να δούμε τη ζωή του σε τηλεοπτική σειρά και να την προωθήσουμε στο εξωτερικό; Ή μήπως αυτές οι πρακτικές δε στοιχειοθετούν μια έξυπνη άσκηση εξωτερικής πολιτικής; Τι πιο αποτελεσματικό από το να μπαίνεις επίσημα κάθε βράδυ στα σπίτια ενός λαού προβάλλοντας ένα πρόσωπο που μόνο αγαπητό μπορεί να σε καταστήσει; Έχω ξαναγράψει για τα τουρκικά σίριαλ και τους λόγους που πετυχαίνουν.

Εν προκειμένω όμως ένα πράγμα αυτή τη φορά με απασχολεί. Εμείς στερέψαμε από ιστορία για να την προβάλλουμε; Σου-λεϊ-μαν ο μεγαλοπρεπής σου λέει ο άλλος… Και νεοέλληνες οι δουλοπρεπείς ας μου επιτραπεί να προσθέσω!

Ε ρε ένας Αλέξανδρος που μας χρειάζεται Να εμπνεύσει και να οδηγήσει!....
Από φιλική σελίδα στο F/B

Related Posts

13 σχόλια

25/1/13, 8:52 μ.μ.

Αφού δεν είμαστε άξιοι ν'αναδείξουμε τους δικούς μας πραγματικούς ήρωες αυτού του έθνους.Που την συγκεκριμένη στιγμή θα'ταν ό,τι καλύτερο για το πεσμένο ηθικό του Ελληνα,ας φάμε τα παραμύθια των Τουρκαλάδων.

Reply
avatar
tessable
30/1/13, 12:01 π.μ.

Οι Τούρκοι κάνουν τηλεοπτικές σειρές με τους "ήρωές τους"
οι Έλληνες έκαναν θεατρικό έργο με τον Καραϊσκάκη γκέι και τον Κολοκοτρώνη !!!!!!!

Reply
avatar
Ανώνυμος
4/2/13, 8:54 μ.μ.

Ενδιαφέρον αυτά που γράφετε, όμως θα έπρεπε να είναι και ορθογραφικά σωστά, γιατί με την δημοσιοποίηση εκπαιδεύετε και άτομα με μέτρια ή ελάχιστη γνώση ορθογραφίας. Για τους γνώστες το θέαμα είναι αρνητικό και δείχνει το επίπεδο εκπαίδευσης των ιδρυμάτων μας.

Reply
avatar
4/2/13, 9:02 μ.μ.

που ειναι το ορθογραφικο λαθος;

Reply
avatar
Ανώνυμος
9/2/13, 11:15 μ.μ.

προβάλλεται, χαρακτηριζεται, εκτελείται (γ΄πρόσωπο ενικού, παθητική φωνή: η κατάληξη είναι -αι κι όχι -ε)

Reply
avatar
9/2/13, 11:38 μ.μ.

ευχαριστουμε το διορθωσαμε

Reply
avatar
Ανώνυμος
21/2/13, 9:20 μ.μ.

Ας μας επισημάνει τα ορθογραφικά λάθη γιατί εγώ δεν βρήκα κανένα.....

Reply
avatar
Ανώνυμος
21/2/13, 9:22 μ.μ.

Εγώ τα βλέπω σωστά γραμμένα με κατάληξη αι εκτός αν διορθώθηκε μεταγενέστερα

Reply
avatar
21/2/13, 9:39 μ.μ.

ναι διορθωθηκε
συγνωμη καμια φορα γινονται κ λαθη

Reply
avatar
21/2/13, 9:40 μ.μ.

τα λαθη διορθωθηκαν
η ουσια ομως του κειμενου μας ενδιαφερει ναι;
γιατι ανθρωποι ειμαστε και απο ταχυτητα κανουμε και λαθη

Reply
avatar
Ανώνυμος
1/3/13, 11:41 π.μ.

μακαρι ολοι να κανανε ΜΟΝΟ τετοια λαθη.....ας μην ειμαστε αυστηροι με πραγματα που δεν βλαπτουν ουσιαστικα...δειτε τους δηθεν μορφωμενους πολιτικους μας...ο αγραμματος στο πιο απομακρυσμενο χωριο ειναι πιο εξυπνος...η καρδια μετραει...ενας πονηρος και κυριως αθεος μορφωμενος, κανει τεραστια ζημια...μπορει να κανει εγκληματα κατα της ανθρωποτητας(βλεπε νεο νομο μεταμοσχευσης κ.α.-πληροφοριες στο ΙΝΚΑ-ΔΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ)...

Reply
avatar
zulu
1/3/13, 10:59 μ.μ.

Σιγά ρε φίλε 9:38, και ο πιό καλός ορθογράφος, όλο και κάτι θα χάσει απο τη βιασύνη, στο πληκτρολόγιο! Μην τσιτώνεις, ρε "γνώστη, που το θέαμα σου φάινεται αρνητικό...."
Δε σε πιστεύω, αυτό το ιστολόγια είναι όαση, (εγώ ξεκουράζομαι), και τη λές και στα παιδιά που κάνουν τόσο κόπο!!!

Έλεος, λίγο έλεος πιά, τόσο ατσαλάκωτος και αλάνθαστος είσαι που δεν αντέχεις τίποτα;;;;

Παιδιά προτείνω να γράψετε μία ανάρτηση, με "Σοστί Ωρθογαφεία ώπος αφτα που γράφο τόρα". Τι θα κάνει ο "αλάνθαστος"; Θα τρέχει και δε θα φτάνει.

Κε ω αγράματωσ εχι δηκεωμα στι ζοή...

Reply
avatar