Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

'Ομορφες τις γιορτές

Θα μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα.
Γίνετε ομορφότερες με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας υλικά που συχνά βρίσκονται στο σπίτι μας. Σίγουρα θα έχετε ακούσει από μεγαλύτερης ηλικίας κυρίες πώς χρησιμοποιούσαν φυσικές τροφές για την ομορφιά τους, ευκαιρία να υπενθυμίσουμε κάποιες από αυτές και να μάθουμε κάποιες καινούργιες μεθόδους:
Να προσέχουμε σαν τα μάτια μας!!! πόσες φορές το λέμε όμως τί κάνουμε για την ευαίσθητη αυτή περιοχή του προσώπου μας;  Ας τους δώσουμε την προσοχή που τους αξίζει!
Το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και λεπτό. Προκαλούνται εύκολα πρηξίματα λόγω κακής διατροφής, μαύροι κύκλοι λόγω κακού ύπνου και στρες. Τα φυσικά καλλυντικά μπορούν σχεδόν άμεσα να αποκαταστήσουν κάποις από αυτές τις κακώσεις.
Υποθέτω γνωρίζετε ότι το χαμομήλι κάνει καλό στα μάτια και όχι μόνο. Το πράσινο τσάι και μαύρο τσαι περιέχει τανίνη που δίνει ενέργεια στον οργανισμό και καφεϊνη που βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Επίσης περιέχουν βιταμίνη C.
Ανακατώστε τα τρία παραπάνω είδη τσαγιού σε βραστό νερό για τρία (3) μόνο λεπτά. Βάλτε τα στο ψυγείο μέσα σε μικρά υφασμάτινα πουγκάκια ή όπου αλλού θέλετε, να παγώσουν και αφού κρυώσουν αρκετά τοποθετήστε τα στα μάτια σας και χαλαρώστε για 15 λεπτά.
Τοποθετείστε τέσσερα κουτάλια σ΄ενα ποτήρι με πολύ κρύο νερό, Οταν κρυώσουν αρκετά τοποθετήστε από ένα κουτάλι, τη μεγάλη του επιφάνεια, σε κάθε μάτι προσαρμόζωντάς τα στο σχήμα των ματιών σας. Οταν αρχίσουν να ζεσταίνονται, χρησιμοποιήστε τα άλλα δύο κουτάλια. Λίγη ανορθόδοξη η συμβουλή αλλά πολύ καλή, δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε. Το κρύο μέταλο βοηθάει πολύ στα κόκκινα ερεθισμένα μάτια.
Το κρύο γάλα είναι γνωστό ότι βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Το γάλα με πλήρη λιπαρά απαλύνει το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Υγράνετε δυο μικρές μπαλίτσες βαμβάκι σε κρύο γάλα, τοποθετήστε το στα μάτια σας, αφού τις στήψετε. Μόλις ζεσταθούν τοποθετήστε τις επόμενες μπάλες από βαμβάκι και επαναλάβετε για 15 λεπτά.
Φέτες αγγουράκι.
Παλιά καλή συνταγή. Τοποθετήστε κρύες φέτες αγγουράκι πάνω σε κάθε μάτι. Ξαπλώστε, χαλαρώστε για 15 λεπτά αφού στο διάστημα αυτό ανανεώνετε τις φέτες αγγουράκι μόλις ζεσταθούν με κρύες. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό.
Το ασπράδι των αυγών κάνει το δερμα σας λαμπερό και σφιχτό. Τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης Β2 και ριμποφλαβίνης που βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Χτηπήστε καλά σ' ένα μπωλ το ασπράδι 2 αυγών. Χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι απλώστε το στο κάτω μέρος των ματιών σας, αφήστε το να στεγνώσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Τύφλα να έχει το botοx !!!
Τις παραπάνω προτάσεις τις έχω δοκιμάσει όλες και τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα. Το μόνο που χρειάζεστε λίγη ηρεμία και 15 λεπτά από το χρόνο σας.
Καλή επιτυχία,
Kostantina Saraidari

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια